JK2010 22.12.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Elektryk chce zamontować lampy zewnętrzne (kinkiety) do elewacji tylko za pomocą specjalnych wkrętów do styropianu. Tzn. że wkręty będą tylko w styropianie i nie dosięgną muru. Ścianę mam z Ytonga 36cm i na to 15cm styropianu klejonego standardową metodą. Czy tak można to zamontować? Czy te lampy nie odpadną ze ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 ja mam tak zamontowany kinkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.12.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 jeśli to będzie specjalny kolek do styropianu i kinkiet będzie miał sensowny ciężar Ja wolę jednak rozwiązania do ściany. Ale wtedy ktoś mi zarzuci ze tworze mostki ciepła i się zacznie dyskusja na kilka stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 22.12.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Jak na razie pięć kinkietów spokojnie sobie wisi na kołkach do styro i nic się nie dzieje. Dodatkowo takie same kołki utrzymują listwy mocujące podbitkę na szczytach, podbitka po kilku wichurach i jednym orkanie jest cały czas na swoim miejscu. Wkręcałem 15cm kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts