Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 50 m2 - gdzie co ?

dorotastaszek

Recommended Posts

Witam serdecznie,

mam prośbę o pomoc, w styczniu kupujemy mieszkanie 47 m2 niestety z racji wykonywanowego zawodu musimy mieć dwa miejsca do spania (dyżury), miejsce do pracy biurowej, dużą szafę a w najbliższej przyszłości planujemy powięszyć rodzinkę ;) Mieszkanie jest na parterze z wyjściem na ogród. Niestety nie mam pomysłu jak to wszytko poustawiać, czy pralkę lepiej zostawic z łazience czy w kuchni czy zostawić sciany tak jak jest czy coś zmieniać. Może ktoś z forumowiczów miałby wizje na bardzo praktyczną aranżacje mieszkania.

pozdrawiam

d,

2013-12-29_231212.jpg

póki dziecko małe może spać w małym łóżeczku u rodziców. Tylko co z wyspaniem się po dyżurze jak dziecko będzie płakać?

A jeśli rodzice mają spać w salonie, to znaczy, że póki jedno z nich się nie wyśpi, drugie nie ma szans na zjedzenie obiadu, porozmawianie z gościem czy pooglądanie telewizji?

Poza tym jak postawi się dwa lózka w salonie + szafa na ubrania, to nie będzie salon tylko druga sypialnia.

http://images64.fotosik.pl/511/bb0066de2308d845.jpg

Dziękuje za super pomysł:) zastanawiałam się czy nie dać poprostu kanapy rozkładanej do salonu, niech szanowny śpi ( nawet teraz jest to problem bo siedze po nocach a druga połówka się denerwuje bo jutro idzie na dyzur, więc drugie miejsce do spania musi być... :) a jak bedzie dziecko płakać to już wogóle.. ;)

póki dziecko małe może spać w małym łóżeczku u rodziców. Tylko co z wyspaniem się po dyżurze jak dziecko będzie płakać?

A jeśli rodzice mają spać w salonie, to znaczy, że póki jedno z nich się nie wyśpi, drugie nie ma szans na zjedzenie obiadu, porozmawianie z gościem czy pooglądanie telewizji?

Poza tym jak postawi się dwa lózka w salonie + szafa na ubrania, to nie będzie salon tylko druga sypialnia.

http://images64.fotosik.pl/511/bb0066de2308d845.jpg

tym bardziej że ja musze pracować w domu na czas planowanego macierzyńskiego, zdecydowanie wygrywa opcja sypialnia plus kącik dla dziecka , z opcja spania w salonie jak maleństwo w nocy płacze.... :) baardzo bardzo Ci dziękuje ;)

A co myślisz o panelach w całym mieszkaniu, czy może lepiej w kuchni i na holu płytki, myślałam o jasnych panelach i jasnych ścianach aby nie zrobić z mieszkania nory :), w pokoju i kuchni są niewielkie okna, a obowiązkowo muszą być w nich rolety p/ włamaniowe bo okolica nie najlepsza :) jutro jadę na zwiady do Ikei.. ;)