dorotastaszek 29.12.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam serdecznie, mam prośbę o pomoc, w styczniu kupujemy mieszkanie 47 m2 niestety z racji wykonywanowego zawodu musimy mieć dwa miejsca do spania (dyżury), miejsce do pracy biurowej, dużą szafę a w najbliższej przyszłości planujemy powięszyć rodzinkę Mieszkanie jest na parterze z wyjściem na ogród. Niestety nie mam pomysłu jak to wszytko poustawiać, czy pralkę lepiej zostawic z łazience czy w kuchni czy zostawić sciany tak jak jest czy coś zmieniać. Może ktoś z forumowiczów miałby wizje na bardzo praktyczną aranżacje mieszkania. pozdrawiam d, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Z tego, co widzę nie da się zrobić aneksu kuchennego w salonie. A tym samym pozostajecie z dużym salonem i jednym niezbyt dużym pokojem na sypialnię. Gdzie chcecie mieć pokój dla dziecka w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotastaszek 29.12.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Mniejszy pokój koło kuchni ( lewy dolny) , w dużym pokoju nie ma okna tylko są duże drzwi balkonowe do ogródka więc tam wydaje mi się mało praktyczne... choć ja po 3 tygodniach dumania nad tym juz sama nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 póki dziecko małe może spać w małym łóżeczku u rodziców. Tylko co z wyspaniem się po dyżurze jak dziecko będzie płakać?A jeśli rodzice mają spać w salonie, to znaczy, że póki jedno z nich się nie wyśpi, drugie nie ma szans na zjedzenie obiadu, porozmawianie z gościem czy pooglądanie telewizji?Poza tym jak postawi się dwa lózka w salonie + szafa na ubrania, to nie będzie salon tylko druga sypialnia. http://images64.fotosik.pl/511/bb0066de2308d845.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotastaszek 29.12.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Dziękuje za super pomysł zastanawiałam się czy nie dać poprostu kanapy rozkładanej do salonu, niech szanowny śpi ( nawet teraz jest to problem bo siedze po nocach a druga połówka się denerwuje bo jutro idzie na dyzur, więc drugie miejsce do spania musi być... a jak bedzie dziecko płakać to już wogóle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotastaszek 29.12.2013 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Elfir zobaczyłam światełko w tunelu... dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotastaszek 29.12.2013 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 póki dziecko małe może spać w małym łóżeczku u rodziców. Tylko co z wyspaniem się po dyżurze jak dziecko będzie płakać? A jeśli rodzice mają spać w salonie, to znaczy, że póki jedno z nich się nie wyśpi, drugie nie ma szans na zjedzenie obiadu, porozmawianie z gościem czy pooglądanie telewizji? Poza tym jak postawi się dwa lózka w salonie + szafa na ubrania, to nie będzie salon tylko druga sypialnia. http://images64.fotosik.pl/511/bb0066de2308d845.jpg tym bardziej że ja musze pracować w domu na czas planowanego macierzyńskiego, zdecydowanie wygrywa opcja sypialnia plus kącik dla dziecka , z opcja spania w salonie jak maleństwo w nocy płacze.... baardzo bardzo Ci dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 w salonie biurko oddzielone jest od TV azurową szafką (jak IKEA Expedit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotastaszek 30.12.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 A co myślisz o panelach w całym mieszkaniu, czy może lepiej w kuchni i na holu płytki, myślałam o jasnych panelach i jasnych ścianach aby nie zrobić z mieszkania nory , w pokoju i kuchni są niewielkie okna, a obowiązkowo muszą być w nich rolety p/ włamaniowe bo okolica nie najlepsza jutro jadę na zwiady do Ikei.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 To, jaki materiał wybrać będzie zależało od tego, jakie masz sklonności do sprzątania i jak dovbrze cieplona jest podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts