Lili An 06.01.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Elfir, pycha pomysł Ja to nawet chciałam ze ściany, tyle że podtynkowo, ale ponieważ domsjo miał otwór na baterię, to odpadało. Tyle że domsjo już nie ma Hmmmm, rozważę Twój pomysł. Tylko obawiam się, jczy nie będzie to dziwnie wyglądać. Coś jak zabudowa geberitu nie pociągnięta do końca ściany, jeśli wiesz, co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Dlatego warto pociągnąc zabudowę wyżej (np. do szafek wiszących) i zrobić wnęki na płyn, gąbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 06.01.2014 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Lili An. Oj, to jak we dwóch będą robić, to mnożyłabym podany czas przez 2, a nie tylko 1,5. Ścięcie szafek na wysokość nie wchodzi w grę, bo przecież wysokość frontów... Jeżeli jesteś w 100% pewna, że uda Ci się wszystko idealnie skompletować oraz liczysz się z tym, że niczego później nie dokupisz, nie wymienisz (jak się np. okaże, że się uszkodzi przy montażu), no to możesz zamawiać teraz. Sam blat to najmniejszy problem (bo można ściąć), ale np. AGD a szafki? Elfir, sęk w tym, że fartuch już dawno temu został zrobiony z założeniem, że bateria będzie wychodziła ze zlewu. Szaleję na punkcie płytek typu metro, w związku z tym instalacje zostały tak poprowadzone, by nic nie zakłócało ciągu płytek (np. gniazdka są zamontowane w górnych szafkach), które ładnie wyglądają przy drewnianym blacie. Meble kuchenne robił mi stolarz, przy czym pojechał do Ikei, wymierzył i skopiował szafkę pod zlew. Nie wiadomo na ile da się to przerobić przy zmienionych rozmiarach zlewu, pewnie się da, jeśli na wysokości nie będzie zmiany. Ale chodzi przede wszystkim o to, że już 2 m-ce żyję z kuchnią bez wody... A dodam, że bardzo lubię gotować. Wizja kolejnych 3-4 m-cy jest po prostu koszmarna. :-/ Do tego dodam, że mieszkam w mieszkaniu, w którym mam tylko drzwi wejściowe... Bo Porta ma problem z wyprodukowaniem ościeżnic bez wad... Chcę już wreszcie skończyć z tymczasowością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 06.01.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia.O ślicznie to u Ciebie wygląda Rozumiem Twój ból z tą tymczasowościa. Jak się wprowadziłam do mojej kawalerki, to przez 4 miesiące nie miałam kuchni. Okropność, zwłaszczam, jak się lubi gotować. Pisałam serio z kupieniem Ci tego domsjo. Co do AGD to lodówkę i tak chciałam wolnostojącą, a plytę i piekarnik mam już kupione, nie IKEA, więc w sumie trochę ryzykowałam Ech, oby tylko takie pioblemy w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.01.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia.O , bardzo ładnie w kuchni, podejrzałam też piękną łazienkę w sąsiednim wątku W tej sytuacji może lepiej, że nie ma drzwi wew - łatwiej z czajnikiem po wodę do łazienki dobiec A serio - to mam nadzieję, że uda się ten zlewozmywak szybko upolować Ja ze sklepem na "I" to mam jeszcze mało miłe doświadczenia - że tak powiem, finansowe .. Dwa razy zdarzyło mi się odkryć , że zapłaciłam za podwójna ilość zakupionych rzeczy. W obydwu przypadkach dopiero przy ich zwrocie.. Raz byly to karnisze , raz rolety. Oczywiście, mogłam sprawdzić przy kasie, ale wiecie jak to jest - pełno w koszyku, pełno ludzi przy kasie.. Mógł to być przypadek - ale jakoś nie sądzę Lili An , z całego serca nie polecam baterii blatowej za zlewozmywakiem. Mam takie w łazience - za umywalką. Drewniany blat można zabezpieczyć - nasz jest pomalowany jachtowym matowym lakierem, ale wycieranie wody zza umywalki i mycie baterii za umywalką jest dosyć uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 06.01.2014 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Cierpię na groźną i nieuleczalną chorobę zwaną... perfekcjonizmem. Szału bym dostała jakby przy każdym zakręcaniu kranu woda z rąk kapała mi na blat i trzeba było to ścierać... Mimo zabezpieczenia lakierem do jachtów - może chyba dojść do przebarwień? Jak szukałam umywalki do łazienki, to przed wybraniem modelu miałam już dość dokładnie sprecyzowane jej wymiary - szerokość dostosowana do tego, że strasznie chlapię, głębokość... żeby w czasie malowania się lustro nie było zbyt daleko... W kuchni podobnie, wybór baterii do zlewu to też wyzwanie. Moja siostra ma taki dość typowy zestaw zlew+bateria, który jest zamontowany ciut dalej od zewnętrznej krawędzi blatu, niż zwykle się to robi (bo ten blat jest kamienny i bardzo duży, a otwór wycięto troszeczkę dalej, z obawy o to, by blok granitu nie pękł). Efekt jest taki, że się trzeba troszkę bardziej do przodu pochylić lub wyciągnąć ręce, by dosięgnąć strumienia wody. Różnica w wymiarach jest niby-minimalna, a efekt taki, że po ledwie paru minutach bolą mnie tam plecy. Btw, jest gdzieś może na forum wątek dotyczący błędów przy urządzaniu? I nie mam na myśli błędów np. z doborem kolorów, ale właśnie takich wykończeniowych, które raz popełnione później szalenie trudno poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 07.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) [quote=Zochna;6301379 Lili An , z całego serca nie polecam baterii blatowej za zlewozmywakiem. Mam takie w łazience - za umywalką. Drewniany blat można zabezpieczyć - nasz jest pomalowany jachtowym matowym lakierem, ale wycieranie wody zza umywalki i mycie baterii za umywalką jest dosyć uciążliwe. Ok, dzięki za tę cenną radę. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Lili An Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Btw, jest gdzieś może na forum wątek dotyczący błędów przy urządzaniu? I nie mam na myśli błędów np. z doborem kolorów, ale właśnie takich wykończeniowych, które raz popełnione później szalenie trudno poprawić. Tak - nazywa się "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie?" i ma 299 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 08.01.2014 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak - nazywa się "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie?" i ma 299 stron A, wiem, usiłowałam czytać, ale po kilkunastu, a najdalej kilkudziesięciu stronach się poddałam. Powinien tam być skorowidz albo podział na wątki tematyczne (osobno łazienki, kucnie, dachy etc.), bo taki szary zapracowany żuczek, jak ja, w życiu nie przebrnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 08.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 zgadzam się. Też zaczęłam i po 10 stronach przestałam. Ikea Janki nadal nie ma tego domsjo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andja_z99 10.01.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) też czekam na ten domsjo, meble ma mi stolarz robić dopiero luty/marzec, może do tego czasu coś się wyklaruje... edit. z ceną przeginają... http://allegro.pl/domsjo-zlew-jednokomorowy-bialy-ikea-i3872818491.html Edytowane 10 Stycznia 2014 przez andja_z99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 11.01.2014 01:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 +50% do ceny ze sklepu. Stan nieznany. Odbiór osobisty. Owszem, przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andja_z99 21.01.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Jakies nowe wiesci ws. Domsjo? Na all juz na 1500 sobie podniesli cene :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolook 05.02.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Właśnie pojawił się na stronie IKEA choć wszędzie ma status niedostępny ale to już dobry znak. Mamy nadzieję, że już wkrótce będzie na stanach w sklepie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andja_z99 27.02.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 jak ktoś zainteresowany, to upolowałam na all w znośnej cenie 699 stoi sobie już i czeka na kuchnię, którą może stolarz już spokojnie robić bałam się, by nie zostać z gotową kuchnią, a bez zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 25.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Donosze, żę pojawiły się wreszcie zlewy Domsjo pojedyncze - np w krakowskiej IKEI dziś było 8szt,z czego jeden mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleonora1235 18.09.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Rok 2016 i zlewów dalej brakuje, choć są podstawą projektów kuchni Ikea. Z mojego doświadczenia dodam, że czasem pojawiają się na allegro, olx czy gumtree. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts