Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dla faceta-muzyka

karlosnike

Recommended Posts

Pokój.jpg

Witam

W niedalekiej przyszłości będę remontował swój pokój. Pokój jest po starszej kobiecie, na podłodze jest gumoleum w kształcie dużych płytek, które są przyklejone do podłogi. Na ścianach jest tandetna tapeta, sufit biały. Pokój jest prawie kwadratowy, na jednej ścianie okna (jak na obrazku). Zależy mi na tym aby pokój był typowo męski, tak że jak się wejdzie, to będzie wiadomo że mieszka tutaj facet. Jestem muzykiem, więc muzyczne wstawki jak najbardziej na miejscu. Jedyne co zostanie w tym pokoju to rozkładana sofa.

Prosiłbym o pomoc w wyborze:

- tapety (ściany zapewne są w strasznym stanie, więc nie opłaca mi się ich gipsować i malować),

- mebli (myślałem o szafie na ubrania, komodzie albo regale z pudłami).

- podłogi (położyć na to gumoleum jakąś wykładzinę? jakieś pomysły? )

- lampy

- układzie pokoju

- ewentualnej narzuty na sofę

Liczę na Waszą pomoc!

Pozdrawiam!

Pokój.jpg

Pokój jest sypialnią, nie ma w niej żadnych instrumentów. Goście bywają czasami więc jakiś stolik by się jeszcze przydał. Panele odpadają, ponieważ chcę to zrobić jak najmniejszym kosztem. Tapetę do malowania można przykleić na tę obecną ?

jak najmniejszym kosztem to połóż wykładzinę winylową lub z materiału.

Tapety zrywać się powinno, by nowa wyglądała sensownie.

Jak chcesz kłaśc na starą to szukaj tapet albo o jaskrawym wzorze, w którym zgnią wszelkie nierówności, albo tapetę strukturalną z włóknem szklanym.