Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie meble do salonu?

ErwinBoryna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mnie też podoba się nowoczesny minimalizm. nie lubie przepychu i zbednych zdobien bo to czesto wyglada kiczowato. teraz akurat szukam jakiegos eleganckiego prostego fotelu do salonu wiec jak cos macie to podrzuccie

Zgadzam się, przepych w salonie jest raczej odpychający, (zdaję się, że generalnie ciężko znaleźć jakiego zwolennika zdobień, złoceń itp), taki "przesadzony" pokój sprawia wrażenie mniejszego, niż jest.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
No powiem Ci konevka ,ze to jest nietypowa szafa do salonu heheheh ;) jak Ci się podoba , to czemu nie ;) a salon powinno sie urządzać w zależności od tego co nam sie podoba . Ja mam np .meble typu wenge , z jasnym obramowaniem , mam jasne panele , więc pasuje idealnie . Sofa z fotelami tez jest mniej więcej w tym kolorze , tzn w ciemnym , kupowałam w [sPAMER] , ok 6 tygodni czekałam ,w sumie mam je od 3 lat i nic mi się nie dzieje z nimi Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...
powiem wam, że trafiłam chyba na najbardziej nietypową szafę jaką widziałam w życiu. Tak się zastanawiam czy ktoś wpadł kiedyś na pomysł, by urzadzić sb salon w takim stylu :D [ATTACH=CONFIG]351851[/ATTACH]

trochę kosmos jak dla mnie :) ale muszę przyznać zę na epwno każdy kto do mnie przychodzi zwróciłbym uwagę na taką szafę :)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Ciężkie zadanie, zwłaszcza, że nie mamy podanych żadnych wytycznych odnośnie Twojego gustu :-) Nie wiem, wydaje mi się bez sensu wklejanie linków i zdjęć pojedynczych mebli skoro nie wiem tak naprawdę co lubisz. Przejrzyj sobie stronę [SPAMER]. My kupowaliśmy od nich meble, z tym że z salonu w Waw. Po roku użytkowania sprawują się dobrze, skórzana kanapa nadal wygląda jak nowa, tak samo fotele i stolik Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...

Witam, urządzam odnowiony i odświeżony salon w mieszkaniu... wszystkie stare meble zostały oddane rodzinie lub sprzedane...

Salon jest ogólnie w kolorach białości podłoga kafelkowana też biała...

Co do ławy to znalazłem to: :spam: lub ława z pufami (czarna) :spam:

Szukam jeszcze sofy z narożnikiem, ktoś coś poleci najlepiej biała lub czarna

Pozdrawiam

Edytowane przez Greengaz

Jeśli chcesz Nowocześnie i stylowo to może zdecyduj się na jakąś meblościanke. Najlepiej będzie wyglądać jakaś o prostym albo nowoczesnym designie. u siebie mam SPAMER z podświetleniem i wygląda naprawdę fajnie :) do tego bardzo pojemna więc polegając na swoich doświadczeniach z meblościankami tej firmy mogę polecić jak najbardziej :) Edytowane przez Elfir

• 2 months później...
Ja najbardziej lubie nowoczesna klasyke i tak mam tez urzadzone swoje mieszkanie. Eleganckie lecz proste, klasyczne formy nigdy nie wyjda z mody. Polecam zaznajomic sie z klasykami designu (np. tutaj [sPAM] ), dzisiaj na rynku jest mnostwo mebli inspirowanych meblami zaprojektowanymi przez najlepszych architektow swiata, ale oczywiscie w dostepnych cenach. Czasem nawet jeden taki mebel wystarczy, zeby nadac charakteru kazdemu wnetrzu. Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
  • 1 month później...
Hm kolorów i stylów mebli jest duużo ;) Zależy czego szukasz. Mi najbardziej podobają się meble tapicerowane, szczególnie narożniki. Są wygodne (można się na nich dobrze rozsiąść i ułożyć) i wyglądają moim zdaniem bardzo fajnie. Obmyslilam sobie, jaką chcę kanapę, w jakim kolorze i zamówiłam na wymiar w firmie [spam]. Poczekałam kilka tygodni, a potem panowie przywieźli mi i wnieśli mój wymarzony narożnik :) Edytowane przez Elfir