ad225 04.01.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam, czy ktoś z Szanownych forumowiczów ma doświadczenia z meblościankami z salonów Black Red White? Natknąłem się ostatnio na model CanCan http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/produkt/4850,mebloscianka-cancan.html Przyznam, że nie wygląda źle i nawet zastanawiam się czy nie sprawić sobie tego mebla do pokoju dziennego. Akurat kolorystycznie i wymiarami odpowiada do wystroju. Obecnie cena 999 zł (choć wiem, że pół roku temu była nawet 799 zł). Nie wiem jak oni te meble przeceniają . Wiem, że za takie pieniądze cudów nie ma, ale mebel meblowi nierówny (BRW, Agata Meble, Abra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Abra nie jest producentem , tylko dystrybutorem detalicznym. Agata chyba też. BRW to sieć fabryk ze sklepami firmowymi. BRW to tania marka i liche meble. Ale czy planujesz meble na dziesięciolecia? Zmieni się moda - mniejszy będzie żal wymienić na nowe. Natoiast fascynuje mnie jedno - co zamierzasz ustawić w tych przeszklonych witrynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ad225 05.01.2014 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Wymieniając te sklepy mam na myśli jakość oferowanych produktów a nie to czy są tylko dystrybutorem, czy producentem. Co do witryn to nie zastanawiałem się, ale zawsze można coś dla ozdoby wstawić. Mam meble z Abry kilka lat i jest ok. Natomiast w internecie jest mnóstwo opinii (jedne za, a inne przeciw - mowa o brw).Będąc w Agacie z mebli w podobnej kwocie odchodziła okleina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael_28 12.02.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Czytam wątek o brw i tak z ciekawości spytam panie Elfir - co pan sądzi o meblach Forte? Strona dostępna tutaj: http://www.forte.com.pl/pl W kwestii przeszklonych witryn w podanej meblościance, to wydaje mi się, że aranżacja na stronie brw dobrze pokazuje co tam można przechowywać - ładne ozdoby. Myślę, że w nowoczesnym salonie bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Jestem "panią" i mebli Forte nigdy w domu nie miałam, więc trudno mi się wypowiadać na temat ich użytkowania. Ale nie ma się co łudzić. To jest segment tanich mebli. Producentów różni głownie nazwa a nie jakość technologii i materiałów. Płyta meblowa + okleina foliowana + skręcanie na konfirmaty. Wyższej jakości meble są z drewna, oklejane fornirem, mają łączenia wiązane w drewnie - i te mogą posłużyć kilku pokoleniom. Czasem tańsze marki mają taki segment lepszych mebli (np. BRW-Bavaria) Pytanie tylko, czy chce się kupować meble na dziesiątki lat, przy modzie wnętrzarskiej, która zmienia się +/- co 10 lat dość drastycznie. Co do przeszklonych witrynek - z moich obserwacji wynika, że głównie ustawia się tam chińskie ozdoby ze sklepu "wszytsko za 4 złote", a nie klasyki designu, jak np. wazon Aalto (jak na zdjęciach katalogowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 19.01.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Nie wiem, czemu meble z BRW/Bodzio/Agata Meble/Abra mają takie złe opinie. W moim pokoju w domu rodzinnym od 10 lat stoją mebelki Bodzio z kolekcji młodzieżowej. Nic im się nie dzieje, wszystko wygląda nadal tak samo. To chyba kwestia użytkowania. Za to absolutnie nie polecam tanich mebli z Ikei - mam na myśli stoliki LACK, regały KALLAX itp., bo akurat z tymi mam do czynienia. Okleina zdrapuje się baaardzo łatwo. Po kilku miesiącach meble wyglądają jak po kilkunastu latach użytkowania. No chyba że się je po prostu postawi i nie będzie się na nich nic stawiać/przesuwać. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Marysia Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalendarium 19.01.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z tego co wiem te meble są naprawdę wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts