ivanek 06.01.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witamz racji tego, że jest to mój pierwszy post, wszystkich Was witam serdecznie. Jeśli też coś piszę nie tak, proszę o zwrócenie uwagi. Otóż mój problem polega na zaaranżowaniu 20 metrowego pokoju z aneksem kuchennym...oto wizualizacja...http://img849.imageshack.us/img849/91/izn7.jpg Układ kuchni oraz ustawienie przedmiotów jest przykładowe, generalnie nie mam żadnego pomysłu na umiejscowienie w pokoju stolika, przy którym mogło by usiąść przynajmniej 4 - 6 osób. Zastanawiam się też nad rozkładem aneksu. Wyspa, którą pierwotnie z żoną zaplanowaliśmy jest praktyczna bo aneks nie jest duży, a wyspa daje sporo miejsca na akcesoria kuchenne. Zastanawiam się tylko czy wizualnie nie zmniejszy to pokoju. Byłbym wdzięczny za opinie i sugestie. Jeśli w zdjęciu brakuje czegokolwiek (wymiar) to dajcie znać. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 zrób aneks w formie L-ki i postaw stół miedzy ramionami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_wu 06.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jestem podobnego zdania jak forumowicz powyżej. Aneks w kształcie L i niewielki stół, który będzie przejściem między "kuchnią" a pokojem dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanek 07.01.2014 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Dziękuje za sugestie. A powiedzcie czy Waszym zdaniem, przy pozostawieniu takiego układu kuchni, byłaby szansa na umiejscowienie gdzieś stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_wu 07.01.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ja poszłabym w tę stronę: ALe można też pokombinować z mniejszym kwadratowym stołem (90x90 lub 100x100): Edytowane 7 Stycznia 2014 przez ewelina_wu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Dziękuje za sugestie. A powiedzcie czy Waszym zdaniem, przy pozostawieniu takiego układu kuchni, byłaby szansa na umiejscowienie gdzieś stołu? W drugim pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanek 08.01.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dzięki za sugestie... zwłaszcza Elfirowi Zatem, chyba trzeba będzie powrócić do opcji z kuchnią L.... tylko powiedzcie mi, czy układ płytek jaki zaplanowałem: http://img826.imageshack.us/img826/9420/j7b2.jpg może zostać, czy też lepiej zmienić, a jeśli tak to czy jest jakaś zasada? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.01.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Bez płytek, jednolita podłoga wszędzie Elfir to kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanek 08.01.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 AA.. przepraszam Elfiro Ech.. czułem, że tak będzie z tymi płytkami, tylko pytanie, jak jest z praktycznością braku płytek w aneksie. Panele nie są chyba tak odporne na tłuszcz, wodę itd. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 08.01.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Panele w kuchni to chyba nie jest najlepszy pomysł... Lepsze będą płytki, ale w odcieniu zbliżonym do podłogi z salonu, żeby nie było zbyt dużego kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.01.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Żyję z panelami w kuchni od 5 lat - nic się im nie dzieje, powiedziałabym nawet, że jest im tu lepiej niż w gabinecie przy biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 http://images63.fotosik.pl/534/77845bc2025fc78f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 09.01.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Żyję z panelami w kuchni od 5 lat - nic się im nie dzieje, powiedziałabym nawet, że jest im tu lepiej niż w gabinecie przy biurku Witaj joliska. A jakie masz panele w kuchni? Laminowane czy jakieś bardziej wytrzymałe? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 teściowa też ma panele w kuchni. Tanie, klasa A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.01.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Balterio, AC4, drogie jak ... , ale warte każdej złotówki na nie wydanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ester_design 10.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 też mam panele w kuchni, generalnie jest ok ale troche żałuje, że mają V-fuge.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanek 11.01.2014 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Hmm, przy moim nazwijmy to sobie, "ekspresywnym" gotowaniu, chyba bezpieczniej będzie zostać przy płytkach. tylko aktualny układ - czyli ten prostokąt jakoś mi nie odpowiada. No i utknąłem z układem. W sieci widziałem już zygzak z płytek, pas tylko przy szafkach i zgłupiałem. Jak będzie najlepiej? Może zostawić tak jak jest teraz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1507 11.01.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 w jakim programie są robione te projekty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 12.01.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Hmm, przy moim nazwijmy to sobie, "ekspresywnym" gotowaniu, chyba bezpieczniej będzie zostać przy płytkach. tylko aktualny układ - czyli ten prostokąt jakoś mi nie odpowiada. No i utknąłem z układem. W sieci widziałem już zygzak z płytek, pas tylko przy szafkach i zgłupiałem. Jak będzie najlepiej? Może zostawić tak jak jest teraz.? Witaj Ja bym pozostawiła taki układ jak jest na zdjęciu. Prostota ma swoje zalety. Łuczki, półkola, zygzaki czy inne wymyślne figury przysparzają tylko dodatkowej pracy i zwiększają niepotrzebnie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ester_design 12.01.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Popieram w 100% mniej znaczy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.