Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja pokoju z aneksem 20m2

ivanek

Recommended Posts

Witam

z racji tego, że jest to mój pierwszy post, wszystkich Was witam serdecznie. Jeśli też coś piszę nie tak, proszę o zwrócenie uwagi.

Otóż mój problem polega na zaaranżowaniu 20 metrowego pokoju z aneksem kuchennym...

oto wizualizacja...

http://img849.imageshack.us/img849/91/izn7.jpg

Układ kuchni oraz ustawienie przedmiotów jest przykładowe, generalnie nie mam żadnego pomysłu na umiejscowienie w pokoju stolika, przy którym mogło by usiąść przynajmniej 4 - 6 osób. Zastanawiam się też nad rozkładem aneksu. Wyspa, którą pierwotnie z żoną zaplanowaliśmy jest praktyczna bo aneks nie jest duży, a wyspa daje sporo miejsca na akcesoria kuchenne. Zastanawiam się tylko czy wizualnie nie zmniejszy to pokoju.

Byłbym wdzięczny za opinie i sugestie.

Jeśli w zdjęciu brakuje czegokolwiek (wymiar) to dajcie znać.

Pozdrawiam, Grzesiek

Dzięki za sugestie... zwłaszcza Elfirowi :D

Zatem, chyba trzeba będzie powrócić do opcji z kuchnią L....

tylko powiedzcie mi, czy układ płytek jaki zaplanowałem:

http://img826.imageshack.us/img826/9420/j7b2.jpg

może zostać, czy też lepiej zmienić, a jeśli tak to czy jest jakaś zasada?

Z góry dzięki.

Hmm, przy moim nazwijmy to sobie, "ekspresywnym" gotowaniu, chyba bezpieczniej będzie zostać przy płytkach. tylko aktualny układ - czyli ten prostokąt jakoś mi nie odpowiada. No i utknąłem z układem. W sieci widziałem już zygzak z płytek, pas tylko przy szafkach i zgłupiałem. Jak będzie najlepiej? Może zostawić tak jak jest teraz.?

Hmm, przy moim nazwijmy to sobie, "ekspresywnym" gotowaniu, chyba bezpieczniej będzie zostać przy płytkach. tylko aktualny układ - czyli ten prostokąt jakoś mi nie odpowiada. No i utknąłem z układem. W sieci widziałem już zygzak z płytek, pas tylko przy szafkach i zgłupiałem. Jak będzie najlepiej? Może zostawić tak jak jest teraz.?

Witaj

Ja bym pozostawiła taki układ jak jest na zdjęciu. Prostota ma swoje zalety. Łuczki, półkola, zygzaki czy inne wymyślne figury przysparzają tylko dodatkowej pracy i zwiększają niepotrzebnie koszty.