aneti1979 06.01.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam serdecznie, mam do zaaranżowania salon 31,67 Mam juz wybrany kominek AXEL, ale nie mam pomysłu na aranżacje podłogi przeraża mnie też aranżacja sufitu - pomocy.....myslałam o płytkach tubądzin pago, paneli jeszcze nie wybrałam prawdę powiedziawszy pustka w głowie wiem że chciałabym jakieś jasne, drzwi które mi się podobają to drzwi wewnętrzne ARCO z POLSKONE (wybór taki bo,czy ciemne czekoladowe drzwi pasują do sanej podłogi?) i tyle co wymyśliłam BŁAGAM O POMOC i pomysły DZIĘKUJĘ za otrzymane posty i podpowiedzi podoba mi sie aranzacja tego stołu tzn miejsca na stół pozwala oddzielić część jadalną od części gdzie mozna odpoczac w salonie i tyle... pomocy bede wdzieczna za kazda uwagę, zdjęcia aranżacji własnych salonów jakąkolwiek podpowiedź chciałabym by salon miał drobny pazur a nie był taki jasny i "grzeczny" może jakaś czekoladowa ściana albo jakiś wyrazisty dodatek- generalnie chciałabym by salon miał kolor czekoladowy, beżowy chociaż może szarości byłyby lepszy sama nie wiem...proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Przejście płytkami na szerokość korytarzyka - zgodnie z linią ściany nośnej. Płytę dałabym po przeciwnej stronie niż jest w projekcie. Dzięki temu będzie osłonieta a z salonu widok będzie jedynie na wysoka zabudowę kuchni. Nie bardzo wiem co chcesz kombinować z sufitem? Pod fraza "page" znalazłam jedynie drewnopodobne płytki z Paradyża. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 tutaj przykład salonu w brązach:http://www.sztuka-wnetrza.pl/galleries/thumbs/fit_in_900x600/wnetrze-w-brazach-projekt-Studio-Guilherme-Torres.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A tu znalazłam przeóbkę tego projektu:http://www.budowa-domu.info/images/projekt-z8-zmiany.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 http://images61.fotosik.pl/529/9632f06bdc1e4c35.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 07.01.2014 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Dziękuję za poradę. Co do płytek to, tak myslalam właśnie o takich drewnopodobnych. Chyba ze taki gres polerowany ale przy małym dziecku boje sie ze bedzie mało stabilnie sie chodziło chcialabym połączyć to z panelami w salonie. Pisze Pan/Pani o płycie? jakiej płycie? z syfitem?? cóż chciałabym podwieszany by oddzielal część korytarza z kominkiem od salonu. a co Pan/Pani myśli o tej jadalni? Pozdrawiam i dziękuje Aneta Edytowane 7 Stycznia 2014 przez aneti1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Nie łącz gresu drewnopodobnego z drewnem/panelami drewnopodobnymi! Podkreślisz tylko sztuczność materiału. Czy tylko gres polerowany znasz? Jest mnóstwo gresów niepolerowanych, o powierzchni antypoślizgowej. Zajrzyj do mojego dziennika Płyta - płyta grzewcza w kuchni. Sufity podwieszane są pase. Używa się je teraz do zamaskowania instalacji prowadzonych pod sufitem. Robienie wygibasów z k-g zalatuje już pod kicz. Na rysunku pomarańczowe kropki to lampy: - stojąca (tzw. stołowa) na szafce oddzielającej kanapę od korytarza - stojąca podłogowa przy kanapie w narożniku - dwie podwójne lub potrójne tuby na suficie przy kanapie - jedna wisząca lampa nad stołem - trzy kinkiety na ścianie gdzie jest szafka z TV. Na wysokości stołu pomiędzy kinkietami duże lustro. Między kinkietem a ścianą kuchni przeszklona witrynka na szkła zamykająca perspektywę korytarza - w kuchni dwie tuby na sufcie i jedna wisząca lampa (lub kinkiet z długim, regulowanym ramieniem) nad stolikiem Ściany kuchni przesunęłam do linii kominka. Zaproponowałam zabudowę jednorzędową, bo szafki narożne są drogie i nie tak wygodne w uzytkowaniu jak zwykłe. A po wydłużeniu ściany o szerokość kominka ciąg roboczy jest wystarczajaco długi by nie trzeba było robić zakrętów z szafek. Za to można ustawić w kuchni mały stolik do śniadań. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 07.01.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ja bym nie brała jako "master bedroom" tej sypialni, która przylega bezpośrednio do łazienki. To blok, prawda? Szum wody będzie słychać. Niech się dzieciaki z tym męczą. A, sroki, domek. Ale i tak będzie słychać. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Leia.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts