Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy czeka mnie aranżacja własnego salonu

aneti1979

Recommended Posts

Witam serdecznie, mam do zaaranżowania salon 31,67

Mam juz wybrany kominek AXEL, ale nie mam pomysłu na aranżacje podłogi przeraża mnie też aranżacja sufitu - pomocy.....myslałam o płytkach tubądzin pago, paneli jeszcze nie wybrałam prawdę powiedziawszy pustka w głowie wiem że chciałabym jakieś jasne, drzwi które mi się podobają to drzwi wewnętrzne ARCO z POLSKONE (wybór taki bo,czy ciemne czekoladowe drzwi pasują do sanej podłogi?) i tyle co wymyśliłam BŁAGAM O POMOC i pomysły DZIĘKUJĘ za otrzymane posty i podpowiedzi projektZ500.jpg podoba mi sie aranzacja tego stołu tzn miejsca na stół pozwala oddzielić część jadalną od części gdzie mozna odpoczac w salonie i tyle... pomocy bede wdzieczna za kazda uwagę, zdjęcia aranżacji własnych salonów jakąkolwiek podpowiedź jadalnia.jpg :D

chciałabym by salon miał drobny pazur a nie był taki jasny i "grzeczny" może jakaś czekoladowa ściana albo jakiś wyrazisty dodatek- generalnie chciałabym by salon miał kolor czekoladowy, beżowy ;-) chociaż może szarości byłyby lepszy sama nie wiem...proszę o pomoc.

Przejście płytkami na szerokość korytarzyka - zgodnie z linią ściany nośnej.

Płytę dałabym po przeciwnej stronie niż jest w projekcie. Dzięki temu będzie osłonieta a z salonu widok będzie jedynie na wysoka zabudowę kuchni.

Nie bardzo wiem co chcesz kombinować z sufitem?

Pod fraza "page" znalazłam jedynie drewnopodobne płytki z Paradyża.

Edytowane przez Elfir

Dziękuję za poradę. Co do płytek to, tak myslalam właśnie o takich drewnopodobnych.

Chyba ze taki gres polerowany ale przy małym dziecku boje sie ze bedzie mało stabilnie sie chodziło chcialabym połączyć to z panelami w salonie.

Pisze Pan/Pani o płycie? jakiej płycie?

z syfitem?? cóż chciałabym podwieszany by oddzielal część korytarza z kominkiem od salonu.

a co Pan/Pani myśli o tej jadalni? :)

Pozdrawiam i dziękuje

Aneta

Edytowane przez aneti1979

Nie łącz gresu drewnopodobnego z drewnem/panelami drewnopodobnymi! Podkreślisz tylko sztuczność materiału.

Czy tylko gres polerowany znasz? Jest mnóstwo gresów niepolerowanych, o powierzchni antypoślizgowej. Zajrzyj do mojego dziennika ;)

Płyta - płyta grzewcza w kuchni.

Sufity podwieszane są pase. Używa się je teraz do zamaskowania instalacji prowadzonych pod sufitem. Robienie wygibasów z k-g zalatuje już pod kicz.

Na rysunku pomarańczowe kropki to lampy:

- stojąca (tzw. stołowa) na szafce oddzielającej kanapę od korytarza

- stojąca podłogowa przy kanapie w narożniku

- dwie podwójne lub potrójne tuby na suficie przy kanapie

- jedna wisząca lampa nad stołem

- trzy kinkiety na ścianie gdzie jest szafka z TV. Na wysokości stołu pomiędzy kinkietami duże lustro. Między kinkietem a ścianą kuchni przeszklona witrynka na szkła zamykająca perspektywę korytarza

- w kuchni dwie tuby na sufcie i jedna wisząca lampa (lub kinkiet z długim, regulowanym ramieniem) nad stolikiem

Ściany kuchni przesunęłam do linii kominka. Zaproponowałam zabudowę jednorzędową, bo szafki narożne są drogie i nie tak wygodne w uzytkowaniu jak zwykłe. A po wydłużeniu ściany o szerokość kominka ciąg roboczy jest wystarczajaco długi by nie trzeba było robić zakrętów z szafek. Za to można ustawić w kuchni mały stolik do śniadań.

Edytowane przez Elfir