jeandesuis 07.01.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) . Edytowane 7 Marca 2014 przez jeandesuis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2014 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 ciekawe kiedy deweloperzy zaczną wydzielać 3-pokojowe mieszkania na 35 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_wu 07.01.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Mieszkanie dla singla, pary, rodziny z dwójką dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.01.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Wady tego mieszkania to ciemna kuchnia, za malutki pokoik na sypialnię z dużym łóżkiem.Dla jednej osoby w sam raz ale dla 2-3 już ciasno.Bardziej bym się zastanowiła nad miejscem na szafy i inne duperele,które trzeba gdzieś pochować.Z pokoju wyjdzie fajny gabinet z wieloma schowkami,drzwi celowo z kuchni i to przeszkolone żeby trochę światła wpadło i żeby było trochę prywatności i ciszy gdy druga osoba ogląda np tv lub śpi.Sofa lub narożnik z funkcją spania+ wygodny stół do posiłków a obok szafa na ubrania.http://img713.imageshack.us/img713/3251/ezb9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeandesuis 08.01.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mieszkanie dla jednej osoby, która nie mieszka z dziewczyną Ewentualnie jak będzie się ktoś miał wprowadzać to wtedy będę to brał pod uwagę @kinka: fajne rozplanowanie. Podoba mi się pomysł wstawienia komody z lustrem pomiędzy kuchnię, a łazienkę (wywalając przy tym kawałek ścianki). Telewizora nie planuję, bo raczej wszystko na komputerze oglądam - a jak coś to już myślałem o montowanym na suficie rozwijanym ekranie + projektor. Jak już to sprzęt nagłaśniający rozstawiony w odpowiednich miejscach. Co do wyjścia pokoju na kuchnię - na razie nie będę zmieniał, bo to tylko opóźni moje zamieszkanie w nim (jedną ściankę wywalić, drugą dobudować), a do końca stycznia muszę tam się usadowić, bo kończy mi się wynajem w aktualnym mieszkaniu. Poza tym, pracuję na komputerze, więc najgłośniejsze co może być w nocy to dochodzące stukanie w klawiaturę z pokoju. Zastanawiam się jak uzyskać najwięcej optycznej przestrzeni zachowując jednocześnie intymny charakter mieszkania. W całym mieszkaniu, poza łazienką, będzie ciemniejszy parkiet (okolice wiśni). Kuchnia z meblami beżowo-wiśniowymi (blat beżowy, jak się dorobię to jasny marmur). Sama łazienka raczej w beże przełamane brązowymi akcentami. W sumie to za dużo w takim rozkładzie chyba nie można wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 08.01.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Wez sobie zrob osobno sypialnie, jak kiedys zrobilam na odwrot i potem zalowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeandesuis 08.01.2014 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Wez sobie zrob osobno sypialnie, jak kiedys zrobilam na odwrot i potem zalowalem W sumie dzięki Tobie wpadłem na pomysł zrobienia łóżka wyciąganego z szafy. Coś takiego: http://www.lozkowszafie.com.pl/24-stelaz-lozka-skladanego-pionowo-w-szafie.html I wtedy nadal mogę zrobić gabinet, mieć wygodne łóżko i dwa osobne pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 08.01.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Zastanawiam się jak uzyskać najwięcej optycznej przestrzeni zachowując jednocześnie intymny charakter mieszkania. W całym mieszkaniu, poza łazienką, będzie ciemniejszy parkiet (okolice wiśni). Kuchnia z meblami beżowo-wiśniowymi (blat beżowy, jak się dorobię to jasny marmur). Sama łazienka raczej w beże przełamane brązowymi akcentami. W sumie to za dużo w takim rozkładzie chyba nie można wymyśleć ja optuję za jednym pokojem dziennym i drugim sypialnią. I daj jasną podłogę i jasne meble, bo z mieszkania zrobisz norkę. Może kup jakieś pismo wnętrzarskie np. "M jak mieszkanie" i dowiesz się, co tam słychać w projektach wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeandesuis 08.01.2014 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja optuję za jednym pokojem dziennym i drugim sypialnią. I daj jasną podłogę i jasne meble, bo z mieszkania zrobisz norkę. Może kup jakieś pismo wnętrzarskie np. "M jak mieszkanie" i dowiesz się, co tam słychać w projektach wnętrz? Właśnie chciałem ciemniejszą podłogę, żeby przynajmniej trochę było elegancko i przytulnie wieczorem. Widziałem już trochę projektów, gdzie wszystko było jasne, ale miejscami trochę klinicznie to wyglądało. Ciemniejsze jakoś bardziej do mnie przemawia, a jednocześnie właśnie boję się norkowatości mieszkania. A magazyn poszukam, bo nawet nie wiedziałem, że taki jest. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 08.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Jeśli podłoga będzie jedynym elementyem ciemnym, a ściany i meble będą jasne to raczej nie powinno być wrażenia "norkowatości mieszkania". Przestrzeń powinna być uporządkowana, jak najmniej bibelotów na zewnątrz, zabudowane szafy plus ledowe albo halogenowe oświetlenie i powinno być fajnie. Co do pokoi, to uważam, że dobrze mieć osobną sypialnię w której można mieć swój "mały" bałagan. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeandesuis 08.01.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Jeśli podłoga będzie jedynym elementyem ciemnym, a ściany i meble będą jasne to raczej nie powinno być wrażenia "norkowatości mieszkania". Przestrzeń powinna być uporządkowana, jak najmniej bibelotów na zewnątrz, zabudowane szafy plus ledowe albo halogenowe oświetlenie i powinno być fajnie. Co do pokoi, to uważam, że dobrze mieć osobną sypialnię w której można mieć swój "mały" bałagan. Pozdrawiam Tak to właśnie chciałbym, żeby wyglądało. Sypialnia i gabinet w jednym to mus jeżeli chcę zachować praktyczność lokalu. Łóżko wyciągane z szafy i składane biurko to jak na razie najlepsza opcja, aby mieć niejako 3 pokoje zamiast dwóch (w sensie funkcyjnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.01.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ciemna podłoga to bardzo dobry pomysł, ale wiśniowe meble do kuchni to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts