Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja mieszkania z 6m2 pokojem

jeandesuis

Recommended Posts

Wady tego mieszkania to ciemna kuchnia, za malutki pokoik na sypialnię z dużym łóżkiem.

Dla jednej osoby w sam raz ale dla 2-3 już ciasno.Bardziej bym się zastanowiła nad miejscem na szafy i inne duperele,które trzeba gdzieś pochować.

Z pokoju wyjdzie fajny gabinet z wieloma schowkami,drzwi celowo z kuchni i to przeszkolone żeby trochę światła wpadło i żeby było trochę prywatności i ciszy gdy druga osoba ogląda np tv lub śpi.

Sofa lub narożnik z funkcją spania+ wygodny stół do posiłków a obok szafa na ubrania.

http://img713.imageshack.us/img713/3251/ezb9.jpg

Mieszkanie dla jednej osoby, która nie mieszka z dziewczyną ;) Ewentualnie jak będzie się ktoś miał wprowadzać to wtedy będę to brał pod uwagę :p

@kinka: fajne rozplanowanie. Podoba mi się pomysł wstawienia komody z lustrem pomiędzy kuchnię, a łazienkę (wywalając przy tym kawałek ścianki). Telewizora nie planuję, bo raczej wszystko na komputerze oglądam - a jak coś to już myślałem o montowanym na suficie rozwijanym ekranie + projektor. Jak już to sprzęt nagłaśniający rozstawiony w odpowiednich miejscach.

Co do wyjścia pokoju na kuchnię - na razie nie będę zmieniał, bo to tylko opóźni moje zamieszkanie w nim (jedną ściankę wywalić, drugą dobudować), a do końca stycznia muszę tam się usadowić, bo kończy mi się wynajem w aktualnym mieszkaniu. Poza tym, pracuję na komputerze, więc najgłośniejsze co może być w nocy to dochodzące stukanie w klawiaturę z pokoju.

Zastanawiam się jak uzyskać najwięcej optycznej przestrzeni zachowując jednocześnie intymny charakter mieszkania. W całym mieszkaniu, poza łazienką, będzie ciemniejszy parkiet (okolice wiśni). Kuchnia z meblami beżowo-wiśniowymi (blat beżowy, jak się dorobię to jasny marmur). Sama łazienka raczej w beże przełamane brązowymi akcentami.

W sumie to za dużo w takim rozkładzie chyba nie można wymyśleć ;)

Wez sobie zrob osobno sypialnie, jak kiedys zrobilam na odwrot i potem zalowalem

W sumie dzięki Tobie wpadłem na pomysł zrobienia łóżka wyciąganego z szafy. Coś takiego: http://www.lozkowszafie.com.pl/24-stelaz-lozka-skladanego-pionowo-w-szafie.html

I wtedy nadal mogę zrobić gabinet, mieć wygodne łóżko i dwa osobne pokoje.

Zastanawiam się jak uzyskać najwięcej optycznej przestrzeni zachowując jednocześnie intymny charakter mieszkania. W całym mieszkaniu, poza łazienką, będzie ciemniejszy parkiet (okolice wiśni). Kuchnia z meblami beżowo-wiśniowymi (blat beżowy, jak się dorobię to jasny marmur). Sama łazienka raczej w beże przełamane brązowymi akcentami.

W sumie to za dużo w takim rozkładzie chyba nie można wymyśleć ;)

ja optuję za jednym pokojem dziennym i drugim sypialnią. I daj jasną podłogę i jasne meble, bo z mieszkania zrobisz norkę. Może kup jakieś pismo wnętrzarskie np. "M jak mieszkanie" i dowiesz się, co tam słychać w projektach wnętrz?

ja optuję za jednym pokojem dziennym i drugim sypialnią. I daj jasną podłogę i jasne meble, bo z mieszkania zrobisz norkę. Może kup jakieś pismo wnętrzarskie np. "M jak mieszkanie" i dowiesz się, co tam słychać w projektach wnętrz?

Właśnie chciałem ciemniejszą podłogę, żeby przynajmniej trochę było elegancko i przytulnie wieczorem. Widziałem już trochę projektów, gdzie wszystko było jasne, ale miejscami trochę klinicznie to wyglądało. Ciemniejsze jakoś bardziej do mnie przemawia, a jednocześnie właśnie boję się norkowatości mieszkania.

A magazyn poszukam, bo nawet nie wiedziałem, że taki jest. Dzięki :)

Jeśli podłoga będzie jedynym elementyem ciemnym, a ściany i meble będą jasne to raczej nie powinno być wrażenia "norkowatości mieszkania". Przestrzeń powinna być uporządkowana, jak najmniej bibelotów na zewnątrz, zabudowane szafy plus ledowe albo halogenowe oświetlenie i powinno być fajnie. Co do pokoi, to uważam, że dobrze mieć osobną sypialnię w której można mieć swój "mały" bałagan. Pozdrawiam

Jeśli podłoga będzie jedynym elementyem ciemnym, a ściany i meble będą jasne to raczej nie powinno być wrażenia "norkowatości mieszkania". Przestrzeń powinna być uporządkowana, jak najmniej bibelotów na zewnątrz, zabudowane szafy plus ledowe albo halogenowe oświetlenie i powinno być fajnie. Co do pokoi, to uważam, że dobrze mieć osobną sypialnię w której można mieć swój "mały" bałagan. Pozdrawiam

Tak to właśnie chciałbym, żeby wyglądało. Sypialnia i gabinet w jednym to mus jeżeli chcę zachować praktyczność lokalu. Łóżko wyciągane z szafy i składane biurko to jak na razie najlepsza opcja, aby mieć niejako 3 pokoje zamiast dwóch (w sensie funkcyjnym).