Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Atrakcyjne oferty sprzedaży domów - haczyk ?

Recommended Posts

Cześć,

aktualnie mieszkam z moją żoną w Krakowie i oczywiście jak każdy marzymy o własnym M.

Przeglądam czasem oferty mieszkań i domów, i natrafiam czasem na oferty domów w Krakowie (przed tablicą Kraków koniec od strony Wieliczki), które są w stanie surowym za 200k zł z działką. Nie powiem, mocno mnie taka oferta interesuje.

Nie chce mi się jednak wierzyć, że wszystko jest ok, skoro działki od strony Olkusza 10 km od Krakowa, o tej samej powierzchni do sprzedaży są za 170 k zł (jakaś chora cena). Dlatego zwracam się do Was z pytaniem, gdzie szukać haczyków w takich ofertach - pomijam obciążenie hipoteczne.

Wg. opisu działka jest uzbrojona.

Dziękuję, za wszelkie informacje.

Pozdrowienia, Wojtek.

PS do Moderatorów: Przepraszam, jeśli temat jest w złym dziale, ale nie miałem zielonego pojęcia, gdzie go dać.

tak. Trzeba przejść się do wydziału urbanistyki i popytać o długoletnie plany inwestycyjne dla tego terenu oraz o MPZP dla większego obszaru (a nie tylko dla działki), by sprawdzić czy obok wybranej nieruchomości nie ma działki pod AG czy działnośc rolną.

Poza tym:

- czy dana okolica nie była zalana podczas powodzi?

- czy nie występują szkody górnicze/geologiczne?

- czy nie znajduje się na torze podejścia samolotów na lotnisko

itd.

Warto też popytać pośredników nieruchomości dlaczego ceny w tym rejonie są niskie.