MateuszMateusz 08.01.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, zastanawiam się czy możliwe jest mieć właśną studnie, a ścieki podłączone do kanlizacji miejskiej? czy jest to możliwe, a czy trzeba mieć swoje szambo albo oczyszczalnie ? Oczywiście nie korzystając z miejskiej wody... Edytowane 8 Stycznia 2014 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.01.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja tak mam od kilkunastu lat - ścieki ryczałtem od lba, nie z licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 08.01.2014 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ooo nie spodziewałem się, że tak się da - możesz przybliżyć koszty? za te ścieki od łba? jak możes to napisz proszę na ile metrów masz studnie? i jakiej jakości woda? i co ile mniej więcej badania robisz? - tak z ciekawości, wiem, że mi to w niczym nie pomoże bo inna miejscowość.... ale.... dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam, zastanawiam się czy możliwe jest mieć właśną studnie, a ścieki podłączone do kanlizacji miejskiej? czy jest to możliwe, a czy trzeba mieć swoje szambo albo oczyszczalnie ? Oczywiście nie korzystając z miejskiej wody... U mnie jest podobnie Mam studnię głębinową, a ścieki odprowadzam do miejskiej kanalizacji - koszt przyłacza w 2012 r = 2600zł płace ryczałt 3m3/osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.01.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Pytasz zbyt ogólnikowo. U jednych można u drugich nie. U mnie to np. niemożliwe - próbowałem przyspieszyć swego czasu uzyskanie pozwolenia na budowę i architekt zaprojektował studnię - ale gmina nie zgodziła się bo MPZP było wyszczegółowione, iż woda ma być z sieci. I do widzenia.Tak więc musisz zbadać sytuację dla konkretnej lokalizacji. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez q-bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 09.01.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) MPZP studiowałem kilkanaście razy dla mojej okolicy nie ma słowa na ten temat. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 A co na to zakład wodociągowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 09.01.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam, zastanawiam się czy możliwe jest mieć właśną studnie, a ścieki podłączone do kanlizacji miejskiej? czy jest to możliwe, a czy trzeba mieć swoje szambo albo oczyszczalnie ? Oczywiście nie korzystając z miejskiej wody... wsyzystko zalezy. u mnie np byla taka szczesliwa sytuacja, ze podczas wydawania pozw na budowe teren nie byl skanalizowany i wymog studnia+oczyszczalnie/szambo. w miedzyczasie (jeszcze trwa budowa) podciagneli kanalize i woda ze studni a scieki do miejskiej. oplata to albo ryczalt od ososby albo montaz licznikow i oplaty za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 07.02.2014 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Dzwoniłem do wodociągów i tam powiedzieli, że nie widzą przeszkód abym mógł się podpiąc do kanalizacji miejskiej gdy będę miał studnie, ale muszę zamontować liczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts