besciak 09.01.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Przeglądając setki projektów domów natknąłem się na ten: http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-1004-Best-House,991.html bardzo mi się spodobał, w zasadzie jestem zdecydowany aczkolwiek... chciałbym usłyszeć Waszą opinię na jego temat. Czy ktoś również jest zainteresowany tym projektem, ma jakieś propozycje zmian? Osobiście wolałbym garaż dwustanowiskowy, ale chyba jeszcze nie ma takiej opcji. Czekam na Wasze propozycje i opinie dot. tego projektu! A może już ktoś buduje ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 nie do końca przekonuje mnie łazienka dostępna z wiatrołapu. Ja bym usuneła z niej prysznic (i tak nie masz pokoju sypialnianego na parterze, a na piętrze aż dwie łazienki) i przesuneła drzwi, by otwierały się bliżej schodów, poza wiatrołapem Ostrzegam też przed wejściem do łazienki z sypialni. Przy parze, która korzysta z łazienki w różnych godzinach, używanie prysznica czy nawet spłukiwanie wody w toalecie może budzić drugą osobę. Zmniejszyłabym też łazienkę rodziców na rzecz ciutkę większej sypialni, coby nie leżeć z głową tuż przy drzwiach. PS. Bardzo dziękuję za prawidłowe nadanie tytułu, z użyciem dużych i małych liter, jestes chyba pierwszy który tak zrobił Masz u mnie plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besciak 10.01.2014 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) A ja dziękuję za zainteresowanie tematem;) część rozwiązań miałem już w swojej głowie, nie chciałem sugerować w pierwszym poście, żeby usłyszeć od kogoś innego. Z łazienką na parterze mam zamiar właśnie tak zrobić, zmniejszyć wiatrołap, a drzwi od łazienki wyprowadzić do holu. Będzie potrzeba zamontowania drugich drzwi od garażu do części mieszkalnej, czy raczej nie ma takiej potrzeby jeżeli wejście jest do wiatrołapu? Poza tym chciałbym kominek przenieść na krawędź ścianki gdzie telewizor, tak żeby blask z kominka padał także na hol i schody. Jestem zwolennikiem wydzialania kuchni (odcięcie zapachów, hałasu przy smażeniu, dyskrecja dla pozostałych użytkowników podczas gdy ja mam gościa w salonie), może jakiś wykusz? Na piętrze kosztem części łazienki ogólnodostępnej i garderoby chciałbym zrobić pralnię. Jeżeli chodzi o łazienkę przy sypialni, to mam twardy sen, raczej nie będzie mi to przeszkadzało. Myślisz, że jest sens i możliwość zrobienia do tego projektu garażu dwustanowiskowego? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez besciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Wejście do garażu tylko przez wiatrołap. Przenoszenie kominka to nie jest takie hop-siup, bo musisz zobaczyć, czy na poddaszu komin nie będzie kolidował ze pokojami. Poza tym licz się z tym, że musiałbyś dobudować nowy komin, co wiąże się z kosztami. Garaż dwuustanowiskowy - druga część garażu z płaskim dachem, jak tu: http://www.drewnozamiastbenzyny.pl/grafika/dom-pasywny/projekt-polnoc-wizualizacja-duze.jpg Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besciak 10.01.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Myślisz że dostawiony do pierwotnej bryły garaż w tej formie co proponujesz nie zaburzy bryły domu? Nie wiem czy dwie bramy koło siebie nie będą brzydko wyglądały. Jakie są w ogóle opinie na temat garaży wbudowanych w bryłę domu?No właśnie z tym kominem będzie problem dla kominka;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2014 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nie musżą być dwie bramy. To może być jedna przestrzeń, z tym, że wystająca fragmentem poza bryłę budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besciak 12.01.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jeżeli miałaby być jedna brama, to wystający drugi garaż musiałby zrównać się z początkiem bramy na projekcie oryginalnym i boje się, że wyjdzie wtedy zbytni monolit. Poza tym, co z ścianą nośną jakby miały być te dwa garaże połączone w jedną przestrzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 nie musi być ściany nośnej. Sa takie projekty z podwójnym garażem, którego część ma płaski dach w sieci, nie chciało mi się szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts