Janice 11.01.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Witam, spodobał nam się dom Ofelia z pracowni MGProjekt. http://www.mgprojekt.com.pl/ofelia#opinie Niestety jest to dość świeży projekt i mało o nim opinii. Czy ktoś budował, buduje lub zamierza budować? Zastanawia mnie czy podane na stronie pracowni koszty budowy pokrywają się z rzeczywistością? Chciałabym obejrzeć wnętrza, choćby na zdjęciach. Będę wdzięczna za każdą pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Wielki, drogi dom z wielkim holem, ogromną ilością korytarzy (czyli m2 stracone na komunikację) i garażem do którego trzeba iśc daaaleko. Buty zakładasz w wiatrołapie a potem lecisz przez hol-salon do garazu? Skoro to świezy projekt to w jaki sposób ktoś miałby pokazać tobie wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 12.01.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam, spodobał nam się dom Ofelia z pracowni MGProjekt. Zastanawia mnie czy podane na stronie pracowni koszty budowy pokrywają się z rzeczywistością? pracownia podaje te kwoty jako koszty realizacji systemem gospodarczym;] poza tym, w jednym z tematów już się z MG Projekt wymieniałem argumentami co do kosztorysów umieszczanych na stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janice 12.01.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dobrze jest tu wrzucić projekt, ktoś zupełnie niezależny chłodnym okiem zerknie i napiszę coś czego się samemu nie widzi.Kurcze tyle jest tych projektów, że można zgłupieć, dla mnie priorytetem jest duża minimum 25 m kuchnia, tutaj po przeróbkach mogłaby taka być.Co do wnętrz, to aż taka super nowość to nie jest, komentarze na stronie pracowni pod tym domkiem są od października 2012, więc ktoś w stanie surowym już by wybudował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janice 12.01.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 pracownia podaje te kwoty jako koszty realizacji systemem gospodarczym;] poza tym, w jednym z tematów już się z MG Projekt wymieniałem argumentami co do kosztorysów umieszczanych na stronach możesz wrzucić linka do tego tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Znajdz projekt z dużym, dodatkowym pokojem na partrze i w pokoju zrób sobie kuchnię a w kuchni gabinet. Albo połącz kuchnię z innymi pomieszczeniami, jak np. przeróbka projektu Osiek:http://images64.fotosik.pl/547/2c2d33b47d81ddb8.jpg(tutaj dodałam dostawiony garaż) Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janice 12.01.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A nie będzie problemu, bo wiesz komin, kanalizacja, woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 13.01.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 możesz wrzucić linka do tego tematu? proszę bardzo http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221591-kosztorys-inwestorski-ZA-FREE&p=6302191#post6302191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppbur 23.02.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam , Jestem nowym użytkownikiem , jakiś czas temu kupiłem ten projekt "Ofelia"Zleciłem dużo zmian projektowych : - piwnica - poszerzenie garażu - zmiana układu pomieszczeń ( poszerzenie salonu o gabinet)- zamierzam podnieść dom o jeden lub dwa puksaki- z powodu piwnicy dom będzie wyniesiony o około 80 cm nad poziom gruntu , oczywiście całość będzie podsypana żeby nie stracić efektu estetycznego Proszę o wasze opinie i doświadczenia z budowy , jestem ciekawa jak układa się wam bilans kosztów , czy napotkaliście jakieś szczególne utrudnienia , czy macie jakieś doświadczenia którymi chcecie się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Przemek 21.07.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam, jestesmy na etapie budowy fundamentow domu ,,ofelia" mg projektu. Dokonalismy kilku zmian. Zdjecie zmiany projektu przesle wieczorem. W razie pytan pisac:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts