kasik6 12.01.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich,chciałam zamówić u stolarza stół drewniany dębowy ale stolarz twierdzi że przy ogrzewaniu podłogowym (mam w całym domu) blat będzie się wyginał, chciałam zasięgnąć opinii znawców tematu czy mój wykonawca ma rację i jeżeli tak to z czego mam zrobić blat (nogi podobno mogą być drewniane) żeby wyglądał jak dębowy.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 12.01.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 nie wiem.... jeszcze nie mam ogrzewania podłogowego, ale to wydaje mi się absurdalne. Przecież z ogrzewania podłogowego nie bucha gorące powietrze. Temperatura powietrza tuż nad podłogą ma około 21-23 stopni. w jaki sposób może to wygiąć blat??? Jestem bardzo ciekawa jak ten stolarz argumentował swoją tezę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 12.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Poszukaj normalnego stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 12.01.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 twierdzi że cieplej jest od spodu niż od góry i nierówno wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 13.01.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 O podłogówce słyszałam już wiele bzdur ale takiej jeszcze nie mam w swojej kolekcji Śmiało zamawiaj, u mnie drewniany stół stoi na drewnianej, ogrzewanej podłogówką podłodze już 3 rok i nic mu się nie wygina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Cooooo????!!!!No większej bzdury juz nie mógł wymyślić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.01.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 O podłogówce słyszałam już wiele bzdur ale takiej jeszcze nie mam w swojej kolekcji Śmiało zamawiaj Tak. ale nie u tego stolarza, co z góry zakłada że jego robotę pokręci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 13.01.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Tylko nie zapomnij dodać, że stół będzie stał nie na podłogówce a w innym miejscu. Bo jak go powygina (nie przez podłogówkę a przez "bylejakość" wykonania) to Pan Stolarz nie będzie miał wygodnego argumentu. Zamawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.01.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Już od bardzo dawna,nie robi się blatów do stołów z litego drewna (no może poza egzotykami) Blat robi się z płyty wiórowej lub mdf,obłogowanej obustronnie okleiną naturalną Obrzeża podkleja się litym drewnem,aby blat wyglądał masywniej Nogi mogą być z litego Żaden stolarz przy zdrowych zmysłach,nie zrobi takiego blatu z litego drewna no chyba że to jakiś stolik do rąbania mięsa Ogrzewanie podłogowe nie ma tu nic do rzeczy My stołów nie robimy,ale inwestorce której robiliśmy schody,tak się spodobał ich kolor,że nie odpuściła Trzeba było zrobić i stoły:) Za parę dni skończę,to wrzucę fotki Stoły mają być olejowane,tak jak te schody Edytowane 13 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Mam pełny lity drewniany stół dębowy-nieobłogowany-bardzo ciężki i masywny. Ogrzewanie podłogowe na całym parterze i kominek bardzo blisko stołu i...bardzo porządnego stolarza który w życiu nie powiedział takiej bzdury!!!! Do tego "stolik kawowy" 130 na 130 cm-również nieobłogowany tylko lity-bo takie było nasze życzenie Zdecydowanie po 3 sezonach grzewczych nic mi się nie wygięło... Poszukaj innego stolarza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.01.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Na klejeniu desek też nie ma najmniejszego śladu?Klienci mają różne wymaganiaCo dla jednego będzie piękne,dla innego nie przejdzie,bo znajdzie dziurę w całymNie powiem że się nie da,ale ryzyko jest duże i nikt (no prawie;)) już tak nie robiTaki lity ani lepszy,ani ładniejszy,więc nie wiem po co ryzykować i przepłacaćPo tym się nie chodzi,no chyba,że ktoś lubi tańczyć na stole;) Edytowane 13 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nie-tematem dyskusji są wymagania klientów a stół z drewna kontra podłogówka:rolleyes:I tak-na klejeniu-również nie mam żadnych śladów;)Gdybym chciała stół obłogowany kupiłabym gotowy w Agacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.01.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) A wybrałaś z litego bo.........Przypominam,że obłóg to też drewno:) Edytowane 13 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 by miał wygląd dech a nie forniru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Lasek-daj spokój-nie wciągajmy się w gówniarską pyskówke...Nie wątek to o tym co i dlaczego wybrałam do swojego domu tylko temat stół drewnainy kontra podłogówka...Z mojej strony chciałam pomóc pytającemu....Z mojej strony koniec tematu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.01.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) z czego mam zrobić blat (nogi podobno mogą być drewniane) żeby wyglądał jak dębowy. Pozdrawiam Kasia Gumisiowa Ja też odpowiedziałem pytającej na zadane przez nią pytanie To nie jest żadna pyskówka,przynajmniej z mojej strony:yes: by miał wygląd dech a nie forniru? Można pomieszać liście obłogu przy zszywaniu i będzie wyglądać jak dechy Wszystko zależy czego oczekuje nabywca Edytowane 13 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 gumisiowa oczekiwała dech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.01.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 stół na podłogówce piaty rok... w stanie niewygietym parapety drewniane i te które są na podłogówką i te nawet nad kaloryferami... zadnego wygięcia zresztą deski (schody, parapety klei się z mniejszych kawałków, po to, aby sie nie wyginały, Lasek chyba o tym wspomniał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.01.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) gumisiowa oczekiwała dech.... No i ma z desek i sprawdzonego stolarza kasik6 zadała pytanie,czy można to jeszcze jakoś inaczej zrobić,więc jej odpowiedziałem że można Wy każecie zmienić jej stolarza A co jeśli weźmie innego,który zrobi jej z litego i stół po pierwszej zimie się rozleci? Nie wszędzie mieszkają na każdym rogu stolarze,którzy mają wypisane na czole,że robią dobrze stoły z litego drewna;) Wbrew pozorom,nie jest to takie proste i oczywiste Na koniec dodam,że te stoły marketowe są "fornirowane" fornirem grubości rzędu dziesiątek mm i faktycznie wyglądają sztucznie Jak się "zaobłoguje" obłogiem grubości 2-3mm i pomiesza liście,to nie każdy pozna,że jest to obłogowane Edytowane 13 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 13.01.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi, mój stolarz uczciwie mi powiedział że robił jakiś czas temu dwa stoły drewniane, większy stoi w pomieszczeniu z kaloryferami a mniejszy tam gdzie jest podłogówka i ten mniejszy się wygiął, i dla tego nie chce ryzykować, ja się nie upieram żeby był z litego drewna, ale chcę żeby wyglądał na dębowy , obłog można olejować podobno, pytanie tylko czy cena 1800 zł za stół nierozkładany 95x180 nogi drewniane 9x9cm i blat z mdf to jest cena Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts