Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki salon przy czerwono-czarnej kuchni?

ewa_kuacja

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

potrzebuję porady dotyczącej planowanego urządzania nowego mieszkania. Będę miała kuchnię (częściowo otwartą na salon) w mocnych kolorach czerwieni,czerni, złagodzoną bielą czy szarością. Salon z jadalnią muszą pasować do kuchni, tworzyć harmonijną całość, ale nie do końca wiem, jak to zrobić, jeśli chcę, żeby salon był łagodniejszy. Myślałam o jaśniejszych barwach, czerwień raczej jako dodatki. Te szarości mogłyby tu pomóc, ale co jeszcze? Jakie kolory wprowadzić, żeby pasowały? Może np. zrezygnować w kuchni z czerni na rzecz ciemnego brązu i wtedy mogłabym w salonie kontynuować ciemny brąz i iść w inne jego odcienie? Chciałabym zachować kontrastowość, ale nie przesadzić. Chcę żeby było nowocześnie, ale ciepło.

Pozdrawiam i czekam na burzę mózgów,

Ewa

Kuchni jeszcze nie mam, ale zalezy mi na czerwieni i akurat dodatki czerwone juz mam ;) Z poprzedniego mieszkania mam, poza tym lubie ten kolor i raczej mi sie nie znudzi. Ale prawda- nie chce go w nadmiarze. Mysle o szafkach w dwoch kolorach (czerwonych mniej). Szczerze? Bardziej sie czarnych szafek boje, bo na nich wszystko widac... :/ Ale z czerwonym najlepiej czarny wyglada.

Ma ktos jakies pomysly z czerwonym i ciemnym brazem?