Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki sprzęt AGD i inne urządzenia do domu kupić? Dział ocen i recenzji...

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzęt już zamówiony. Trochę to trwało, bo szukałam, porównywałam, itd., ale już mam to z głowy, uff. I ostatecznie lodówka (do zabudowy) będzie z AEG, indukcja (do zlicowania z blatem) z Siemensa, a zmywarka (do zabudowy) z Boscha. Piekarnika nie kupowałam, bo bierzemy z tego mieszkania, a mam z Samsunga. Tak więc każdy sprzęt z innej firmy, no prawie, bo ekspres do kawy (do zabudowy) też mam z Siemensa.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Kupując sprzęt do swojej wymarzonej kuchni, postawiłam na różnorodność skupiając się na najważniejszych cechach poszczególnych urządzeń oraz ich dopasowanie do stylu w jakim urządzone jest całe mieszkanie. Płytę indukcyjną mam Boscha, lodówkę i okap Gorenje, piekarnik Siemens, zmywarka Beko.

Zdecydowanie najtrudniej było podjąć decyzję co do doboru młynka ale ostatecznie wybrałam Eureka Mignon - Młynek automatyczny - Błękitny. Wykonano go z wysokiej jakości materiałów, super jakość i co za design.

Poszukajcie sami, polecam, bo naprawdę warto.

Edytowane przez asiah78

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
Mam pytanie z innej beczki, nie firma czy model, a kolorystyka. Kuchnia otwarta na salon. Szafki białe (fronty połysk i korpusy) oraz drewniane blaty. Zdecydowałem się na lodówkę wolnostojącą, a piekarnik będzie pod indukcją. Jakie byście dobrali kolory do takiej kuchni sprzętów: zlew z baterią, indukcja, piekarnik i lodówka?

Dzięki za opinię. Podesłałabyś zdjęcia swojej kuchni? Jak wygląda kwestia oferty na rynku indukcji w kolorze inox? Pytam, bo przeważają zdecydowanie indukcję w kolorze czarnym, występują również białe, a ostatnio w sklepie zwróciły moją uwagę sprzęty Whirpoola w kolorze beżu/brązu.

Mam pytanie z innej beczki, nie firma czy model, a kolorystyka. Kuchnia otwarta na salon. Szafki białe (fronty połysk i korpusy) oraz drewniane blaty. Zdecydowałem się na lodówkę wolnostojącą, a piekarnik będzie pod indukcją. Jakie byście dobrali kolory do takiej kuchni sprzętów: zlew z baterią, indukcja, piekarnik i lodówka?

U mnie będzie taka sama kolorystyka, sprzęt będzie czarny (poza lodówką - na razie ze względów finansowych zostaje moja stara biała, przyszłościowo będzie wymieniona na lodówkę do zabudowy), zlew + bateria kolor onyx

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...

U mnie salon z kuchnią, białe i dębowe szafki, blaty szare z granitu. Indukcja jest czarna, zlew czarny, bateria chrom, sprzęt czarny z inox, lodówka zabudowana (białe meble).

Poglądowo wklejam parę zdjęć ze stalowym i czarnym zlewem.

zlew 1.JPGZlew_1.JPGZlwe 2.JPG

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Naszym zdaniem, jeśli chodzi o zakup sprzętu AGD to warto najpierw sprawdzić, ile trwa gwarancja i jaki jest jej zakres oraz ile kosztują naprawy pogwarancyjne lub te, których gwarancja nie obejmuje. Następnie sprawdzić opinie o danym sprzęcie np. tu na forum. Dobrze aby duże sprzęty jak lodówka, pralka, zmywarka czy kuchenka byłby kupowane u jednego producenta ze względu na to, co napisaliśmy powyżej. :)