Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy jeżeli w piwnicy mam trzymające się płytki na całej powierzchni podłogi to mogę na nich ułożyć panele? Oczywiście dałbym maty pod panele. Żadne płytki się nie ruszają. Chciałbym tylko małym nakładem pracy zmienić nawierzchnię podłogi.

https://forum.murator.pl/topic/186979-panele-na-p%C5%82ytki-glazura-mo%C5%BCna-po%C5%82o%C5%BCy%C4%87/

• 8 years później...
Mam gres w całym domu i chciałbym wymienić na panele. Czy muszę skuwać całe płytki, czy można położyć panele na płytki? Szkopuł w tym, że mam ogrzewanie podłogowe :)
  • 4 weeks później...
Jesli panele nie bedą grube to płytki sa dodatkowym akumulatorem dla posadzki moim zdaniem szkoda skuwać. Po skuciu będziesz musiał wyrównać posadzkę i robić nowe wylewki . Rozważ może panele winylowe są ciensze i lepiej przewodzą temperaturę.
W mieszkaniu mam położone panele winylowe na płytki. Całe szczęście nie dałam się namówić na skuwanie całej podłogi... Zwróć tylko uwagę, że nie było uskoków pomiędzy płytkami, bo wtedy panele będą chodziły w tym miejscu.
Po skuciu będziesz musiał wyrównać posadzkę i robić nowe wylewki . Rozważ może panele winylowe są ciensze i lepiej przewodzą temperaturę.

Wypada się tylko zgodzić.

Jeśli nie chcesz kuć, to winylowe są najlepszym rozwiązaniem. Niestety kosztują więcej niż panele.

W mieszkaniu mam położone panele winylowe na płytki. Całe szczęście nie dałam się namówić na skuwanie całej podłogi... Zwróć tylko uwagę, że nie było uskoków pomiędzy płytkami, bo wtedy panele będą chodziły w tym miejscu.

Masz podłogówkę ? Duzy spadek temperatury ? . Ciekawy jestem bo np krono deklaruje dla winylu coś ok 0,6 stopnia.

Masz podłogówkę ? Duzy spadek temperatury ? . Ciekawy jestem bo np krono deklaruje dla winylu coś ok 0,6 stopnia.

Nie mam podłogówki, nie pomogę w tym temacie. Jak szukałam opinii o panelach winylowych kładzionych na płytki (głównie fora angielskojęzyczne), to było trochę osób, które zdecydowały się na te rozwiązanie i dużego spadku temperatury nie było (o ile i czy rzeczywiście, to nie wiem. Część osób decydowało się na klejone (są cieńsze).