bobi1326 28.01.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam, Czy jeżeli w piwnicy mam trzymające się płytki na całej powierzchni podłogi to mogę na nich ułożyć panele? Oczywiście dałbym maty pod panele. Żadne płytki się nie ruszają. Chciałbym tylko małym nakładem pracy zmienić nawierzchnię podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.01.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 jeśli masz w piwnicy odpowiednią wilgotnośś to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi1326 28.01.2014 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie mam zbyt dużej wilgotności. Kiedyś tylko wystąpił problem z podtopieniem ale to była największa powódź ostatnich lat. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 16.11.2022 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Mam gres w całym domu i chciałbym wymienić na panele. Czy muszę skuwać całe płytki, czy można położyć panele na płytki? Szkopuł w tym, że mam ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azu 13.12.2022 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Jesli panele nie bedą grube to płytki sa dodatkowym akumulatorem dla posadzki moim zdaniem szkoda skuwać. Po skuciu będziesz musiał wyrównać posadzkę i robić nowe wylewki . Rozważ może panele winylowe są ciensze i lepiej przewodzą temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 13.12.2022 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Tak jak już napisano wyżej . Jeżeli masz względną płaszczyznę na tych płytkach to śmiało układaj panele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adder 14.12.2022 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 W mieszkaniu mam położone panele winylowe na płytki. Całe szczęście nie dałam się namówić na skuwanie całej podłogi... Zwróć tylko uwagę, że nie było uskoków pomiędzy płytkami, bo wtedy panele będą chodziły w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 14.12.2022 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Po skuciu będziesz musiał wyrównać posadzkę i robić nowe wylewki . Rozważ może panele winylowe są ciensze i lepiej przewodzą temperaturę. Wypada się tylko zgodzić. Jeśli nie chcesz kuć, to winylowe są najlepszym rozwiązaniem. Niestety kosztują więcej niż panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 14.12.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 W mieszkaniu mam położone panele winylowe na płytki. Całe szczęście nie dałam się namówić na skuwanie całej podłogi... Zwróć tylko uwagę, że nie było uskoków pomiędzy płytkami, bo wtedy panele będą chodziły w tym miejscu. Masz podłogówkę ? Duzy spadek temperatury ? . Ciekawy jestem bo np krono deklaruje dla winylu coś ok 0,6 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adder 15.12.2022 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Masz podłogówkę ? Duzy spadek temperatury ? . Ciekawy jestem bo np krono deklaruje dla winylu coś ok 0,6 stopnia. Nie mam podłogówki, nie pomogę w tym temacie. Jak szukałam opinii o panelach winylowych kładzionych na płytki (głównie fora angielskojęzyczne), to było trochę osób, które zdecydowały się na te rozwiązanie i dużego spadku temperatury nie było (o ile i czy rzeczywiście, to nie wiem. Część osób decydowało się na klejone (są cieńsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts