marzenaew 30.01.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Znowu czytam, o kolejnej podwyżce w tym roku , 30 % . Nie wiem co wy o tym myślicie ale jak jestem Coraz bardziej załamana , http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/rachunki;za;prad;wyzsze;o;50;zlotych,217,0,1465305.html?rfguidfo Tak jak piszą człowiek zarabia mało a płacić musi krocie . 5 miejsce pod względem wydatków na prąd w Europie - Gratulacje dla naszego rządu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 No to ja jestem na poziomie Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 "Gratulacje dla naszego rządu ! " A niedługo zaczną budować atomówkę na jakimś za...padolu...No, i linie przesyłowe z niej...Darmo tego nie postawią.Więc? Należy wybrać tych samych i niech działają tak dalej!Gratulacje! Adam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 30.01.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 W nowym domu wszystko mam energooszczędne. Przeraża mnie jednak brak w ostatnich dziesięcioleciach inwestycji w energię atomową. Sprzedaje nam się bajki o zielonej energii z wiatraków itp. bzdury, a rachunki przyjdzie nam wszystkim płacić większe. Najgorsze jest to, że przeciętnemu Polakowi po opłaceniu rachunków niewiele już zostaje w kieszeni. Jak w takim razie ten kraj ma się rozwijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam fachowca od energetyki atomowej. Atom = tani prąd. (Szukamy naiwnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Popierasz "zieloną, dotowaną" energię?Ja uważam, ze powinna być zakazana.Ta z wiatraczków i PV.Żeby komuś coś dotować to trzeba zabrać tym, co zielonej energii nie używają tylko tą normalną.Bilans musi wyjść na zero a wliczyć trzeba zyski ekooszołomów. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Popieram ekonomię. Na każdej dotacji ktoś kręci lody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Energia atomowa to też dotacja, tylko dla kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Nie tylko, ale pewnie o tym nie wiesz.Markery tam dla medycyny robią.I nie tylko...Teraz płacimy za to jak za zboże.Tyle, ze to wściekle kosztowne a niszowe, to nie nagłaśniane.WARTO mieć swój, narodowy, reaktorek.Nawet jak ma kilka kW a nie GW.Ten w Świerku (EWA) już się chyba kończy czy nawet skończył... Też popieram ekonomię. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Przepraszam jeśli w swojej niewiedzy byłem przeciwnikiem energii atomowej (mieszkam w strefie rażenia) Ciekawe dlaczego władza ukrywa, że planuje budowę wytwórni markerów. Prąd jest tylko użytecznym odpadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Sami nie wiedzą co tam będzie...Jajogłowi wiedzą, ale jest ich kilku w takiej "fabryce"A poza tym... to jest... cicho sza! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 30.01.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam fachowca od energetyki atomowej. Atom = tani prąd. (Szukamy naiwnych) Nie trafiaja do mnie argumenty ekoterrorystow. Rozumiem, ze wg Ciebie energia elektryczna pozyskana z atomu jest drozsza niz np. z wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Nie jestem eko jestem za ekonomią i rozsądkiem. Po co mam rozpatrywać efekty awarii wiatraka i elektrowni atomowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 30.01.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam fachowca od energetyki atomowej. Atom = tani prąd. (Szukamy naiwnych) "W Polsce" i "tani", to stwierdzenia wykluczające się. Dzisiaj jakiś mądrala w radio mówił że gaz łupkowy będzie w Polsce droższy niż ten, który mamy do tej pory. W stanach gaz tani jak barszcz i nie wiedzą co z nim robić, a u nas jak zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Potrzeba zwolenników "atomu" Gdy zrobimy wszystko drogie to "atom" będzie tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 30.01.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Co zrobic, jak u nas brak prawdziwej prawicowej parti. Bo te wszystkie PISiory, POpaprance, Palikmioty i reszta holoty to lewicowe kmioty, co to tylko kombinuja jak zmontowac kolejny szwindel... To pisalem ja, republikanski, bialy, jeszcze nie-mieszkaniec Alabamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.01.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Pomyśleć! Jest jeszcze ten z muszką... Od lat to samo gada i od lat z sensem. Tyle, że tu sie boją na niego głosować, bo nie wyobrażają sobie świata, który On uważa za NORMALNY. Takiego gdzie my wszyscy sami musimy sobie wszystko. Nikt nic nie da (tu uwaga się rozprasza, bo "nie da") ale też i nie weźmie (czego zwykle się już "nie słyszy". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ten z muszką -Tylko łącznie ze zgodą na eutanazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 30.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Ten z muszką -Tylko łącznie ze zgodą na eutanazje. Poczytajcie sobie co pisze o elektrowniach wodnych np.dr.Wiatkowski.Ile moglibyśmy pozyskać,a ile pozyskujemy.A wy tu zaraz z atomami...Nie trzeba armaty aby zabić komara Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Novy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Poczytajcie sobie co pisze o elektrowniach wodnych np.dr.Wiatkowski.Ile moglibyśmy pozyskać,a ile pozyskujemy.A wy tu zaraz z atomami...Nie trzeba armaty aby zabić komara Jeśli "szwagier" będzie zarabiał na energii wodnej to będziemy ją rozwijać. Tylko kompleksowy rozwój energetyki ma sens każde przegięcie to - Wszystko tylko nie atom!! jest to "najdroższa" energia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts