Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Znowu podwyżka Rachunków!

marzenaew

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najdroższa to ta, za którą ja płacę, żeby ci z PV mieli tanio..

Czemu atom - nie?

Bo nie?

Adam M.

Nie mamy paliwa,nie mamy co zrobić z odpadami, co po zaprzestaniu eksploatacji - sarkofag?? Wszystkie dotychczasowe awarie to wina ludzka i kłamstwa polityków i "fachowców". Skażenie ogromnych obszarów, ludzi. itd itd.

Zdaje się, że mało ten problem zgłębiałeś.

Paliwo to nie problem tylko koszt. Nie za wielki.

Mogielniki i tak mamy.

Myśisz, ze nie korzystamy z materiałów promieniotwórczych?

Wygaszona elektrownia nie jest groźna.

Awarie?

No, bywały...

Pewnie dalej będą się zdarzać.

Nie potrzeba aż elektrowni atomowej, aby był spory kataklizm.

Choćby zapadnięte miasto nad kopalnią soli...

Czemu od razu skażenie połowy Europy?

Zobacz na zasięgi POTENCJALNYCH oddziaływań tych elektrowni, co już są.

Obejmują prawie cały nasz kraj.

Tylko...

ONI mają też energię a my?

Ten potencjalny strach?

Przeciętny zjadacz chleba i tak o tym nie wie i nie myśli a nawet nie chce wiedzieć.

Wystarczy mu, aby "było za horyzontem".

Takie samouspokojenie...

Masz to samo?

Adam M.

Przy każdej awarii słyszałem tylko od "fachowców" kłamstwa i zapewnienia o bezpieczeństwie. Dyskusja nad szczegółami - bezprzedmiotowa. Już drugi raz słyszę o braku wiedzy. Jest to najchętniej używany i nieuczciwy argument w dyskusji. Jesteś przeciwny - nie masz wiedzy. "Zrozum gdybyś miał moją wiedzę też byłbyś za." Znam te wszystkie argumenty. Jeśli jestem przeciwnikiem energetyki nuklearnej, to właśnie dlatego, że mam wiedzę z jakich zabezpieczeń rezygnuje się z oszczędności i za zezwoleniem "fachowców"

Jurgonka jest przeciw budowie el.atomowej bo jest z Wejherowa. Gdyby mieli budować w Ustrzykach to wtedy byłby za budową wychwalając taniość tej energii i brak skażenia powietrza w trakcie eksploatacji. A tu niestety chcą budować w Żarnowcu i od razu Fukushima, Czernobyl itd. Ciekawe że działa to na całym świecie i jest to bezpieczne. A u nas to będzie drożyzna, nieszczęście i światowy kataklizm.

Osobiście wolałbym jakby na moim terenie zamknęli okoliczne elektrownie a postawili atomówkę, ale w moim regionie byłoby to nieszczęście bo co robiłyby by rodziny utrzymujące się z wydobycia węgla.

Czarnobyl to jeden z wiekszych przekretow w historii ludzkosci.

Afera wyhodowana w celu wyrwania grubego szmalu.

Polecam wycieczke do Czarnobyl i Prypeci z licznikiem Geigera - w zaledwie kilku miejscach promieniowanie jest wyzsze niz np. w wawie...

Dlaczego przekręt? Do atmosfery poszły pierwiastki o krótkim czasie połowicznego rozpadu, a minęło już prawie 28 lat. To skąd mialoby utrzymywać się skażenie

Słuchajcie bajki pt energia z atomu w Polsce, gdzie nawet 40 km odcinka nie potrafią wybudować o czym Wy w ogóle mówicie? Ta budowa zajęła by dziesiątki lat, później po jej odpaleniu komisja sejmowa ds. przekrętów przy budowie. Nikt nie winny sprawa umorzona. Zapłacimy za to my wszyscy więc niech rząd sobie wymyśla te swoje sposoby na "tanią" energię, najlepiej z Ruskiego gazu energię elektryczną się pozyskuje. Ruscy zadowoleni bo sprzedadzą po zaporowych cenach a i Polska szczęśliwa że prąd mają z czego robić.

Tylko jeszcze tym wszystkim ludziom z Krakowa niech powiedzą że w czasie budowy elektrowni gazowej (20 lat) nie starczy prądu na ich ogrzewanie elektryczne które tak lobowali jak zabronili palić węglem.

Dlaczego przekręt?

Bo ktoś na jodzie chciał zarobić.

E tam..

Zaraz na Jodzie...

Zarabiają na wszystkich i na wszystkim.

Jurgonka

Podnosisz populistyczne argumenty.

Jak czego nie rozumiesz, bo gadają o tym językiem zbyt fachowym - to jest to złe!

Może słusznie?

POZNAJ więc ten język. Zrozumiesz i wyrobisz sobie własne zdanie nie na bazie strachu a wiedzy.

Każdy może się uczyć.

Nie każdy chce...

A tak z innej beczki i zgodnie z tym, co twierdzisz...

To forum.

Przychodzi "świerzak" i natychmiast chce aby mu w czterech słowach rozwiązać problem, z którym przyszedł.

DOSTAJE te cztery słowa rzetelnej porady...

I?

OBRAZA!

NIC NIE ROZUMIEM!!!

To co?

ZAMKNĄĆ TO FORUM??!!!

:lol:

Adam M.

Jurgonka jest przeciw budowie el.atomowej bo jest z Wejherowa. Gdyby mieli budować w Ustrzykach to wtedy byłby za budową wychwalając taniość tej energii i brak skażenia powietrza w trakcie eksploatacji. A tu niestety chcą budować w Żarnowcu i od razu Fukushima, Czernobyl itd. Ciekawe że działa to na całym świecie i jest to bezpieczne. A u nas to będzie drożyzna, nieszczęście i światowy kataklizm.

Osobiście wolałbym jakby na moim terenie zamknęli okoliczne elektrownie a postawili atomówkę, ale w moim regionie byłoby to nieszczęście bo co robiłyby by rodziny utrzymujące się z wydobycia węgla.

Proszę swojego sposobu działania i myślenia nie przypisywać innym. Moje zainteresowanie energetyką jądrową wywołała przeszła decyzja lokalizacyjna. Lecz moje zdanie na temat nie wynika z lokalizacji lecz z dostępnych faktów i mojej ich oceny. Jestem przeciwny z powodu mojej oceny działania "fachowców" i polityków zaangażowanych w temat. To ich działanie powoduje największe zagrożenie. To ukrywanie faktów i manipulacja opinią publiczną jest groźne.

Czy na pewno świadomie można pisać:" ....Fukushima, Czernobyl itd. Ciekawe że działa to na całym świecie i jest to bezpieczne. A u nas to będzie drożyzna, nieszczęście i światowy kataklizm."

Tylko jeszcze tym wszystkim ludziom z Krakowa niech powiedzą że w czasie budowy elektrowni gazowej (20 lat) nie starczy prądu na ich ogrzewanie elektryczne które tak lobowali jak zabronili palić węglem.

.

Nie martw się za chwile zaczną budowę bloku 910 MW w Jaworznie, więc prądu wystarczy wszystkim.Poza tym można palić i węglem i gazem. Tylko najpierw trzeba by wybudować sieć ciepłowniczą i spokojnie nowoczesna ciepłownia na węgiel mogłaby działać.

PJestem przeciwny z powodu mojej oceny działania "fachowców" i polityków zaangażowanych w temat. To ich działanie powoduje największe zagrożenie. To ukrywanie faktów i manipulacja opinią publiczną jest groźne. "

Znaczy co ekspertem jądrowym jesteś, i znasz ukrywane przed nami fakty? Czy na każdym kroku widzisz spisek przeciw Rzeczpospolitej?

Nie martw się za chwile zaczną budowę bloku 910 MW w Jaworznie, więc prądu wystarczy wszystkim.Poza tym można palić i węglem i gazem. Tylko najpierw trzeba by wybudować sieć ciepłowniczą i spokojnie nowoczesna ciepłownia na węgiel mogłaby działać.

A spróbuj wybudować tę nowoczesną ciepłownię na węgiel, gdzie byś nie chciał jej postawić będzie źle. Jedyna opcja to chyba wykupić kawałek ziemi u Czechów. Doskonale wiemy że w Polsce nic nie podoba się co miało by stać w naszej najbliższej okolicy.

Edytowane przez marcinbbb

"Jestem przeciwny z powodu mojej oceny działania "fachowców" i polityków zaangażowanych w temat..."

Jestem za z powodu MOJEJ oceny problemu...

Mamy demokrację.

Demokracja to większość.

Ciekawe, czy tu większość to będą idioci...

Adam M.

E tam..

Zaraz na Jodzie...

Zarabiają na wszystkich i na wszystkim.

Jurgonka

Podnosisz populistyczne argumenty.

Jak czego nie rozumiesz, bo gadają o tym językiem zbyt fachowym - to jest to złe!

Może słusznie?

POZNAJ więc ten język. Zrozumiesz i wyrobisz sobie własne zdanie nie na bazie strachu a wiedzy.

Każdy może się uczyć.

Nie każdy chce...

A tak z innej beczki i zgodnie z tym, co twierdzisz...

To forum.

Przychodzi "świerzak" i natychmiast chce aby mu w czterech słowach rozwiązać problem, z którym przyszedł.

DOSTAJE te cztery słowa rzetelnej porady...

I?

OBRAZA!

NIC NIE ROZUMIEM!!!

To co?

ZAMKNĄĆ TO FORUM??!!!

Adam M.

Jeśli można prosić skąd Twoja wiedza, że nie rozumiem, że język zbyt fachowy. Jeśli chodzi o naukę to proponuje ją wszystkim. W przeszłości (przez 20lat) montowałem piece (kotły), bufory, bojlery - robiłem instalacje. Zawsze montowałem "kolektor" (kawałek grubej rury - zbierającej wszystkie powroty) w najniższym miejscu. To tam gromadzą się wszystkie osady i drogie elementy CO są chronione. "Moje" kotły pracują już ponad 30 lat. To fizyka a nie tajna wiedza. Większość Twoich rozwiązań to fizyka, a nie tajna wiedza. Sam też korzystam z wiedzy przekazywanej na forum. Wszystkim (i Tobie) mogę tylko podziękować.

Znaczy co ekspertem jądrowym jesteś, i znasz ukrywane przed nami fakty? Czy na każdym kroku widzisz spisek przeciw Rzeczpospolitej?

A spróbuj wybudować tę nowoczesną ciepłownię na węgiel, gdzie byś nie chciał jej postawić będzie źle. Jedyna opcja to chyba wykupić kawałek ziemi u Czechów. Doskonale wiemy że w Polsce nic nie podoba się co miało by stać w naszej najbliższej okolicy.

Nie jestem ekspertem, w odróżnieniu od zwolenników energetyki jądrowej nikogo nie muszę ośmieszać, podawać w wątpliwość jego intelektu.

Ukrywane fakty - ostatnia katastrofa w Japonii. dwa dni po polski "specjalista" w TV informuje nas, że wszystko OK. Mija kilka dni nie jest OK specjalista - schowany. Zostajemy tylko z informacjami dziennikarskimi. Gdzie "fachowiec"????

niedawno oglądałem na discovery jak zapalony wędkarz i biolog Jeremy Wade wyrusza do Czarnobyla łowić ryby bezpośrednio w kanale spustowym tuz pod reaktorem nr4, wrócił, żyje, jego ekipa filmowa tez, rybę którą złowił była wyjątkowo duża ale jak najbardziej normalna, program ten nazywa się Rzeczne Potwory

ja to się ma do skażenia ogromnych obszarów ?? czyżby politycy kłamali nawet w programach o łowieniu ryb żeby zatuszować swoje błędy ?? a może to był spisek ?? tak naprawdę Jeremy Wade złowił pięciogłowego o czterech ogonach mutanta święcącego w ciemnościach ale przerobili to w fotoshopie ?? a cały cykl o Rzecznych Potworach powstał tylko dla tuszowaniu czarnobyla ??

Moim zdaniem film ten powstał dla manipulacji opinią. Moja wiedza o tym filmie to Twój opis. A co ten uczciwy autor powiedział na temat ludzi mieszkających w pobliżu, na temat rodzących się dzieci i chorujących ludzi. (widziałem taki reportaż)

Ryba w rzece mogła być rybą wędrowną i może właśnie przypłynęła do Czarnobyla. (Nie widziałem filmu i być może nie mam racji)

Na temat skażenia terenu przez elektrownie atomowe ...

Oglądałem dokument o awarii elektrowni atomowej w Japonii (Fukushima).

Tam została część terenu i sąsiadujące miasteczka skażone także ...

I co się dzieje ?

Japończycy wysiedlili trochę dalej ludzi a tam gdzie jest skażenie wymieniają ziemię ...

Zrobili badania i wystarczy wymienić ziemię do chyba głębokości 1m i skażenie maleje do dopuszczalnym norm ...

I pracują tam koparki i przywozą , wywożą ziemię ...

Zapewne ruskom łatwiej było wysiedlić ludzi z Czrnobyla ...

Zapewne obecnie skażenie jest tam minimalne i spokojnie po lekkiej "rewitalizacji" dało by się tam bezpiecznie mieszkać ...

Tylko Fukishima to przypadek. Tam doszło do bardzo mocnego trzęsienia ziemii , dodatkowo to kraj który często nawiedzają trzęsienia ziemii a tylko jedno tak bardzo mocne uszkodziło elektrownię ...

Poza tym "sceptycy" elektrowni atomowych zapominają że dookoła granic Polski są elektrownie atomowej i w razie skażenia , też skażą Polskę , więc to że nie mamy żadnej elektorowni oznacza że jesteśmy "bezpieczni" ...