Konsultant Viessmann 08.01.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 proszę o kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 08.01.2018 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam wszystkich Mam zainstalowany od roku piec vitodens 200 1.9-13kw który czasami grzeje z pełną mocą bez modulacji ciągle taktując.Kiedy go wyłączę głównym przyciskiem i ponownie włączę wraca do normalnej pracy z modulacją mocy.Po zgłoszeniu tego w serwisie oni rozkładają ręce bo kiedy przyjeżdżają akurat nie ma takiej sytuacji o której ja im mówię,uważają że ja od tego pieca za dużo wymagam.Tak stwierdził pan serwisant.Proszę o rady i pomoc. Ktoś już na forum opisywał podobne objawy - sprawdź połączenie elektryczne czujnika temp zewnętrznej, zdaje się , że problemem był "luźny" styk kabelka przy sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekbos 08.01.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Ale ja mam regulator stałotemperaturowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 08.01.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 A, to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 20.11.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 WitamMój vitodens 200 także nie moduluje Po załączeniu palnika moc nie spada poniżej 32% starty dochodzą do 50 na godzinę pracy palnikaJedynie raz na jakiś czas chodzi tak jak powinien i to długo nie trwa. Została wymieniona płyta główna i wentylator. Walczę z tym od 2 lat gwarancja się skończyła a poprawy nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 21.11.2018 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja odpuściłem, poprostu moc min jest za duża do mojej instalacji.Myślę, że to nie wina płyty głównej czy oprogramowania. Jaką masz moc palnika i w jakim zakresie powinien modulować? Ja mam 26kW.Nowe 200-w mają większy zakres modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 21.11.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Właśnie ze ja mam tego nowego o mocy minimalnej 1.9Problem nie jest z przewymiarowanym kotlem bo czasami chodzi z mocą 10% i w tym momencie trzyma zadaną temperaturę na zasilaniu ale przeważnie jest tak że po włączeniu palnika mimo otwartych mieszaczy on i tak nie moduluje do 10% tylko trzyma na 32% tak jak by coś go blokowało. Tak samo jak bym ustawił minimalną moc palnika na 32%. Każdy rozkłada ręce Chyba trzeba wezwać fachowca z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 27.11.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 zakres modulacji na jakim może pracować kocioł zależny jest od wielu czynników. Jednym z nich jest np rodzaj zastosowanego gazu - dla propanu moc minimalna kotła jest większa niż dla gazu E. Kolejnym bardzo ważnym parametrem jest przepływ świeżego powietrza. Jeżeli czujnik masowego natężenia przepływu powietrza wykryje "pulsowanie" powietrza w przewodzie dolotowym to automatyka chroniąc palnik przed przepaleniem musi zwiększyć moc minimalną. Pulsowanie może być wywołane niekorzystnym umieszczeniem zasysu powietrza, podmuchy wiatru mogą wtedy powodować nierównomierny zasys powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 27.11.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Konsultant Viessmann: Czy instalatorzy/ serwisanci viesmann dysponują narzędziami podobnymi do testerów diagnostycznych znanych chociażby z aut? Czy serwisant może "podejrzeć" wskazania konkretnych czujników mających wpływ na algorytm spalania/moc/itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 28.11.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Wszystkie niezbędne odczyty serwisant ma dostępne w trybie serwisowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 29.11.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 I co z tego że ma jak nikt tego nie potrafić ustawić.Za takie pieniądze to powinno chodzić jak marzenie. A nie chodzi jak mu się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.11.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 I co z tego że ma jak nikt tego nie potrafić ustawić. Za takie pieniądze to powinno chodzić jak marzenie. A nie chodzi jak mu się podoba Witam ponownie, a czy kontaktowałeś się może z odpowiednim serwisantem? Czy montażu i ustawiania dokonywała autoryzowana firma? Jak nie chcesz odpisywać, proszę o kontakt na priv. Postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 30.11.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Tak wszystko robił serwisRok temu została wymieniona płyta główna ostatnio serwisant zamówił wentylator, dalej nic. Oddałem mu go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.11.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Tak wszystko robił serwis Rok temu została wymieniona płyta główna ostatnio serwisant zamówił wentylator, dalej nic. Oddałem mu go Ok, a możesz napisać co konkretnie chcesz zmienić? Co jest nie tak? zadałeś pytanie, cz serwisant ma wgląd - masz jakieś uwagi/problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 30.11.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Ok, a możesz napisać co konkretnie chcesz zmienić? Co jest nie tak? zadałeś pytanie, cz serwisant ma wgląd - masz jakieś uwagi/problemy? Jest taki problem że kocioł nie schodzi z modulacją poniżej 32%. Najlepiej by było porozmawiać przez telefon bo to dużo pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 30.11.2018 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Jest taki problem że kocioł nie schodzi z modulacją poniżej 32%. Najlepiej by było porozmawiać przez telefon bo to dużo pisania Nie omieszkaj dać znać czy Viessmann pomógł. Może Ich to trochę zmobilizuje i przy okazji pomożesz innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 02.12.2018 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Twój kocioł też tak chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 02.12.2018 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Nie omieszkaj dać znać czy Viessmann pomógł. Może Ich to trochę zmobilizuje i przy okazji pomożesz innym Twój kocioł też tak chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 03.12.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jest taki problem że kocioł nie schodzi z modulacją poniżej 32%. Najlepiej by było porozmawiać przez telefon bo to dużo pisania zapraszam zatem do kontaktu tel. 0801 002345 (wybrać kontakt z doradcą technicznym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechu54 09.12.2018 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Doszedłem do tego że w moim przypadku jest za duży ciąg w kominie i wymusza to większe obroty wentylatora. Gdy odkręciłem w kolanku z komina tym co jest nad piecem tą czarna zaślepkę to przy następnym załączeniu pieca chodził tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts