nikt ważny 03.02.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 tylko nie śpiesz się za bardzo, tynk ma być wysuszony, najlepiej powróć do tematu na przyszły rok, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile cystern wody masz w swoim domu i to musi gdzieś odparować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.02.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ... absorbent ..... adsorbent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.02.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A potrafisz wytłumaczyć prostym językiem jaka jest różnica między absorbentem a adsorbentem?Bo różnica dla laika (jakim ja jestem) jest tak subtelna, że chętnie bym się dowiedział - czy tu nastepuje powierzchowne wiązanie substancji(adsorbcja), czy jednak następuje tu pochłanianie substancji całą objętością (czyli absorbcja)? Nie jestem taki mądry - przeczytałem to w wikipedii, tylko chciałbym jeszcze zrozumieć "jak to działa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 02.03.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 czy przed montażem luksferów muszą być tynki? widziałam zdjęcia z realizacji w stan surowy...czy tynki wcześniej tylko w przypadku rozwiązania luksfery+szyba,żeby wilgoć się nie dostała do środka?czy pustaki klejone można wstawiać ww wnękę w stanie surowym,czy też zaleca się ją otynkować? BTW - planuję suche tynki, tj. płyty g-k na ścianach...,ale w razie zmiany na tradycyjne chciałąbym wiedzieć,czy wstawiać luksfery dopiero po tynkach.(może to głupie pytania,ale tak zrozumiałam z postów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal222 12.01.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 @ tomo244Czy udało Ci się docieplić luksfery?Też zastanawiam się nad podobnym rozwiązaniem i jestem ciekaw czy dałeś sobie z tym radę.Gdybyś miał jakieś fotki to fajnie jakbyś coś pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkoo 01.12.2016 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Odświeże temat.Czy można w jednym otworze, zgodnie z prawem, zamontować luksfery od wewnątrz pomieszczenia natomiast okno od zewnątrz?Jakieś plusy i minusy takiego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts