rayden 04.02.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam, w zeszłym roku (2013) kupiłem sporo materiałów min elementy do C.O. /C.W.U oraz zbiornik do przydomowej oczyszczalni ścieków. Na pierwsze otrzymałem fakturę bez odręcznego podpisu i pieczątki, na drugie fakturę w formie dokumentu PDF. Czy takie faktury będą akceptowane przez urząd skarbowy (zwrot różnicy VAT - VZM)? W zeszłym roku też miałem mnóstwo faktur ale każda opatrzona była podpisem sprzedawcy oraz pieczątką firmową.Nie wiem co robić żądać duplikatu faktury z podpisem i pieczątką czy nie ma się co przejmować bo wszystko jest OK? Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.02.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 W myśl przepisów FV nie wymaga żadnej z tych rzeczy. Nie mów jednak w US, że ta druga była w PDF-ie (nie spełnia warunków e-faktury). Wydrukuj ją sobie. Nikt nie powinien podważyć jeżeli sprzedawca istnieje i jeżeli identyczna FV została zaksięgowana u sprzedawcy co mogą sprawdzić podczas tzw. kontroli krzyżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lailaraa 15.10.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Wszystko jest w porządku. Faktura nie musi być ani opieczętowana, ani podpisana. Jednak nie wszyscy urzędnicy chcą takie akceptować. Zachęcam do przeczytania artykułu: http://www.stampler.pl/artykuly,czy-faktura-musi-miec-pieczatke - Jest opisane jak powinna wyglądać prawidłowa faktura więc powinno rozwiać wątpliwości Edytowane 15 Października 2015 przez lailaraa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieczatkowy 21.12.2019 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Na stacjach benzynowych drukują faktury w formie paragonu. Jeżeli sprzedawca istnieje/istniał to faktura bez pieczątki jest w pełni legalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.12.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 FV nie wymaga podpisu i/lub pieczątki. Dostajesz przez e-mail, drukujesz i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biuro.jakosci 21.04.2022 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Wszystko jest jak najbardziej OK! Nie ma się co stresować Często faktury są wysyłane elektronicznie lub w formie paragonu i tam też nie ma pieczątki firmowej lub podpisu. Polecam artykuł, gdzie jest znacznie więcej informacji: https://pieczatki-online.eu/porady/czy-faktura-vat-bez-pieczatki-firmowej-jest-wazna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts