kamilb1987b 20.03.2014 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 pewnie że tak też szukałem. myślę że z salonu lepiej do łazienki niż z wiatrołapu. ale to jest szczegół. w wiatrołapie będzie chłodniej niż w reszcie domu więc nie wyobrażam sobie wyjść zgrzany po prysznicu do chłodnego wiatrołapu. wiadomo że nie będzie tam 15st tylko ok.19 ale jeżeli w łazience będzie 24st to będzie duża różnica temperatur a jak ktoś w zimie np w tm samym czasie będzie wchodzić do domu itd wole nie myśleć, uważam że z salonu lepiej wchodzić w takim ułożeniu. rysuję właśnie opcję domu jako wielokrotność bloczka i za parę dni wrzucę zdjęcie jak skończę. będzie podobnie tylko szerokość będzie domu mniejsza o 20cm i po długości o 5cm. mogę tak zrobić bo mogę w garażu o 20cm zmniejszyć bo wstępnie liczyłem że ściana ma stać na zew stronie fundamentu a równocześnie może stać na wew i temu o te 20cm mogę zmniejszyć i mi to pasuję bo łatwiej będzie robić i mniej docinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Z łazienką pomyśl, ponieważ tak na chłopski rozum, wyskakujesz z pola .. w filcakach na nerwowego siczka i lecisz przez salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.03.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 nie ma co przesadzać bo jak się wyjdzie z wiatrołapu i przejdzie dwa kroki to już się jest w łazience. zawsze są plusy i minusy, najwyżej można dać ściankę działową i od wiatrołapu wchodzić na szybkie siku a z salonu do łazienki na mycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.03.2014 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 trochę zmieniam opcję wew domu czyli obok kuchni zrobię spiżarkę i zlikwiduję okna na ścianie wschodniej, tylko w kotłowni jedno zostawię tylko zastanawiam się czy w domu prawie pasywnym muszę mieć wszystkie okna o współczynniku U 0,8 czy jak dałbym w kotłowni małe okienko które będzie miało np U=1 to pogorszy wynik dla domu czy nie przejmować się tym. jakie zrobić najlepiej okienko: którą opcje proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.03.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) siedzę i analizuję swój projekt dalej i pomyślałem zaś o kolejnym ulepszeniu i chyba to chcieliście mi powiedzieć mniej więcej a ja dopiero dziś to widzę. to co mówiłem że po małych zmianach tak będzie wyglądać: ale teraz mam taką myśl i na jutro może to narysuję dokładniej co o tym myślicie? Edytowane 20 Marca 2014 przez kamilb1987b KOREKTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 W kuchni przeważnie z rana się przebywa, warto pomyśleć o oknie wschodnim.Plus okna Uw 0,8 polecam i to Ci na zdrowie wyjdzie poszukać co w oknach siedzi, ja pisałem o tym nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.03.2014 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 nie potrzeba na wschodzie okna. od południa oświetli wystarczająco. przez nie więcej strat by było niż korzyści. wszystkie okna by miały nawet poniżej 0,8 tylko im mniejsze tym gorszy współczynnik ale zaryzykuję i w kotłowni dam mniejsze. a co myślisz poza tym o takiej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.03.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Bardzo dobrze rozwiązałeś ustawienie łazienki na dole.Teraz pomyśl co z tą na górze ... bo robią Ci się dwa piony do WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 20.03.2014 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 tak może być bo z kanalizacja na wschód pójdę do sąsiada bo tam najbliżej żeby się podpiąć więc na wschodniej ścianie będzie pion a na parterze normalnie w ziemi pójdzie kanalizacja na wschód i tyle. z tym nie będzie problemu. na poddaszu jak wsadzę garderoby to pokoje nie będą zbyt duże i nie będę musiał okien dachowych dawać bo wymiary będą ok 3,5x3,5 więc będzie dobrze. a jak położę dachówkę czy blachodachówkę i będzie wydawać mi się ciemno w pokojach to wtedy dopiero pomyślę o oknach dachowych. lub wejście do garderoby zrobię z pokoju w każdym osobno i w ten sposób będzie jeszcze lepiej. coś na tej zasadzie a balkony lepiej zrobić na osobnej konstrukcji drewnianej typu czy przy zalewaniu stropu go zrobić jako część stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.03.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Osobna konstrukcja, nie pomoże isokobra czy coś.http://www.mostkicieplne.pl/izokorby.html Myślę iż pasuje przełamać bryłę dachu czymś takim ... http://www.baubiologie.at/wp/projekt/?pr=366&na=efh_bruckner lukarna jedna gigant ...hol ładnie doświetlony na górze czy mały salonki na poddaszu do posiedzenia sobie przy kawie. Balkon wypada dać na 4 słupach. 12x12 plus zastrzaliki. Edytowane 21 Marca 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 21.03.2014 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 dachu nie będę zmieniać. każde przełamanie stwarza miejsce możliwego przecieku a pom drugie nie potrzebne mi to i nie miałbym nawet gdzie tak zrobić bo na środku byłaby garderoba. rysunki projektu robię sobie na A3 a potem je zmniejszam do A4 i mam zmniejszone tylko jak poprawię i obrobię to pokażę ale mój projekt jest bardzo podobny do projektu WEKTO tylko mój mniejszy będzie. przynajmniej mam u kogo pytać o szczegóły bo robota będzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 21.03.2014 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 mam już rysunek parteru i jestem w trakcie rysowania poddasza ale zastanawiam się czy balkon robić długi na 1,5m czy krótszym o tyle wystaje garaż obok domu i balkonem mógłbym go połączyć i nad garażem mieć duży taras, coś w tym stylu jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.03.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ściągnij Ty sobie jakiego CAD'a .. np solid edge free 2d st6 .. będzie Ci łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 21.03.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 a co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.03.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Polska nakładka językowa (plik SE2D_ST6pol.exe, ok. 30MB instalator, w którym należy wskazać katalog z zainstalowanym programem) dla "Solid Edge 2D Drafting ST6 V106" dostępna jest do pobrania bezpośrednio z anglojęzycznej strony producenta, firmy Siemens: http://www.plm.automation.siemens.com/pl_pl/products/velocity/solidedge/forms/so... lub http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/products/velocity/solidedge/forms/so... Jest to polska nakładka językowa tylko dla programu "Solid Edge 2D Drafting ST6 V106", bez naleciałości związanych z pełną wersją "Solid Edge ST6". Oczywiście należy wcześniej zainstalować wersję anglojęzyczną tego program Program do rysowania ... technicznych rys. https://www.google.pl/search?q=solid+ege+2+d&oq=solid+ege+2+d&aqs=chrome..69i57j0l5.2884j0j4&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#q=solid+edge+2d&tbm=vid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 21.03.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 będę musiał się pobawić. ale tak na szybko w paintcie lubię pokazać o co mi chodzi, a lepiej widzę coś jak na papierze sobie narysuje w skali 1m-2cm i mniej więcej prawie dokładnie wszystko jest. coś program nie chce się zainstalować. będę musiał pokombinować. w sweet home 3D fajnie mi się wizualizacje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.03.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Program jest bardzo przydatny, ponieważ jesteś w stanie parę razy więcej narysować, ba skalę masz dokładną ..ipt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 22.03.2014 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 mam parter z wymiarami a tu mam poddasze jak lepiej skopiuje to wrzucę wyraźniejsze zdjęcie. kusi mnie dać 25cm styro na ocieplenie, różnicy dużej w cenie nie ma a będzie jeszcze cieplej ale tym będę się martwić później. jeszcze myslę o ścianie wew z silki ale nie wiem jak połaczyć taka z ściana zew z BK, różnią się bloczki wysokością o 3cm, chyba że można jakimiś łącznikami łączyć, wiecie coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 22.03.2014 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 jeszcze jednak w garażu na ścianie południowej zamiast okienka zrobię drzwi żeby łatwiej np. z kosiarka wyjść i nie będzie trzeba na to bramy otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 22.03.2014 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 tak by to było i mam nadzieję że już zbliżam się do ostatecznej wersji jak myślicie czy warto na ścianę wew dać cegłę z rozbiórki starego domu? zamiast tynkowania tej ściany i działowa może między kuchnia a salonem też z cegły? tak dekoracyjnie żeby było, uda się czy nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts