kamilb1987b 07.01.2017 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Kurcze, między czasie patrząc na tamten projekt otworzyłem inny i prawie z krzesła spadłem z wrażenia http://domymax.pl/produkt/max-dr-1g/. Domek fajnie wąski który idealnie mi się wkomponuje w działkę, oczywiście ta strona bez okien byłaby od północy a wejście do domku od wschodu od strony drogi dojazdowej do sąsiada. Wiąże się to z tym, że na piętrze od południa nie byłoby okien. W sypialni od zachodu okno bym dał mniejsze bo niepotrzebne mi do podłogi. W tym też tradycyjne ławy zamiast płyty. Poza tym piętra bym nie zmieniał. Na parterze też prawie nic nie zmienię poza tym że nie będzie dojścia do kotłowni z garażu a kotłownię połączę z wc w jedno pomieszczenie w którym byłaby tez PC i pralka, a reku w garażu. Ten projekt jest idealny na moją wąską działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.01.2017 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 @KamilŁadny domek. Wywaliłbym garaż, t/z tak przemodelował parter, aby salon miał 31 m2. Dach dwuspadowy. Garaż osobno.I czy, aby ściana w tej technologii jest tak dźwiękoszczelna jak z silikatu? Bo z mapki jaką kiedyś zamieściłeś widziałem że masz blisko sąsiadów i drogę. Ja w takiej lokalizacji nie postawiłbym domu z BK, a co dopiero z płyty warstwowej z wełną. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Do sąsiadów właśnie jest kawałek. Domek byłby w sąsiedztwie z teściową od zachodu (7m), od południa do sąsiada byłoby ok. 15m. Od północy do drogi byłoby jakieś 15m, od wschodu miałbym wjazd drogą którą sąsiad dojeżdża do swojego domu. On tam nie mieszka na stałe więc mi to nie przeszkadza. Po drugiej stronie jest duża działka na której rosną tuje a potem są sprzedawane i pasa się krowy. Wiersz raczej mam spokój. O akustykę się nie martwię a pewnie jest nawet lepsza od silki. Garaż bym zostawił tak jak jest. Salon by się przydał większy ale to jest jakieś ustępstwo na rzecz mniejszego domku by też cenowo był w miarę fajny. Coś za coś. Jutro (jak się obudzi) to wrzucę wymiary domku na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.01.2017 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Producent tylko zapewnia że użyte materiały do budowy ściany mają bardzo dobrą izolację cieplną i dźwiękową. Ani współczynników izolacyjności, ani pochłaniania dźwięków nie podaje. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 07.01.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wpadł mi w oko ten projekt http://domymax.pl/produkt/max-dr-5-g/ mały ale mieści co trzeba. Byłem w kilku tych domach. Akustyka ścian Ok, stropu słabo. Układ ściany farmacell-15cm wełny-farmacell -10cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Że niby z błota podgrzanego, albo błota związanego reakcjami chemicznymi i ocieplone plastikiem lepsze .Oglądałeś kiedyś bajkę o trzech świnkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Kurcze, między czasie patrząc na tamten projekt otworzyłem inny i prawie z krzesła spadłem z wrażenia http://domymax.pl/produkt/max-dr-1g/. Domek fajnie wąski który idealnie mi się wkomponuje w działkę, oczywiście ta strona bez okien byłaby od północy a wejście do domku od wschodu od strony drogi dojazdowej do sąsiada. Wiąże się to z tym, że na piętrze od południa nie byłoby okien. W sypialni od zachodu okno bym dał mniejsze bo niepotrzebne mi do podłogi. W tym też tradycyjne ławy zamiast płyty. Poza tym piętra bym nie zmieniał. Na parterze też prawie nic nie zmienię poza tym że nie będzie dojścia do kotłowni z garażu a kotłownię połączę z wc w jedno pomieszczenie w którym byłaby tez PC i pralka, a reku w garażu. Ten projekt jest idealny na moją wąską działkę.To jest klitka Kamil. Na górze jedna z sypialni będzie miała jakieś 2m szerokości. Tyle co zwykle ma korytarz. Na dole salon jest mikry, bo zauważ, że do jego powierzchni wliczyli komunikację. Ciasnota straszliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.01.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 To jest klitka Kamil. Na górze jedna z sypialni będzie miała jakieś 2m szerokości. Tyle co zwykle ma korytarz. Na dole salon jest mikry, bo zauważ, że do jego powierzchni wliczyli komunikację. Ciasnota straszliwa. Ha, ha - autko ma do dyspozycji 17m2, a domownicy w salonie mniej, niż 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Producent tylko zapewnia że użyte materiały do budowy ściany mają bardzo dobrą izolację cieplną i dźwiękową. Ani współczynników izolacyjności, ani pochłaniania dźwięków nie podaje. Pozdrawiam Cezary Poczytaj o płytach farmacell, a po drugie w przegrodzie ponoć ma znaczenie jakby załamanie dźwięku przechodzące przez poszczególne warstwy przegrody temu szkieletowa nie jest najgorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Ha, ha - autko ma do dyspozycji 17m2, a domownicy w salonie mniej, niż 14 Jak ktoś się nie zmieści pójdzie do samochodu, włączy radyjko i będzie gites. Tak przy okazji. Jak ciasnotę przedstawić tak, by wydawało się, że jest dużo miejsca widać świetnie w tym projekcie. Fotele na rysunku o rozmiarach, porównując do choćby blatów kuchennych 40x40. Taki taborecik ale wygląda jakby tam stały dwa fotele. Normalne się tam po prostu nie zmieszczą. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Oglądałeś kiedyś bajkę o trzech świnkach? Padłem... żeby tu takie porównanie rzucać to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Nie oglądałeś bajki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Poczytaj o płytach farmacell, a po drugie w przegrodzie ponoć ma znaczenie jakby załamanie dźwięku przechodzące przez poszczególne warstwy przegrody temu szkieletowa nie jest najgorsza.Taaa. A jak się w uszy wsadzi watę to już w ogóle nic nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 To jest klitka Kamil. Na górze jedna z sypialni będzie miała jakieś 2m szerokości. Tyle co zwykle ma korytarz. Na dole salon jest mikry, bo zauważ, że do jego powierzchni wliczyli komunikację. Ciasnota straszliwa. Wiem o tym, mam oczy i widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wiem o tym, mam oczy i widzę.Ale ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 07.01.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wiem o tym, mam oczy i widzę. Wybierz się do takiego domu po 3-4latach użytkowania......polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ha, ha - autko ma do dyspozycji 17m2, a domownicy w salonie mniej, niż 14 Niestety tak wychodzi, ale jest to pewne ustępstwo na rzecz wąskiego domku i małego metrażu. Poza wielkością pomieszczeń projekt jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Nie oglądałeś bajki? Zostawię to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ale ci się podoba. tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.01.2017 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wybierz się do takiego domu po 3-4latach użytkowania......polecam. Mam parę takich nawet w swojej wsi i do jednego 300m ale to są raczej domki parterowe, małe. O jakiś piętrowy to muszę ich zapytać czy gdzieś nie maja. A Ty byłeś w jakimś? Jakie masz odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts