Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kurcze, między czasie patrząc na tamten projekt otworzyłem inny i prawie z krzesła spadłem z wrażenia http://domymax.pl/produkt/max-dr-1g/. Domek fajnie wąski który idealnie mi się wkomponuje w działkę, oczywiście ta strona bez okien byłaby od północy a wejście do domku od wschodu od strony drogi dojazdowej do sąsiada. Wiąże się to z tym, że na piętrze od południa nie byłoby okien. W sypialni od zachodu okno bym dał mniejsze bo niepotrzebne mi do podłogi. W tym też tradycyjne ławy zamiast płyty. Poza tym piętra bym nie zmieniał. Na parterze też prawie nic nie zmienię poza tym że nie będzie dojścia do kotłowni z garażu a kotłownię połączę z wc w jedno pomieszczenie w którym byłaby tez PC i pralka, a reku w garażu. Ten projekt jest idealny na moją wąską działkę.

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Kamil

Ładny domek. Wywaliłbym garaż, t/z tak przemodelował parter, aby salon miał 31 m2. Dach dwuspadowy. Garaż osobno.

I czy, aby ściana w tej technologii jest tak dźwiękoszczelna jak z silikatu? Bo z mapki jaką kiedyś zamieściłeś widziałem że masz blisko sąsiadów i drogę. Ja w takiej lokalizacji nie postawiłbym domu z BK, a co dopiero z płyty warstwowej z wełną.

Pozdrawiam

Cezary

Do sąsiadów właśnie jest kawałek. Domek byłby w sąsiedztwie z teściową od zachodu (7m), od południa do sąsiada byłoby ok. 15m. Od północy do drogi byłoby jakieś 15m, od wschodu miałbym wjazd drogą którą sąsiad dojeżdża do swojego domu. On tam nie mieszka na stałe więc mi to nie przeszkadza. Po drugiej stronie jest duża działka na której rosną tuje a potem są sprzedawane i pasa się krowy. Wiersz raczej mam spokój. O akustykę się nie martwię a pewnie jest nawet lepsza od silki. Garaż bym zostawił tak jak jest. Salon by się przydał większy ale to jest jakieś ustępstwo na rzecz mniejszego domku by też cenowo był w miarę fajny. Coś za coś. Jutro (jak się obudzi) to wrzucę wymiary domku na działce.

Kurcze, między czasie patrząc na tamten projekt otworzyłem inny i prawie z krzesła spadłem z wrażenia http://domymax.pl/produkt/max-dr-1g/. Domek fajnie wąski który idealnie mi się wkomponuje w działkę, oczywiście ta strona bez okien byłaby od północy a wejście do domku od wschodu od strony drogi dojazdowej do sąsiada. Wiąże się to z tym, że na piętrze od południa nie byłoby okien. W sypialni od zachodu okno bym dał mniejsze bo niepotrzebne mi do podłogi. W tym też tradycyjne ławy zamiast płyty. Poza tym piętra bym nie zmieniał. Na parterze też prawie nic nie zmienię poza tym że nie będzie dojścia do kotłowni z garażu a kotłownię połączę z wc w jedno pomieszczenie w którym byłaby tez PC i pralka, a reku w garażu. Ten projekt jest idealny na moją wąską działkę.
To jest klitka Kamil. Na górze jedna z sypialni będzie miała jakieś 2m szerokości. Tyle co zwykle ma korytarz. Na dole salon jest mikry, bo zauważ, że do jego powierzchni wliczyli komunikację. Ciasnota straszliwa.

To jest klitka Kamil. Na górze jedna z sypialni będzie miała jakieś 2m szerokości. Tyle co zwykle ma korytarz. Na dole salon jest mikry, bo zauważ, że do jego powierzchni wliczyli komunikację. Ciasnota straszliwa.

Ha, ha - autko ma do dyspozycji 17m2, a domownicy w salonie mniej, niż 14 :)

Producent tylko zapewnia że użyte materiały do budowy ściany mają bardzo dobrą izolację cieplną i dźwiękową. Ani współczynników izolacyjności, ani pochłaniania dźwięków nie podaje.

Pozdrawiam

Cezary

Poczytaj o płytach farmacell, a po drugie w przegrodzie ponoć ma znaczenie jakby załamanie dźwięku przechodzące przez poszczególne warstwy przegrody temu szkieletowa nie jest najgorsza.

Ha, ha - autko ma do dyspozycji 17m2, a domownicy w salonie mniej, niż 14 :)
Jak ktoś się nie zmieści pójdzie do samochodu, włączy radyjko i będzie gites. :)

Tak przy okazji. Jak ciasnotę przedstawić tak, by wydawało się, że jest dużo miejsca widać świetnie w tym projekcie.

Fotele na rysunku o rozmiarach, porównując do choćby blatów kuchennych 40x40. Taki taborecik ale wygląda jakby tam stały dwa fotele. Normalne się tam po prostu nie zmieszczą.

Edytowane przez perm