Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Dekalog palacza"

hanka55

Recommended Posts

Tu się muszę nie zgodzić. Mam kominek z PW i również palę bez dokładania. Pełny załadunek i więcej nie zaglądam :D Przy takiej pogodzie jak teraz mamy raz dziennie (a czasami w danym dniu w ogóle nie palę). Przy mrozach palę rano i wieczorem (ale dom jest stary i jeszcze słabo ocieplony).

• Odpowiedzi 633
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I bardzo dobrze że się nie odczepisz;-) Tylko musisz nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Mam nadzieję że jednak już wiesz że w odpowiednim palenisku w tym kominkowym można palić albo jak pisał Piotr PALIĆ i sosną i świerkiem. I proszę nie rób z posiadaczy kominków idiotów bo w większości takimi nie są a jak ktoś zię uprze to sobie napalmem napali wcześniej przez siebie przygotowanym w beczce na ognisku;-) Sam palę i sosną i świerkiem czasami i nie stanowi to żadnego problemu.

A i jeszcze info dla Stefka byłeś ciekaw ile opału się spala by raz na jakiś czas wyrzucać popiół, u mnie chyba rzadziej niż Piotr napisał. Palone codziennie bo piecokominek służy jako jedyne źródło ciepła, wsad codzienny uśredniając 8-9kg a od początku sezonu grzewczego czyli od początku października popiół wyrzucałem 3 razy.

Witam.

Jeśli mogę .Jeśli pozwolisz.Czy ty jak samozwańczy branżysta bez PP przyjmie to do zrozumienia ,że kolejny raz mylisz się w dialogach ze mną.Nie czytaj wyrywkowo ,analizuj i wtedy podejmuj decyzje ,że ktoś mówi nieprawdę.Powtórzę to jeszcze raz bo jakiś upierdliwy chcesz być.W KZPŁW i bez PW stojących w domach czy to w paleniu jako głównym źródłem czy rekreacyjnie sosną ani świerkiem palić się nie powinno.Nie nazywaj proszę "odpowiednim paleniskiem" kominka który występować powinien w dekalogu.Rozumiesz to???:sick: Biblioteka i laboratorium foresta i Baturki to insza inszość.:D

Tu się muszę nie zgodzić. Mam kominek z PW i również palę bez dokładania. Pełny załadunek i więcej nie zaglądam :D Przy takiej pogodzie jak teraz mamy raz dziennie (a czasami w danym dniu w ogóle nie palę). Przy mrozach palę rano i wieczorem (ale dom jest stary i jeszcze słabo ocieplony).

Tak naprawdę o kominkach z PW nie mam zielonego pojęcia, świetnie że da się tak dobrać całość instalacji by osiągnąć taki efekt.

Powtórzę to jeszcze raz bo jakiś upierdliwy chcesz być.W KZPŁW i bez PW stojących w domach czy to w paleniu jako głównym źródłem czy rekreacyjnie sosną ani świerkiem palić się nie powinno.

OK, a możesz przedztawić jakieś konkretne argumenty bo wszystkich się czepiaszą że piszą bez argumentów. Tak nie rozumiem a chciałbym dzięki Tobie zrozumieć, biblioteki zwłaszcza ta Piotra nie ma nic do rzeczy.

Ps. Niby dlaczego miał bym mieć PP skoro za pieniądze zduństwem, kominkami, piecami się nie zajmuję, coś Ci się pozajączkowało.

Ależ Ty nie masz pojęcia o niczym i też zabierasz głos, więc???

witam.

Jeśli już to czepiam się tylko ciebie.Nic nie zmieniłeś.Twoje pojęcie o UO o UZ i o: tłumaczy wszystko:

Tak naprawdę o kominkach z PW nie mam zielonego pojęcia

Bo nie masz .Mówiłem ci .Jesteś kaflowym impertynentem.

witam.

Jeśli już to czepiam się tylko ciebie.Nic nie zmieniłeś.Twoje pojęcie o UO o UZ i o: tłumaczy wszystko:

Bo nie masz .Mówiłem ci .Jesteś kaflowym impertynentem.

A czepiaj się, mnie to nie przeszkadza, chociaż nie wiem czy nie powinienem zastosować się do tego powiedzenia "nie dyskutuj z .. bo najpierw .........." itd.

OK, a możesz przedztawić jakieś konkretne argumenty bo wszystkich się czepiaszą że piszą bez argumentów. Tak nie rozumiem a chciałbym dzięki Tobie zrozumieć, biblioteki zwłaszcza ta Piotra nie ma nic do rzeczy.

Ps. Niby dlaczego miał bym mieć PP skoro za pieniądze zduństwem, kominkami, piecami się nie zajmuję, coś Ci się pozajączkowało.

Wiewiór to jeszcze raz na argumenty, jesteś w stanie coś konkretnego napisać??? To taka szansa by nie zostać hejterem;-)

1. Jeśli ktoś używa określenia "ogrzewać budynki", zwykle rozumiane to jest jednoznacznie - palić codziennie. To wynika również z prowadzonych w tym dziale "na okrągło" dyskusji. Potrzeba odrobiny oleju w głowie by skojarzyć fakty.

2. Większość urządzeń spełnia aktualne normy BIMSZ.

1) Gdybyś podawał fakty zapewne wystarczyłaby odrobina a przy Twoim bajdurzeniu to i beczki oleju za mało.

2) Mimo powyższego mam prośbę do Ciebie żebyś naświetlił trochę sprawę normy BIMSZ bo ja jej nie znam.

Wiewiór to jeszcze raz na argumenty, jesteś w stanie coś konkretnego napisać??? To taka szansa by nie zostać hejterem;-)

Witam.

No nie rozumiesz.W tym konkretnym wątku musisz zadać pytanie.Konkretne pytanie.Jeśli go nie zadajesz jesteś hejterem.Popatrz się jak ty je zadajesz ty ulegasz wpływowi akcji która się odbywa.Zadałeś pytanie.

...jesteś w stanie coś konkretnego napisać???..........
.Na jaki temat???.Zadaj mi pytanie.

Witam.

No nie rozumiesz.W tym konkretnym wątku musisz zadać pytanie.Konkretne pytanie.Jeśli go nie zadajesz jesteś hejterem.Popatrz się jak ty je zadajesz ty ulegasz wpływowi akcji która się odbywa.Zadałeś pytanie. .Na jaki temat???.Zadaj mi pytanie.

Niestety nie zadam Ci pytania wprost, musisz wykazać się odrobiną inteligencji i przeczytać posty powyżej a nie powinieneś mieć wątpliwości o co chodziło bo wygląda że chcesz mnie sprowadzić do poziomu z cytowanego powiedzenia.

Niestety nie zadam Ci pytania wprost, musisz wykazać się odrobiną inteligencji i przeczytać posty powyżej a nie powinieneś mieć wątpliwości o co chodziło bo wygląda że chcesz mnie sprowadzić do poziomu z cytowanego powiedzenia.

Witam.

Jest jednak konsensus.Nie wiesz nic czyli jak coś wyartykułujesz to jesteś pod wpływem akcji.:D;).Rozumiem i nie ma między nami nieporozumienia.;)