DarioBP 12.02.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam wszystkich, Niedawno zakupiliśmy z żoną mieszkanie w bloku. Proszę o pomoc w aranżacji lokalu. Wszelkie podpowiedzi - sugestie bardzo mile widziane. Mieszkanie przeznaczone jest dla 4 osób ( 2 dorosłych + 2 dzieci w wieku 14 i 15 lat dziewczynki). 1. Zaznaczone na czerwono miejsce - chcemy usunąć ścianę działową miedzy kuchnią a salonem i połączyć w salon z aneksem kuchennym ( czy to jest dobry pomysł ??) 2. Gdzie umieścić szafę ?? 3. Czy połączyć toaletę z łazienką ? a w miejscu toalety wykonać garderobę / szafę ?? 4. Gdzie umieścić pralkę ?? 5. W łazience chcemy brodzik / natrysk zamiast wanny. Brak mi wizji i pomysłów. Mieszkanie jest na etapie budowy, jest możliwość naniesienia zmian na plany. Bardzo proszę o podpowiedz lub własne wizje zagospodarowania mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.02.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Łazienki z toaletą nie da się połączyć bo dzieli je komin,pralkę umieściłabym w kuchni.Na szafę widzę miejsce w pomieszczeniu gosp.zaraz przy wejściu.http://imageshack.com/a/img545/7586/tiqu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioBP 12.02.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 kinka dziękuję za sugestie:yes:. Chciałbym zaznaczyć, że w pomieszczeniu gospodarczym znajduję się piec gazowy ( CO i bieżąca woda użytkowa ).Łączenie łazienki i WC - miałem na myśli przeniesienie muszli do łazienki ( tzw. wspólna łazienka z WC ) a pomieszczenie po WC zrobić garderobę. Jak to widzisz ?? jakie są trendy ? A może jest jakiś architekt / projektant wnętrz, który chciałby się zająć sprawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 16.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Przy 4 osobach w domu lepiej mieć wc oddzielnie. Trendy trendami ale funkcjonalnie tak będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioBP 25.02.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ponownie podbijam moją temat. Czy są jeszcze jakiś sugestie Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 dla mnie łączenie salonu z kuchnią to zły pomysł, zwłaszcza w dużym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) http://images61.fotosik.pl/693/9b21616aa5e2d189.jpg W kuchni L i P oznaczają słupki z piekarnikiem i lodówką.Pr w łazience oznacza pralkę podblatową.Prysznic półokragły, murowany (bez brodzika), mozna doświetlić wstawiając szyby fusing, jak tu:http://bi.gazeta.pl/im/1/2318/z2318511Q.jpgLub szkląc na wysokości powyżej 2 m, jak tu:http://bi.gazeta.pl/im/9/11728/z11728019Q,Lazienka-jest-jedynym-wydzielonym-pomieszczeniem-w.jpgi tu:http://images64.fotosik.pl/696/30f138eac1e38d68.jpg Z małego wc zrobiłam garderobę na kurtki z pawlaczem.Przy kuchni szafka pełniąca rolę spiżarki lub schowka na odkurzacz, mopa, wiadro.Przy sypialni rodziców pojemna garderoba, gdzie zmieści się także zapasowa pościel, koce. Edytowane 25 Lutego 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioBP 25.02.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 dla mnie łączenie salonu z kuchnią to zły pomysł. dlaczego jest to zły pomysł ? Zależy nam na dużym pomieszczeniu, żeby stał stół rodzinny ( 6 - 8 osób), wypoczynek w części dziennej:-P. Bez połączenia tych dwóch pomieszczeń takie założenie nie ma sensu. Przynajmniej tak mi się wydaję. Dlatego proszę o podpowiedzi i pomoc na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 bo wówczas masz kuchnię z aneksem telewizyjnym, a nie salon.Po co ci na codzień wielki stół, skoro jest was tylko czwórka? Kup rozkładany i wysuwaj na środek pomieszczenia na czas imprez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioBP 25.02.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Elfir - bardzo ciekawy projekt oraz punkt widzenia salonu i kuchni. Dla żony spodobała się łazienka teraz będzie miała do myślenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.03.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Kazdy lubi co innego.. Mojej rodzinie bardzo pasuje otwarta kuchnia. Tutaj ona wcale nie jest taka 'na widoku' z salonu. No ale my nie ogladamy TV wcale. Nie mamy:D Poza tym w moim obecnym domu mam wielki stol na 8 osob dosuniety waskim bokiem do sciany, wiec swobodnie moze 7 osob usiasc , i nie wyobrazam juz sobie mniejszego. Duzy stol to wygoda. A przy otwartej kuchni mozna jednoczesnie gotowac i miec na oku dziecko, dodatkowo rozmawiajac z mezem. Pozdrawiam serdecznie i zycze dobrych wyborow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 anagat - masz jednak nieco inną powierzchnię domu, a to jest tylko mieszkanie Twoja kuchnia też nie jest jakoś super otwarta na pokój, bardziej na korytarz i po skosie na jadalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts