Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena tynkowania za m kw

painless

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie, Wrocław

Tynki cementowo - wapienne 27 zł m2 bez odliczania okien wszystkie materiały w cenie oklejanie okien tez

Elewacja docieplenia styropianem 20, styro, klej i siatka i baranek 1,5 mm 65 zł m2 ale wszystkie materiały po mojej stronie czyli 65 za sama robote

Przeprowadzam się do Wrocławia :)

150m2 tynk cem-wapno na garażu za ok 12,50 zł/m2 robota

materiały - brak danych

ta sama ekipa rok później

500 m2 tynku cem-wapno w domu za 11 zł/m2 robota

materiał sam kupiłem ok 3000-3100 zł komplet (z listwami, folią itp).

tynk miejscami robiony na 3x bo grubo nakładany na ogrzewanie ścienne

400m2 gładzi ok 4500 zł czyli też ok 11 zł/m2

gładź, narożniki ok 1400 zł / komplet

• 2 weeks później...

Poszukuje namiarów na ekipę dobrych tynkarzy z Wrocławia i okolic do tynkowania Knauf-Diamant i zatarcia na gładko pod malowanie.

- materiał z worka,

- gruntowanie systemowe Knauf,

- siatkowanie połączeń beton-ceramika siatką tynkarską

- narożniki i listwy etc.

łącznie ok 800m2 ścian i sufitów do wykonania. Wejście na budowę - od zaraz.

jak macie kogoś z kogo jesteście zadowoleni to przekażcie proszę namiar na mnie.

kaczm77(at)wp.pl

tel. 6.9.0.4.9.5.8.5.9.

pozdrawiam

AMI.

480m2 (ściany i sufity) za 9800 zł w cenie było wszystko wliczone (materiał, narożniki, listewki na okna, robocizna...). Tynk Knauf MP75

Poproszę nr telefonu do tych dziadów za te cenę zawale ich robotą do śmierci, oczywiście dostaną uczciwy materiał a nie ten pseudoniemiecki drogi bubel jakim jest mp75.

PS najgorszy tynk na rynku.

Ja płaciłem za tynki wewnętrzne cementowo-wapienne 12zł/mkw za robociznę, mieszane na budowie. Materiał cement, piasek, wapno, narożniki kosztował 2500zł. Wyszło w sumie jakieś 16,5zł/mkw na gotowa z materiałem.

Za elewację płaciłem 35zł/mkw za robociznę przyklejenie stryo, siatkę, klej, tynk plus wstawienie parapetów, bez materiałów. Buduję w Białymstoku.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Mam do tynkowania ok 300m2 elewacji (styro, siatka, grunt już są na ścianach). Zaproponowano mi wykonanie wyprawki tynkarskiej za 12 000 zł przy wykorzystaniu produktów KABE tj Grunt Armasil GT i Tynk Armasil T oba produkty w kolorze K 12980 (antracyt). Co sądzicie, da się taniej czy nie ma co szukać dalej?

Widzę sporą rozbieżność w cenie za robociznę za tynkowanie (wewnątrz), częściowo może to być spowodowane rejonizacją, a częściowo majstrami.

Szkoda że te zróżnicowanie w cenie ni jak ma się do jakości...

Jeżeli ktoś może polecić tynkarzy ze wschodniej strony Warszawy to bardzo proszę, szukam tynkarzy a nie partaczy... i szczerze mówiąc kiepsko jest na rynku...

Nie zaczynam szukać od zapytania o cenę tylko o zobaczenie jak wygląda robota...

Edytowane przez Po***ni

Mam do tynkowania ok 300m2 elewacji (styro, siatka, grunt już są na ścianach). Zaproponowano mi wykonanie wyprawki tynkarskiej za 12 000 zł przy wykorzystaniu produktów KABE tj Grunt Armasil GT i Tynk Armasil T oba produkty w kolorze K 12980 (antracyt). Co sądzicie, da się taniej czy nie ma co szukać dalej?

Taniej? zawsze znajdziesz taniej.

W sensie: jest dużo desperatów na rynku, któzy zrobią Ci to i za 5 zł - ale nie o to chodzi.

Zacznij może od obejrzenia poprzednich budów i oceń jakość wykonania i dopiero wtedy zastanawiaj się, czy da się taniej......

Widzę sporą rozbieżność w cenie za robociznę za tynkowanie (wewnątrz), częściowo może to być spowodowane rejonizacją, a częściowo majstrami.

Szkoda że te zróżnicowanie w cenie ni jak ma się do jakości...

Jeżeli ktoś może polecić tynkarzy ze wschodniej strony Warszawy to bardzo proszę, szukam tynkarzy a nie partaczy... i szczerze mówiąc kiepsko jest na rynku...

Nie zaczynam szukać od zapytania o cenę tylko o zobaczenie jak wygląda robota...

U mnie tynkarze wchodzą w czwartek . tynki ręczne CW . ustalona cena 29 zł/ robocizna z materiałem. Co prawda roboty ich nie widziałem tylko rozmawiałem z jednym inwestorem co u niego robili i on był zadowolony. A zdecydowałem się tak tylko dlatego że poprzedni tynkarz którego wybrałem w castingu na 4 miesiące wcześniej poinformował mnie że nie wykona u mnie tynków (dobrze że zadzwonił) i już nie chciałem znowu przechodzić przez miesiąc szukania i jeżdżenia itp. Co do tynków będę mógł powiedzieć coś więcej za około 10 dni. Budowa pod Otwockiem. pozdro.

Dziś rozmawiałem z jednym z "polecanych" tynkarzy, zapytałem jak można u niego odebrać robotę czy można pod halogen (a wiem że da się tak zrobić), to stwierdził że i owszem ale stojąc 2 metry od ściany.... ;)

Tak naprawdę, nie ma opcji odbioru pod halogen - jesli tynki będzie odbierał Kierownik budowy, to nie może tak zrobić, bo zasady odbioru są jasno określone.....

Ale zasady, te zostały ustalone "kawałek" temu i dzisiejsza jakość i świadomość Inwestorów trochę to wszystko wyprostowała/skrzywiła :) zależy z czyjego pkt. widzenia patrzeć.

Generalnie: ja jak robię tynki, to robię je do lampy, żeby wyłapać max. dużo niedoróbek - a czego nie wychwycą pracownicy w trakcie prac, to i tak w normalnym użytkowaniu nie zobaczysz - chyba, że halogen 500 będzie na ścianę ustawiony.

No i 2 sprawy na koniec:

1 dobra jakość wykonania = wyższa cena (przynajmniej tak powinno być)

2 nie napisałem powyższego żeby złapać Klienta - nie mam terminów w najbliższym/dalszym czasie....

Chyba się tutaj komuś w dupie poprzewracało bo większej głupoty w życiu nie słyszałem, żeby tynki pod halogen odbierać. Juz samo przykladanie laty czy poziomie to czyste kur... o kątowniki nie wspomnę ale świecić po ścianach to typowy debilizm. Ja rozumiem ze ludzie bywają popierdol... itd ale jakby mi który z halogenem do ściany podszedł to lata w łeb. Juz wiem skąd różne głupoty o tynkach krążą ( miedzyinnymi z tego forum) ale nie powielajcie szerzacego się debilizmu.

Po pierwsze to tylko tynki nie jakaś droga okleina czy inne gowno, nawet płytki po słowie za metr są zwalone a wy byście chcieli ręcznie wyprowadzane tynki mieć jak lustro.

Ogarnijcie się.

Po drugie chcesz mieć kąty i piony pilnuj murarz, tynkarze nie są od prostowania ścian i robienie ( i tak nikomu nie potrzebnej) geometrii pomieszczenia.

Nie ma kątów nikt ich na sile robił nie będzie.

Prawda jest taka ze nikt nigdy zjazdu lekkiego czy pofaldowania na ścianie nie zauważy a kąty nawet w łazience czy kuchni są nie potrzebne do niczego. Jak uważasz ze jest inaczej to się doksztalc bo nie masz bladego pojęcia o meblach pod zabudowę i kladzeniu płytek.

Chyba się tutaj komuś w dupie poprzewracało bo większej głupoty w życiu nie słyszałem, żeby tynki pod halogen odbierać. Juz samo przykladanie laty czy poziomie to czyste kur... o kątowniki nie wspomnę ale świecić po ścianach to typowy debilizm. Ja rozumiem ze ludzie bywają popierdol... itd ale jakby mi który z halogenem do ściany podszedł to lata w łeb. Juz wiem skąd różne głupoty o tynkach krążą ( miedzyinnymi z tego forum) ale nie powielajcie szerzacego się debilizmu.

Po pierwsze to tylko tynki nie jakaś droga okleina czy inne gowno, nawet płytki po słowie za metr są zwalone a wy byście chcieli ręcznie wyprowadzane tynki mieć jak lustro.

Ogarnijcie się.

Po drugie chcesz mieć kąty i piony pilnuj murarz, tynkarze nie są od prostowania ścian i robienie ( i tak nikomu nie potrzebnej) geometrii pomieszczenia.

Nie ma kątów nikt ich na sile robił nie będzie.

Prawda jest taka ze nikt nigdy zjazdu lekkiego czy pofaldowania na ścianie nie zauważy a kąty nawet w łazience czy kuchni są nie potrzebne do niczego. Jak uważasz ze jest inaczej to się doksztalc bo nie masz bladego pojęcia o meblach pod zabudowę i kladzeniu płytek.

Słuchaj to jest forum do wymiany poglądów, a nie do wyrażania swoich emocji.

Nie uważam się za debila chociaż nie jestem specjalistą od tynków, a o sposobie sprawdzania dowiedziałem się od starego "majstra" który większość swojego życia poświęcił tynkom, a nie od DEBILA inwestora czy DEBILA kierownika, czy też innego zwanego przez Ciebie DEBILA, czy Popie.....

Dla tego trzeba sobie najpierw uzgodnić przed robotą jak będzie odbierana i układ mamy czysty.

Domyślam się że zajmujesz się tynkami i taki masz sposób komunikacji z klientami....

Edytowane przez Po***ni