mj80 16.02.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam, zamówiłem projekt z pracowni z500 i przekazałem dalej do ichniejszego studia adaptacji, w celu przerobienia stropu: z terivy na monolityczny. Otrzymałem wersję do akceptacji (załącznik w tym poście). Jak widać dodano belkę 24x40cm (na czerwono), pozostawiono belki z Terivy 24x24, co przy "odchudzonym" stropie (w porównaniu z Terivą) odkrywa wszystkie belki. Wygląda na robotę na kolanie, taką w 5 minut.. Nie znam się na architekturze, ale niedopuszczalne jest dla mnie, aby praktycznie w każdym pomieszczeniu byly widoczne belki. Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 trochę w złym miejscy zadałeś pytanie, stad brak reakcji. Przeniosłam do działu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 26.02.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 musialbys jeszcze wkleic rzuty pomieszczen, by bylo wiadomo dlaczego taka belka - ile tam rozpietosci stropu, czy gdzies sie opiera itp.poza tym powinienes miec to przeliczone przez konstruktora oraz rozrysowane zbrojenie, itp. nie jestem architektem, ale patrzac na to jak u mnie wygladaly wersje monolit vs teriva to jakas prowizorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts