Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, wszystkich forumowiczów

Czy jest tu ktoś kto chciałby podzielić się ze mną swoimi uwagami na temat projektu Roedez?

http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Rodez/

Zastanawiam się nad zakupem tego projektu i późniejszym wybudowaniem :)

Co o nim sądzicie?

Polecacie jakieś zmiany?

Efektowny, duży dom. Wszystkie pomieszczenia przestronne, ładnie doświetlone. Optymalny energetycznie będzie dla działek, na których ściana kuchenno-kotłowniana będzie północną. Według mnie najlepiej dom pasowałby w wersji lustrzanej na działkę z wjazdem od wschodu.

W kwestii programu użytkowego właściwie nie ma się do czego przyczepić. Wprawdzie w domach o podobnej powierzchni często projektowane są wydzielone garderoby czy pralnia, ale wiele zależy tu od osobistych przyzwyczajeń preferencji. Moim zdaniem lepiej jeżeli jest przewidziane miejsce na szafy (a w tym projekcie jest), niż gdy wciśnięta zostanie garderoba, która jest zbyt ciasna i jeszcze nieraz o zgrozo pod skosem.

Jedyna zmiana, na której mi by zależało, to próba zamiany schodów zabiegowych na dwubiegowe ze spocznikiem - takie będą o wiele wygodniejsze.

Należałoby bliżej przyjrzeć się kosztorysowi, bo szacunkowy netto przedstawiony na stronie może mocno odbiegać od realnego kosztu budowy tego domu.

• 2 weeks później...

Witam, bardzo podoba mi się ten projekt :) http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Rodez/ Jednak chciałabym zaczerpnąć informacji od innych forumowiczów. Jak Wam się on podoba? Wprowadzilibyście jakieś zmiany?

Czekam na opinie i uwagi :)

Pozdrawiam