mkaciak 21.02.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Witam. W tym roku planuję budowę Znanego lecz w mniejszej wersji C114B i mam pytanie czy buduje lub wybudował ktoś domek Znany II C114b i była by możliwość obejrzenia lub zdjęcia i ewentualny koszt budowy ? Bardzo dziękuję za pomoc i zamieszcza adres e-mail : [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1719506824 15.10.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Witajcie ! Czy są na forum osoby budujące dom wg projektu Znany II ? Domek wydaje się taki zgrabny, nieduży i funkcjonalny, że dziwne wydaje się to, że nie ma jeszcze wątku o nim. Możecie podzielić się swoimi opiniami o tym projekcie? Może ktoś się ujawni ze zdjęciami ?Bardzo podoba mi się ten projekt. Jak tylko uda mi się sprzedać dom, w którym mieszkam, to chciałabym budować wg tego projektu.Chciałabym, aby nowy dom był nieduży, ale funkcjonalny i jak najbardziej energooszczędny w użytkowaniu. Czy myślicie, że ten projekt spełniłby moje oczekiwania? Przyglądam mu się już dłuższy czas. Trochę obawiam się jednak ciasnoty we wnętrzach. Z drugiej strony myślę , że po niewielkich zmianach byłby wystarczający. Na pewno "szłabym" w ogrzewanie gazem ziemnym, więc z kotłowni wydzieliłabym jeszcze niewielką garderobę, a małą łazienkę jeszcze bym zmniejszyła tak aby zmieścił się tam tylko kibelek i mała umywalka ( zastanawiałam się nad jej likwidacją ,ale może jednak jeszcze jedno choćby mini WC, będzie lepszym rozwiązaniem). Z części zabranej z tej łazieneczki powstałaby wnęka na szafę w wiatrołapie. Szkoda, że nigdzie nie ma udostępnionych rysunków szczegółowych tego projektu- wtedy łatwiej byłoby mi wstępnie zaplanować pomieszczenia i stwierdzić czy się tam zmieszczę ze wszystkim co mi niezbędne:)Proszę o opinie i zdjęcia Edytowane 15 Października 2014 przez optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 nie wiem czy ponad 150 m2 to mały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znany2 19.04.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam ! Buduję właśnie ten domek czyli znany 2 , jestem na etapie SSO , trochę go pozmieniałem np. okno w salonie podwójne balkonowe zamieniłem na jedno duże na środku 2,6m , myślę że salon będzie bardziej ustawny, ale czas pokaże:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1719506824 28.04.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 może jakieś zdjęcia??? a może wątek o budowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znany2 29.04.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Zdjęcia wrzucę jak mi majster dachówkę założy domek będzie lepiej się prezentował. Więc tak, połowa domu podpiwniczona uwaga piwnica nie jest tania! Musiałem zrobić drenaż opaskowy piwnicy, ponieważ mimo że domek stoi w najwyższym punkcie działki po zrobieniu wykopu na jego dnie pokazała sie woda:o. Grunt na dodatek gliniasty , ściany piwnicy musiały zostać zabezpieczone specjalnym środkiem izohana chyba WM koszt ok 2 tyś. , ale nie żałuję bo po roku piwnica sucha drenaż odprowadza wodę czyli działa przynajmniej na razie:) Drewno konstrukcyjne było dość drogie ponieważ strop z belek, ale myślę że i tak taniej wyszło niż beton. W sumie dużo by pisać ,jeśli masz jakieś pytania odnośnie przebiegu budowy to z chęcią odpowiem tak będzie krócej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_87 08.11.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Odświeżam temat gdyż z narzeczoną wybraliśmy ten projekt i mamy zamiar wybudować ten dom w przyszłym roku. Chcemy zrezygnować z tradycyjnych fundamentów i postawić dom na płycie fundamentowej. Ogrzewanie będzie powietrzną pompą ciepła. Rezygnujemy z wszystkich kominów. Podłogówka w całym domu i wentylacja mechaniczna. Czy może ktoś się pochwalić zdjęciami domu? Podzielić się doświadczeniem i wiedzą z budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun-10 09.09.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Witam czy ktoś budował dom projekt c114b i może pochwalić się zdjęciami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts