niktspecjalny 25.02.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Rzeczywiście trochę to kłopotliwe.Wszędzie mam deskę barlinecką.Mam 8 cm strop także z porothermu,izolacja styro,kuźwa nie pamiętam jaki gruby. Mixokret i płytki.łazienka.W łazience nie do przebicia komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 daj grubszy styropian w pokojach, przynajmniej będą dobrze wygłuszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 daj grubszy styropian w pokojach, przynajmniej będą dobrze wygłuszone czyli styro wyrównałabyś poziomy ewentualne by wszędzie było równo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 tak, bo nie obciążałoby tak stropu jak wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Masz rację.To dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK.ZEGAREK 25.02.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ja nie mam grzejników. Tylko podłogówkę. Temperatura z pieca to 35 stopni. Natomiast osoby, które mają grzejniki i podłogówkę, muszą dodatkowo montowac mieszacze, które ochladzają na potrzeby podłogówki wodę z 80 stopni do max 40 stopni. no ,tak zrozumiałem że puszczasz tu i tu to samo, bo sporo towarzystwa mam takie błędy, ja mam tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.02.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Można wiedzieć czym grozi danie tu i tu tej samej temp ? Zbyt mocne grzanie podłogi - zły komfort ? A te 2 cm styro na stropie nad pomieszczeniami ogrzewanymi pod podłogówkę jest wystarczające ? Co prawda Ciepło nie ucieknie na zew. budynku ale nie chciał bym żeby za podłogówkę robił cały strop Edytowane 25 Lutego 2014 przez hokejgk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK.ZEGAREK 26.02.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 samo układanie rur na tak cienkim styr, to koszmar, wszystko będzie pływać , kołka do rur nie wbijesz, sterowanie różnymi temp. w zależności od temp. na zew, super sprawa, [kosztowna] nie możesz dać temp z kotła , bo się usmażysz ,płytki odpadną o innych materiał lepiej nie wspominać, a ty na szpilkach będziesz chodził. - i taki luxus, jak robić podłogówkę , a warto zwłaszcza wszędzie tam gdzie pojawią się płytka, ale temp, 28-35'c , a reszt na grzejniki 45-55;c Można wiedzieć czym grozi danie tu i tu tej samej temp ? Zbyt mocne grzanie podłogi - zły komfort ? A te 2 cm styro na stropie nad pomieszczeniami ogrzewanymi pod podłogówkę jest wystarczające ? Co prawda Ciepło nie ucieknie na zew. budynku ale nie chciał bym żeby za podłogówkę robił cały strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia111 26.03.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 tez zamierzalam polozyc podłogówke na pietrze ale dokladnie tak samo odradzil mi hydraulik, teraz sie go sluchac raczej nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.03.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 tez zamierzalam polozyc podłogówke na pietrze ale dokladnie tak samo odradzil mi hydraulik, teraz sie go sluchac raczej nie bede I bardzo dobrze, zacofanym hydraulikom mówimy stanowcze NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts