Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogowe na piętrze?

Recommended Posts

Ja nie mam grzejników. Tylko podłogówkę. Temperatura z pieca to 35 stopni.

Natomiast osoby, które mają grzejniki i podłogówkę, muszą dodatkowo montowac mieszacze, które ochladzają na potrzeby podłogówki wodę z 80 stopni do max 40 stopni.

no ,tak zrozumiałem że puszczasz tu i tu to samo, bo sporo towarzystwa mam takie błędy,

ja mam tak;

IMG_6319.jpg

IMG_6314 (Kopiowanie).jpg

Można wiedzieć czym grozi danie tu i tu tej samej temp ?

Zbyt mocne grzanie podłogi - zły komfort ?

A te 2 cm styro na stropie nad pomieszczeniami ogrzewanymi pod podłogówkę jest wystarczające ?

Co prawda Ciepło nie ucieknie na zew. budynku ale nie chciał bym żeby za podłogówkę robił cały strop :D

Edytowane przez hokejgk1

samo układanie rur na tak cienkim styr, to koszmar, wszystko będzie pływać , kołka do rur nie wbijesz,

sterowanie różnymi temp. w zależności od temp. na zew, super sprawa, [kosztowna] nie możesz dać temp z kotła , bo się usmażysz ,płytki odpadną o innych materiał lepiej nie wspominać, a ty na szpilkach będziesz chodził. - i taki luxus,

jak robić podłogówkę , a warto zwłaszcza wszędzie tam gdzie pojawią się płytka, ale temp, 28-35'c , a reszt na grzejniki 45-55;c

Można wiedzieć czym grozi danie tu i tu tej samej temp ?

Zbyt mocne grzanie podłogi - zły komfort ?

A te 2 cm styro na stropie nad pomieszczeniami ogrzewanymi pod podłogówkę jest wystarczające ?

Co prawda Ciepło nie ucieknie na zew. budynku ale nie chciał bym żeby za podłogówkę robił cały strop :D

• 1 month później...