Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolor sofy do salonu - proszę o rady

szaitis

Recommended Posts

Witajcie :)

Kolejny raz muszę się Was poradzić, tym razem odnośnie sofy i jej koloru

Odnośnie modelu to mamy już praktycznie wybrany Bizzarto Palermo

jeszcze tylko wczoraj zobaczyłam Livingroom - Change i zasiało mi to w głowie niepewność co do Palermo.

Jednak głównie chodzi mi o kolor.

Wklejam fotki salonu i kuchni, gdyż kuchnia zupełnie otwarta na salon jest.

Ogólnie salon jest w szarościach, kuchnia biała, ściana z tv czarny stiuk, więc całość wygląda dość "smutnie". Planowaliśmy także szarą sofę i rozświetlać dodatkami (dywan, poduszki, zasłony) jednak nie wiem czy to wystarczy do rozświetlenia pomieszczenia. Sofa, która jest teraz przywieziona jest z naszego starego mieszkania i już mocno wysłużona, więc jej tu nie będzie, a w jej miejsce wstawiona będzie nowa. Telewizor stoi obecnie na starym biurku, ale szafka pod tv już się wykonuje w kolorze blatu kuchennego.

Doradźcie proszę na jaki kolor sofy stawiać :)

20140212_213023.jpg20140212_213211.jpg20140212_213427.jpg20140212_213706.jpg20140212_213927.jpg

magda - a zauważyłaś takie paski na ścianach? one są szaro -jasno zielone - myślisz, że dodawanie mocnego zupełnie innego koloru nie będzie się gryzło? Ja miałam fazę na taką turkusową sofę, ale nie mam odwagi. Zielonego koloru niestety nie znalazłam w dostępnych materiałach żeby mi się spodobał.

No ale wg mnie sofa w jakimś mocnym kolorze już zobowiązuje , a dodatkami w stylu np właśnie poduch można sobie za jakiś czas zmienić ogólny wygląd. To takie moje zdanie na ten temat. Ja wolałabym neutralną w miarę kanapę a dodatki fajne , które można co jakiś czas kolorystycznie wymieniać :)

ja bym postawiła na mocny turkus /zakłądam,że krzesła też będziesz zmieniać?/

tu jest przykład zestawienia szarości i turkusu: http://galeria-wnetrz.pl/projekty-pokoi/aranzacje-salonu/turkusowa-sofa-aranzacje.html

Edytowane przez fenna