Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , czy może ktoś buduje dom według tego projektu ? http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cyprysowej-19.html

Wszelkie opinie i rady na jego temat mile widziane :)

https://forum.murator.pl/topic/187994-projekt-dom-przy-cyprysowej-w19-pracownia-galeria-dom%C3%B3w/

Na forum są ludzie budujący inne wersje domu przy cyprysowej.

Mnie nie podoba się wchodzenie do kotłowni i garażu w zasadzie przez salon.

Do tych pomieszczen powinno się wchodzić przez wiatrołap.

Jesli będziecie grzać gazem lub PC, to mozna sie pobawić w zmiany.

Tak wiem ze ludzie budują inne wersje przy cyprysowej . Ten projekt najbardziej mi pasuje do warunków zabudowy, Ponieważ dach musi być równolegle do drogi a działka ma tylko 20 m szerokości z małym skosem a długa jest 45 m .Dom musi mieć max 11,5 m szerokości . Na pewno będą zmiany w projekcie. Jesteśmy z mężem na etapie wybierania projektu i właśnie zastanawiamy się nad tym domem.
  • 2 months później...

Witam

My z żoną budujemy cypryska przy 19, a w zasadzie zaczęliśmy, właśnie zaleliśmy ławy, ocieplamy i zasypujemy.

trochę zmian w projekcie jest, miedzy innymi przedłużony garaż, poszerzona okna, wejście do kotłowni od garażu.

A u was jaki postępy ?

• 3 years później...

Odświeżę temat, bo mocno zastanawiam się nad tym projektem, ze względu na wąską działkę 20m (28m długa) i podwójny garaż od frontu.

Wdzięczny byłbym za zdjęcia powykonawcze i ew. czy ktoś ten dom budował w woj. dolnośląskim/opolskim, powiedzmy 200 km od Wrocławia?