Marlid 28.02.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 w zeszłym roku na jesieni poziom działki został podniesiony przez nawiezienie zwykłej ziemi polnej ( ładna ziemia bez kamieni i kęp) . ziemia została ładnie rozplantowana i uleżała się przez zimę. plan jest taki ,żeby przysypać tą ziemię cienką warstwą ziemi torfowej i zasiać trawę .wcześniej należało by zrobić oświetlenie ogrodu, klomby itp. niestety działką jest na razie nie w pełni ogrodzona i jeszcze tam nie mieszkam . jak nie zasieję trawy to wraz z nadejściem wiosny zacznie mi rosnąć zielsko. jak zasieję to będę musiał tam jeździć i pielęgnować a jak juz wypielęgnuję to nie chciał bym tego rozkopywać w celu zrobienia oświetlenia , klombów itp. co radzicie jak ugryźć ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2014 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 skoro masz ładną ziemię to po co ta torfowa na dodatek? Jak się nie planuje zakładania ogrodu to się nie nawozi zyznej ziemi. Posiej nawozy zielone i gdy zaczynają kwitnąć, przekop i posiej następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlid 01.03.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 nawiozłem bo chcialem ,żeby przez zimę się uleżała . teraz nie chcę ,żeby cokolwiek ta rosło - opryskać czymś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 jak nie zasieję trawy to wraz z nadejściem wiosny zacznie mi rosnąć zielsko. jak zasieję to będę musiał tam jeździć i pielęgnować a jak juz wypielęgnuję to nie chciał bym tego rozkopywać w celu zrobienia oświetlenia , klombów itp. co radzicie jak ugryźć ten temat ? po pierwsze musisz się zdecydować czego chcesz.... nawiozłeś ziemi by założyć ogród - ale trzeba zaplanować i zrobić rabaty, oświetlenie itd, posiać trawę i o niego dbać - a tego Ci się nie chce czy nie masz możliwości nie chcesz mieć ogrodu - przynajmniej teraz - to po co nawoziłeś ziemi ? trzeba było poczekać aż zaczniesz go zakładać a działka mogła poczekać tak jak była pierwotnie teraz chcesz lać herbicydy żeby zabić każde zielsko - a więc chcesz wyhodować pustynię? czy krajobraz wyjałowionego księżyca? jeśli robić coś to tylko z planem i pomysłem inaczej szkoda ziemi i kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts