Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podniesiony poziom działki - co dalej ?

Recommended Posts

w zeszłym roku na jesieni poziom działki został podniesiony przez nawiezienie zwykłej ziemi polnej ( ładna ziemia bez kamieni i kęp) . ziemia została ładnie rozplantowana i uleżała się przez zimę. plan jest taki ,żeby przysypać tą ziemię cienką warstwą ziemi torfowej i zasiać trawę .wcześniej należało by zrobić oświetlenie ogrodu, klomby itp. niestety działką jest na razie nie w pełni ogrodzona i jeszcze tam nie mieszkam . jak nie zasieję trawy to wraz z nadejściem wiosny zacznie mi rosnąć zielsko. jak zasieję to będę musiał tam jeździć i pielęgnować a jak juz wypielęgnuję to nie chciał bym tego rozkopywać w celu zrobienia oświetlenia , klombów itp. co radzicie jak ugryźć ten temat ?

jak nie zasieję trawy to wraz z nadejściem wiosny zacznie mi rosnąć zielsko. jak zasieję to będę musiał tam jeździć i pielęgnować a jak juz wypielęgnuję to nie chciał bym tego rozkopywać w celu zrobienia oświetlenia , klombów itp. co radzicie jak ugryźć ten temat ?

po pierwsze musisz się zdecydować czego chcesz....

nawiozłeś ziemi by założyć ogród - ale trzeba zaplanować i zrobić rabaty, oświetlenie itd, posiać trawę i o niego dbać - a tego Ci się nie chce czy nie masz możliwości

nie chcesz mieć ogrodu - przynajmniej teraz - to po co nawoziłeś ziemi ?

trzeba było poczekać aż zaczniesz go zakładać a działka mogła poczekać tak jak była pierwotnie

teraz chcesz lać herbicydy żeby zabić każde zielsko - a więc chcesz wyhodować pustynię?

czy krajobraz wyjałowionego księżyca?

jeśli robić coś to tylko z planem i pomysłem

inaczej szkoda ziemi i kasy