mi_mała 20.06.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Jak trzeba, to trzeba. Projekt próbny powieszę w takim razie pod halogenami i będę obserwować - kwiaty i rachunki za prąd Obawiam się, że i tak się z motyką na słońce porywam, boo jak pisałam, nie mam ręki do kwiatów, ale nie daruję sobie jak nie spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 do tego nie trzeba mieć reki, bo nawadnianiem steruje komputer. Trzeba tylko pamiętac o dolewaniu wody i odzywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 20.06.2014 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Chciałam zrobić taką bardziej chałupniczą - bez systemu nawadniania, bo te co znalazłam z zystemem za panel 82x118 kosztują 3 500 zł, a to trochę drogo, bo chciałabym dwa... Każda po 18 kieszeni. http://forverticalgardens.com/img/p/3/1/31-thickbox_default.jpg Na allegro znalazłam sporo tańsze rozwiązania, bez systemu nawadniającego, i taki zamierzam wypróbować w obecnym mieszkaniu. Najwyżej się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 20.06.2014 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Na balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Najwyżej się nie uda Mam czarne przeczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2014 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Nie da się bez nawadniania. Zapomnij. Zabijesz roślinki. Zrób im chociaż nawadnianie bez komputerowego sterowania. Są takie do podlewania roślin w doniczkach w oranżerii np.Albo użyj taśmy kroplującej pobierającej wodę ze zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 W sumie chyba źle się wyraziłam, onie nie nie mają nawadniania, tylko nie mają go automatycznego. Nalewa się wodę do pojemniczka rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A jak ta woda ma dotrzeć do roślin na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Czyli coś podobnego jak Blumat ? Raz takiego podobnego, jak na 1 rysunku, spróbowałam w mieszkaniu u mamy ze 4 lata temu. Porażka. Te porowate stożki w ogóle nie przepuszczały wody do doniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A jak ta woda ma dotrzeć do roślin na górze? http://blumat.pl/ Pokazują, że woda może zostać doprowadzona na 4 m do góry ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A jak ta woda ma dotrzeć do roślin na górze? Wlewa się do pojemniczka na górze i resztę roboty wykonuje grawitacja. Na dole jest pojemnik zbierający to, co wypłynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 To nie jest dobry pomysł. Woda przecieknie piorunem i znowu trzeba nalewać. Lepiej zastosować system kroplowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nawet jeśli w środku jest geowłóknina, która ma trzymać wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Mi, to Ty szukałaś zestawień kolorów ?Myślę, że powinnaś poszperać na Houzz i w Remodelista.Tu masz przykłady http://www.remodelista.com/posts/temperature-check-color-in-the-kitchen http://www.remodelista.com/posts/remodeling-101-best-colors-for-urban-kitchens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Geowłóknina jest nasiąkliwa i nie zatrzyma wody. Tak jakbyś powiesiła cieknące pranie - wsio skapie i zrobi się sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.06.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 przecież to można zrobić z doniczkami normalnie - rozrośnięte roślinki liśćmi zasłonią doniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Tak, ja Pesteczko, tylko ja szukałąm bardziej zestawień materiałów wykończeniowych, tzw. "materials board", żeby popodględać, czego architekci używają Na houzz trochę tego znalazłam, Remodelista nie znam, idę grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Geowłóknina jest nasiąkliwa i nie zatrzyma wody. Tak jakbyś powiesiła cieknące pranie - wsio skapie i zrobi się sucho. Czyli jakiś system nawadniający prosty muszę kupić. Pooglądam, co jest na rynku Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.06.2014 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 przecież to można zrobić z doniczkami normalnie - rozrośnięte roślinki liśćmi zasłonią doniczki Na tym się skończy, jeśli pomysł z panelami nie wypali - zrobię rusztowanie na doniczki i tradycyjne podlewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nawet jeśli w środku jest geowłóknina, która ma trzymać wodę? w profesjonalnych ścianach jest system kroplowników pod każda roslinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts