Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mi_mała się wykańcza :(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

uzytkownik nie nazywa sie "fabryka szkla" tylko jakaś fabryka szkla sprzedaje swoje produkty na allegro.

Pewnie to te szklo polskie, o którym pisała pestka.

Szukałam szklanych lamp, które nie byłyby stylizowane. Miały też mieć miedzianą oprawę. I trafilam na te Baldi. Teraz pewnie kupiłabym te z Marksjold (bo Baldi okazały sie ciutkę za duże do wiatrołapu), ale Baldi nie żałuję, bo, jak pisałam, oznalazły się w salonie.

uzytkownik nie nazywa sie "fabryka szkla" tylko jakaś fabryka szkla sprzedaje swoje produkty na allegro.

Pewnie to te szklo polskie, o którym pisała pestka.

Szukałam szklanych lamp, które nie byłyby stylizowane. Miały też mieć miedzianą oprawę. I trafilam na te Baldi. Teraz pewnie kupiłabym te z Marksjold (bo Baldi okazały sie ciutkę za duże do wiatrołapu), ale Baldi nie żałuję, bo, jak pisałam, oznalazły się w salonie.

Też szukam prostych i niestylizowanych, bo próbuję skrystalizować wizję oświetlenia.

Halogeny natynkowe zostają oczywiście, ale muszę do tego dobrać oświetlenie nad stół oraz do kącika z kanapą.

I się zaczynam zastanawiać - wersja cała biała przestaje mi się podobać - chyba zostaną czarne krzesła i właśnie szklane lampy z żarówkami Edisonkami :) Ewentualnie krzesła szare.

Co Wy na to?

wvho.jpg

0dw2.jpg

Wtedy ścianka RTV coś w stylu tego:

qd6c.jpg

Tylko inny przód, nie lubię odkrytych sprzętów.

Edytowane przez mi_mała

białe lampy i krzesła - dodają wizualnie przestrzeni a czarne sie rozpychają tworząc to miejsce bardzo ciasnym optycznie. CHyba że całość - sciankę, wykładzinę i scianę obok zrobisz czarne - blat od stołu wmontowałabym w ścianke i albo zrobiła w kolorze sciany albo w kolorze ścianki albo wszystko e jednym

Byłyby tylko krzesła czarne, bez wielkich kubełkowych lamp - a lampy najchętniej szklane (jeśli znalazłabym, to lekko dymione, z edisonkami - będzie dużo lżej w odbiorze.

Szafka tył miałaby jak na wizce - dębowy, a ten przedni palnel możnaby zrobić wtedy czarny.

Dodatkowo stoliczek przy kanapie byłby taki:

http://takemehome.pl/315/stolik-kawowy-malmo-duzy.jpg

I nad nim powtórzone szklane klosze... Chyba - albo jakaś inna lampa - w czerni.

Kanapa będzie gołębioszara, a na niej poduchy jak będzie trzeba też mogą tworzyć kolejną plamę czerni (pewnie jakiś czarno-biały chevron).

Zmiękczą to jeszcze kwiaty - pod ścianą za stołem chcę postawić jakieś dwa duże:

http://www.zielonyogrodek.pl/images/media2/3893szeflera_bkh.jpg

I na ścianie za kanapą planuję zieloną ścianę - albo dużą instalację z donic :)

Ewentualnie krzesła szare:

http://www.sofurniture.co.uk/file/XR3tIW8/e814d248-3a56-47cd-a9c0-8f4523eeed7a.jpg

fajne poduszeczki - dobry pomysł przy krzesłach z polipropylenu :)

http://monoqi.com/media/catalog/product/cache/2/alt_image_two/460x/c96a280f94e22e3ee3823dd0a1a87606/d/2/d2.jpg_1817.jpg

i wtedy szafka z panelem przednim jak tu, reszta zastąpiona dębowym:

qd6c.jpg

lampy szklane i nad stolik "jakaś" ciemna...

Edytowane przez mi_mała