Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program telewizyjny Pani Katarzyny Dowbor ?

DACxxxAZ

Recommended Posts

Nie jest to taki rozmach jak w USA, ale lepiej, że coś robią dla ludzi niż nic. Gdyby nie te pieprzone tańce z gwiazdami itp., może mieli by większy budżet. Jak widziałem te rudery, co je robili, to fajnie, że chociaż coś. Pytanie tylko jak to się przełoży na trwałość wykonanej roboty.

Mozna porównać rynek zbytu dla reklamodawców - Ameryka vs Polska.

Trudno oczekiwać, by sponsorzy pchali się drzwiami i oknami, bowiem ten program nie przekłada się znacząco na zwiekszenie sprzedazy.

Dobrze, że ludziom pomagają, ale brak jest dobrej reżyserii - brak dramaturgii, brak temperamentu prowadzącego.

Kiedyś, na fali Big Brother jedna z uczestniczek urządzała mieszkania (pokoje?) na wizji.

Coś podobnego miała też niemiecka telewizja.

Z programów tego typu jest jeszcze Dekoaratornia, ale tam stacja funduje tylko projekt i robociznę (+ rabaty przy zakupie). Materiały kupuje właściciel mieszkania/domu.

Ciekawe z jakim budzetem zaczynał Extreme Makeover u początków swojego powstania?

Jak znam życie, właściciele wyremontowanych domków mają w swojej wsi obrobioną dupę przez sasiadów - z takiej polskiej zawiści.

Edytowane przez Elfir

To są programy reżyserowane na licencjach producentów zachodnich nie ważne czy to odpicuj mi brykę czy dom, to jest tv i rządzą tam inne reguły a czy ktoś dostaje te mieszkanie nie jestem pewien. Podam przykład jednej z polskiej tv która prowadziła tego typu program w jednej serii małżeństwo urządzało mieszkanie od dewelopera oczywiście nigdy te mieszkanie nie było ich w kolejnej serii prowadząca program kupowała mieszkanie i potem je urządzając dla siebie. Oczywiście prowadząca oglądała mieszkanie do kupna te które było wykańczane w poprzedniej serii a mieszkanie które sobie wyposażyła przez kilka odcinków nigdy nie było jej to wszystko jest robione na potrzeby konkretnego programu. Nie oglądałem tego nowego programu pani Dowbor ale brał bym spory dystans do niego.

Znam osobę, u której "sprzątała" Perfekcyjna Pani Domu. Bałagan został zrobiony na potrzeby produkcji, więc moja wiara w tego typu programy nie jest bezgraniczna ;-)

Choć z drugiej strony, bywam w restauracji, którą "podpicowała" M.Gessler i trzeba przyznać, że zmiana jest widoczna i to na zdecydowany plus. Poziom trzymają od kilku lat, w niedziele brakuje praktycznie pustych stolików. Pytanie tylko, jakie są faktyczne kryteria wyboru tej a nie innej restauracji.