Rodmano 11.03.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witajcie, Od jakiego czasu nie możemy się z żoną zdecydować w jaki sposób rozwiązać ścianę kominkowo-telewizyjną,między salonem,a jadalnią. Dopuszczamy montaż typowego kominka na drewno,jak również biokominka. Poniżej przedstawiam kilka naszych wersji i proszę i podpowiedzi i ewentualne pytania: - wersja 1: kominek trójstronny,a nad nim telewizor - wersja 2: kominek jednostronny,obok telewizor - wersja 3: telewizor na stelażu,a pod nim,od posadzki bio kominek - wersja 4: bio kominek przy ścianie,obok telewizor Proszę o rzeczowe uwagi/komentarze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.03.2014 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Z tych czterech propozycji jak dla mnie 2 i 4 są sensowniejsze - czyli kominek obok telewizora a nie pod nim. W wersji 3 będzie to wyglądało jakbyście piekli tv nad ogniskiem. W wersji 1 zabudowa jest zwalista, niesymetryczna - miszmasz konkurujący z wizualnym zamieszaniem na ścianie w jadalni (widocznej w głębi - cegiełki, szafki...). W ogóle tamtą ścianę bym "uspokoiła" to wtedy będziecie mogli zrobić ciekawą konstrukcję na granicy kanapowni i jadalni widoczną z obu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.03.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A nie da się tego rozwiązać inaczej.........co masz na pozostałych 2 ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 12.03.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pytanie czy nie ma problemu jeśli tv wisi nad kominkiem? Ciepło z kominka nie wpływa w żaden sposób na sprzęciwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 12.03.2014 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Mi ogólnie wersja 2 też podoba się najbardziej,ale w/g mnie wychodzi za daleko i tym samym zawęża ciąg komunikacyjny i przejście do kuchni. Salon i jadalnia nie są duże,powierzchnia całego parteru to 65m2. W załączniku wizka to wersji 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 12.03.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witajcie, Od jakiego czasu nie możemy się z żoną zdecydować w jaki sposób rozwiązać ścianę kominkowo-telewizyjną,między salonem,a jadalnią. Dopuszczamy montaż typowego kominka na drewno,jak również biokominka. Poniżej przedstawiam kilka naszych wersji i proszę i podpowiedzi i ewentualne pytania: - wersja 1: kominek trójstronny,a nad nim telewizor - wersja 2: kominek jednostronny,obok telewizor - wersja 3: telewizor na stelażu,a pod nim,od posadzki bio kominek - wersja 4: bio kominek przy ścianie,obok telewizor Proszę o rzeczowe uwagi/komentarze. pozdrawiam Podpowie ktoś jeszcze? Może jakieś inne rozwiązania warto rozważyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 jak dla mnie to szerokośc przejścia jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 13.03.2014 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 jak dla mnie to szerokośc przejścia jest ok Tylko,u mnie jest trochę problemem to że,że salon i jadalnia jest dość mała i staram się nie tworzyć sztucznej bariery między nimi,żeby nie powstawały dwa osobne pomieszczenia podzielone ścianą telewizyjno-kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 na wizualizacji nie są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 13.03.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 na wizualizacji nie są małe. Kuchnia ma 10m2, salon 20 m2 i jadalnia 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorowe okno 14.03.2014 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A mnie najbardziej podoba sie 4 podobna do 2 ale "lżejsza", nowoczesniejsza, chyba lepiej pasuje do caloksztaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 14.03.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja bym polecił zadanie pytania w dziale kominków jeżeli chodzi o możliwość postawienia (zabudowania) TV obok/nad kominkiem, Przy paleniu w kominków temperatora oparów dochodzi do kilkuset stopni a sam komin plus izolacja płytami nie spowoduje, że temperatura za tą izolacją będzie np. 22 stopni. Osobiście bym był daleki od stawiania sprzętu elektronicznego (bądź co bądź wrażliwego na wysokie temperatury) w plastikowej obudowie tuż przy samym kominku. Pozdrawiam,Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.03.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Mnie się nie podoba takie umiejscowienie kominka i tv obok siebie,co innego jak ściana ma 3 m.Szukałabym innego rozwiązania na powieszenie tv,niż upychanie jedno na drugim.A nie można zrobić kominka bezpośrednio przy ścianie tz: odwrócić go o 90st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 14.03.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Dokładnie wersja 3 odpada - po pierwsze dziwnie to wygląda po drugie pomyślcie sobie co będzie kiedy przy zgaszonym świetle będziecie oglądać TV . na pewno nie stworzy to klimatu a światło z kominka będzie rozpraszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Kuchnia ma 10m2, salon 20 m2 i jadalnia 20m2 I 40 m2 salono-jadalni podzielone niską ścianką da wrażenie ciasnoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 14.03.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 40 m2 to jest z ciągami komunikacyjnymi przy jadalni i między kuchnią,a salonem. Byłem dzisiaj na budowie i ustawiliśmy sobie to z bloczków i ze względu na długośc najlepiej wypada wersja 1,najmniej ogranicza przestrzeń i najmniej ją dzieli. Nie wiąże się z myślą zwykłego kominka na drewno,równie dobrze może być bio kominek,bardziej zależy mi na wyglądzie, Kominek i tak bym tylko palił bardzo okazjonalnie. Wersja 3 nie jest zła tylko za mała na mój salon. Kinka ta podpowiedź z tym obróceniem o 90 st jest dobra! Zaraz napiszę do projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.03.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Gdybyś go odwrócił o 90zł i dał wkład z 3 szybami będzie widoczny z wszystkich stron a tv powiesisz na bocznej ścianie.Coś podobnego http://topaz.pl/sklep/images/PIAZZETTA/MA274SLOB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 17.03.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Gdybyś go odwrócił o 90zł i dał wkład z 3 szybami będzie widoczny z wszystkich stron a tv powiesisz na bocznej ścianie. Coś podobnego http://topaz.pl/sklep/images/PIAZZETTA/MA274SLOB.jpg Hej, Już przerobiliśmy temat z projektantem,zrobić można,ale jak kominek odrówcimy o te 90st i zostawimy telewizor obok to będzie cały czas odblask od kominka w telewizorze. Myślimy nad zmianą miejsca na tv,ale nie chcemy mieć kanapy tyłem do osób wchodzących do domu. W załączeniu wizka po zmianie i rzut naszego parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.03.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Mnie chodziło o coś takiego:http://images61.fotosik.pl/766/fc4be91be5fdcf07med.jpgJak dasz wkład z trzema szybami,kominek będzie widoczny z wszystkich stron,zarówno jadalni jak i tej z wypoczynkiem.http://images62.fotosik.pl/768/a4880c1c18465dbbmed.jpg Edytowane 17 Marca 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 17.03.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Rodomano, przepraszam Cię, ale te dwie wizki po zmianie są bardzo nie OK. Wszystko tylko nie to .Taki kominek ma być ozdobą, ciekawym i praktycznym elementem, a na tych wizkach jest przyklejony do ściany obok wielkich okien czy szklanych drzwi . Niskie ścianki dobudowane na wizkach z TV :no:. Nie widzę dokładnie na projekcie wymiarów ale zrób podobnie jak kinka radzi i podobnie jak na twojej wersji nr 1. Tylko dłuższa (jak na projekcie) ścianka do sufitu z trójstronnym kominkiem prawie na środku tej powierzchni 40m2, który to piękny kominek widać byłoby z kanapy i z kuchni i siedząc przy stole i siedząc na schodach ....Cudownie by tak było:yes:. Od strony kanapy telewizor po prawej, z drugiej strony zabudowy, od strony stołu, duży obraz lub galeria ze zdjęciami, albo duże powiększające i odbijające światło lustro. To moje "nieprojektanckie" zdanie. Edytowane 17 Marca 2014 przez krystynajoanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts