uAli 15.03.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witajcie, właśnie kupujemy dom w stanie surowym. Mam takie pomieszczenie z oknem i chciałabym podzielić go na 2 pomieszczenia. Podpowiedzcie jak je podzielić i zaaranżować by WC było oddzielnie niż łazienka. W łazience wanna (160 lub 170), prysznic, umywalka i grzejnik drabinkowy . Oraz gdzie umieścić pralkę z szafą z koszami na brudne ubrania. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 15.03.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) A które wejście ma byc do toalety? Lepiej żeby wc było dostepne z części dziennej a łazienka bliżej sypialni. Nie widać na Twoim rzucie czy dwie pary drzwi prowadzą ze wspólnego korytarza czy jakaś ściana albo pomieszczenie je oddziela... Możesz podać szerokość okna i jego odległość od lewej ściany? Kanalizację można dowolnie poprowadzić? Tak na szybką mam taką propozycję - pralnia między łazienką i toaletą Edytowane 15 Marca 2014 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.03.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 http://images61.fotosik.pl/760/01bb6985e91dde5emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 15.03.2014 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Ale jesteście szybcy Okno mamy dopiero wstawiać. Więc możemy delikatnie poprzesuwać. Wejście jest z tego samego korytarza. A sypialnie są z obydwu stron. Doradźcie które wejście do toalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 15.03.2014 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Kinka, dzięki. Na tę chwilę właśnie ściana stoi tam gdzie ją wstawiłaś. Poprzedni właściciel zrobił tam wejście o szerokości 1 metra do garażu (którego nie będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 15.03.2014 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Dokładnie teraz jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 15.03.2014 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Kanalizację można dowolnie poprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 15.03.2014 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 alicyja, dziekuję a te dwa przejścia od wanny do wc przez pralnię to drzwi przesuwane czy inna możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 15.03.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 alicyja, dziekuję a te dwa przejścia od wanny do wc przez pralnię to drzwi przesuwane czy inna możliwość? Składane (łamane), harmonijkowe, zwykłe... Widzę, że bliżej części dziennej są drzwi 83cm. Lepiej, żeby goście w poszukiwaniu toalety nie zapuszczali się w korytarzyki , w pobliże sypialni... I kąpiel będzie przyjemniejsza w zaciszniejszej łazience z dala od komunikacji. Chociaż szkoda by było gdyby łazienka była bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 propozycja alicyji jest ciekawsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 17.03.2014 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witajcie, połączyłam pomysły alycji i kinki: Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 mnie by przeszkadzał brak możliwości skorzystania z toaelety w łazience (np. aby się podmyć po skorzystaniu z toalety,, czy aby wrzucić do sedesu wacik po demakijażu). Drzwi wc nie mogą otwierac si.ę srodka - wówczas nie da się praktycznie wejść, a w przypadku zasłabnięcia osoby wewnątrz otworzyć drzwi awaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1985 25.04.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Zazdroszczę problemu z wielkością łazienki:) Moja jest mała i też wymusza to na mnie sporą kreatywność, ale innego rodzaju. Czy zrealizowałaś już któryś z proponowanych pomysłów? Mnie się bardzo pomysł Kinki podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyjter90 27.04.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, Na początku chciałbym pozdrowić wszystkich Forumowiczów, gdyż jestem tu nowy. Wraz z narzeczoną planujemy w najbliższym czasie wyremontować naszą łazienkę. Mamy problem z jej aranżacją. Prosimy w związku z tym o Waszą pomoc. Obecnie posiadamy oddzielną łazienkę oraz wc, które planujemy połączyć. Po połączeniu powstanie takie pomieszczenie: Zależy nam na dużym prysznicu oraz dużej, pojemnej szafie z zabudowaną pralką. Nasz pomysł na to pomieszczenie jest następujący: Co o nim sądzicie? Może ktoś ma lepszą wizję i chciałby się nią podzielić? Z góry dziękujemy za każdą pomoc, Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Twój układ jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts