Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy będziesz bronił_broniła Ojczyzny przed Rosją ?

Charlie

Recommended Posts

A mogliśmy mieć rurę z gazem z Norwegii...

Norwegom nie opłacało się kłaść ropociągu tylko dla Polski dlatego nie mamy. Za małe zapotrzebowanie a z Rosją nie możemy zerwać kontraktu ( duże koszta ).

Pozostałe kraje jak Łotwa, Estonia, Litwa, Cechy, Słowacja, Węgry olali temat.

mam nadzieję, że tylko tak sobie zapitoliłeś palcami na klawiaturze w kontekście nie psucia sobie reszty dnia

Nie, nie "zapitoliłem" sobie tak na klawiaturze dla nie psucia sobie reszty dnia. Nie istnieją żadne przesłanki świadczące o możliwości realnej wojny z Rosją i każda opinia mówiąca o zagrożeniu militarnym dla Polski jest według mnie po prostu śmieszna.

Jestem tylko ciekawa dlaczego na starych poligonach ćwiczą żołnierze jak nigdy. Niektórzy nawet dostają wezwania aby się stawić na ćwiczenia. Co to się dzieje.. A czytaliście wczoraj ten artykuł? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15673629,Rosja_proponuje_Polsce_rozbior_Ukrainy___MSZ_dostalo.html Śmiechu warte :lol2:

Pismo wyszło z Dumy, a nie od rządu.

A jak myślisz na jakim papierze wypisuje nasz Antoni Macierewicz? Jak pisze do USA to też na papierze sejmowym, jako przewodniczący Zespołu Parlamentarnego ( a to że każdy poseł może założyć dowolny zespół, o dowolnie górnolotnej nazwie to inna sprawa)

Jestem tylko ciekawa dlaczego na starych poligonach ćwiczą żołnierze jak nigdy. Niektórzy nawet dostają wezwania aby się stawić na ćwiczenia. Co to się dzieje.. ....:

To prawda - na wschodniej ścianie masa wojska szwenda się po lasach. Grzybów jeszcze nie ma to pewnie coś kombinują.

A co sądzicie o sankcjach Rosji na polską wieprzowinę a w niedalekiej przyszłości pewnie i na warzywa i owoce ?

Czy z tej perspektywy warto było angażować się w ukraińskie przedwiośnie ?

Mnie to Lottoi powioewo .....ani jednego ani drugiego nie hoduję , dla mnie na rękę bo świnka u rolnika prosto z chlewa będzie tańsza , w związku z czym wędlinki własnej roboty będą smakowały lepiej..

Mnie to Lottoi powioewo .....ani jednego ani drugiego nie hoduję , dla mnie na rękę bo świnka u rolnika prosto z chlewa będzie tańsza , w związku z czym wędlinki własnej roboty będą smakowały lepiej..

Typowe myślenie.Jeśli mnie nie dotyczy to lotto .Świnka u rolnika będzie tańsza do czasu dopóki teraz są trudności ze sprzedażą ,gdy rolnicy pozbędą się tej wieprzowiny nie będą dalej prowadzić hodowli bo nikt nie będzie dopłacał.Rząd powinien interweniować ,bo niedługo będzie tylko mięsko z unii, a wtedy zdziwisz się jakie będą ceny.

Zycie w Polsce jest przerażająco ciężkie dla większości stąd rozumieć należy podejście do spraw tzw. państwowych w stylu tumiwisizmu.

Po co bronić kraju, który dla większości jest piekłem a nie rajem - przykładem jest sytuacja matek wychowujących swoje niepełnosprawne dzieci i ich protest na Wiejskiej.

Ja im się nie dziwię, że Putina wzywały na pomoc :)

Edytowane przez Charlie

Ja im się nie dziwię, że Putina wzywały na pomoc :)

ooo, wzywały? to powinny do Rosji jechać pomieszkać. Z pieśnią na ustach by wracały.

Z rolnikami, hm. Jemy za dużo mięsa. Jako społeczeństwo. Jak mniej będą produkować i będzie drożej, to tylko będziemy zdrowsi.

Nie mówię o najbiedniejszych, bo ich i tak nie stać na mięso. Mówię o przeciętnej rodzinie.

Podobno NATO to teraz także my...

Ciekawe dlaczego w NATO o niczym nie decydujemy?

No to...

U siebie, jak codziennie widać, tez nie zadecydujemy, bo od dawna tego nie robimy w stu ważnych sprawach...

Mamy sojuszników.

Na zachodzie...

Można z cała pewnością założyć, że jakby co, to ONI NATYCHMIAST (jak wtedy) wyrażą swe pełne oburzenie, dezaprobatę i nawet może pogrożą PALCEM!!!

Wtedy ja... pomyśle jak by tu tym, co przylezą (jak przylezą - tylko po co?) "umilić" życie.

Zwykle kilka dobrych pomysłów na rozwiązywanie problemów miewam...

W kamasze nie pójdę, bo tak bardzo łysych już nie biorą...

No, chyba, ze sąsiad IM doniesie, ze JA miewam "dobre" pomysły...

Wtedy następne pokolenia ufundują mi... pomnik... możne...

W jakiej nowej Berezie, Katyniu czy cholera wie gdzie...

A świat sobie dalej pójdzie swoja drogą...

Adam M.

Nie mam swojego boinga...

Nie mam nawet goldu na opłacenie WSZĘDZIE paliwka do mojego autka...

Kumam po Angielsku i letko "parle France" a dobrze gadam po Rusku...

Chyba, z konieczności - zostanę i popatrzę - co będzie...

Adam M.

ooo, wzywały? to powinny do Rosji jechać pomieszkać. Z pieśnią na ustach by wracały.

Z rolnikami, hm. Jemy za dużo mięsa. Jako społeczeństwo. Jak mniej będą produkować i będzie drożej, to tylko będziemy zdrowsi.

Nie mówię o najbiedniejszych, bo ich i tak nie stać na mięso. Mówię o przeciętnej rodzinie.

Jak Ty mądra jesteś !