Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dwie ubikacje w domu - za czy przeciw ?

Dwie ubikacje w domu - za czy przeciw ?  

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dwie ubikacje w domu - za czy przeciw ?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prawde mówiąc nie wyobrażam sobie domu bez dwóch ubikacji... u moich rodziców gdzie teraz mieszkam są dwie i czasami to jest za mało.. a co dopiero jedna... muszą być przynajmniej dwie. To zreszta najlepiej tłumaczy teoria względności, to jak szybko biegnie czas zależy od tego po której stronie drzwi od ubikacji się znajdujesz... :D :D :D

Roland,

w temacie wątku jest mowa o ilości ubikacji a nie łazienek.

1 łazienka w domu to zdecydowanie za mało, dwie ujdą, 3 to wygoda a 4 wg mnie to rozrzutność w powierzchni

no przeciez pisze ze mam 2 WC ... :-? a jakos nie moge sobie wyobrazic ze wszyscy w tym watku maja 2 oddzielne WC ( tylko i wylacznie WC ) ...

a poza tym w 2 linijce raczysz mnie pouczeniem o temacie watku a w nastepnej sam wymieniasz lazienki ... :roll:

Dobra i wystarczająca proporcja wg mnie to 1 wc na 2 osoby.U mnie 2 łazienki 6 i 9 m2, obie z wc i bidetami, ale pralnia z suszarnią i prasowalnią osobno .Teraz mam pralnię na 3 m i jest tam pralka oraz wszystkie graty związane z praniem i sprzątaniem oraz regały na ręczniki, pościel i magazynek rzeczy różnych.Niestety suszyć muszę w pokoju na suszarce i stąd duże pomieszczenie gospodarcze w projekcie nowego domu.

Jak najbardziej jestem za 2 :p

U mnie w jednej jest wanna, prysznic i wc

A w drugiej prysznic i wc - jest ona o wiele mniejsza niz ta pierwsza.

W obu oczywiscie umywalki :p

Jesli w domu sa dwie osoby to wystarczy jedna, ale kiedy pojawia sie rodzina 4 osobowa to juz jedna moze utrudniac zycie, szczegolnie rano , kiedy wszyscy sie spiesza.

Pozatym chociazby jesliby wziac pod uwage gosci - po co maja "buszowac" :wink: po moich prywatnych i intymnych rzeczach ( kosmetyki, szczotki do zebow,reczniki itp.) :wink:

Aha!!!! mowa o wc! - a co to w takim razie wc :roll: pomieszczenie gdzie jest tylko wc i umywalka? ( to ja nie mam zadnego wc :cry: ):roll: Prosba do autora tematu aby uscislil pytanie :p :wink:

łazienka tylko dla gości to wg mnie zbytek.A dlaczego niby moi goście nie mogli by korzystać z mojej łazienki? tak samo specjalna łazienka przy sypialni. Ale oczywiście jedna łazienka na każdym piętrze jest konieczna.

Lazienka dla gosci? to zalezy kto co lubi - ja nie lubie jak ktos obcy korzysta z mojej lazienki bo:

nie zamykaja deski - nie nawidze tego

ogladaja moje kosmetyki ( wyciagajac z saszetki!) - nie lubie tego

Wycieraja sie w moj recznik mimo ze przy zlewie wisi recznik dla gosci - oh utrapienie

Do wszystkiego dodam znaczek :wink: aby nie bylo ze to tak calkiem serio ale rzeczywiscie nie lubie tych powyzszych sytuacji

Oczywiscie nie wszyscy goscie tak robia ale zdarzaja sie tacy - np. dziewczyna kuzyna, maz kolezanki itp.

ze szczotki do zebow i do wlosow cale szczescie nie korzystaja :wink: :p ale moze dlatego ze mam zawsze pochowane - nie cierpie jak to lezy na wierzchu.

mimilapin nie pisalam o lazience tylko dla gosci , tylko o drugiej mniejszej z ktorej korzysta czlonek rodziny gdy ta wieksza jest zajeta, a przy okazji sluzy dla gosci.

No reasumujac juz bez zartow - dwie lazienki sa przydatne

Agnieszka 1

Jasne, że 2 łazienki muszą być, a przynajmniej 1 łazienka z kibelkiem +osobne wc.

Chodzi mi o takie klitki - łazienki, które stoją puste, chyba że mamy gości.

To dodatkowe koszty i więcej sprzątania.

A już zupełnie nie potrafię sobie wyobrazić dwóch kibelków w jednej łazience.To żart czy prowokacja :lol: :lol: :lol: