Stnley 01.04.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Jeszcze raz dzięki za cenne rady.Projekt kanalizacji mam na ukończeniu ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. A mianowicie czy stosując komin systemowy do kominka muszę mu zapewnić podłączenie do kanalizacji (skropliny)? Osobiście wolałbym tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.04.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 nie ma takiej potrzeby, ze spalin kominkowych nic się nie wykrapla, a woda deszczowa wpadająca do komina to są tak minimalne ilości, że nic z nimi nie trzeba robić. Odpływ skroplin z komina po prostu zaślep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukmar 23.04.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Kombinowałem, kombinowałem i wykombinowałem ale czy ma to coś wspólnego z kanalizacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ale czemu tak naokoło? Po najkrótszej linii leć, od wejścia do domu pod kuchnią od razu w lewo skręcaj o 2x30 stopni (na oko), i dalej jedziesz prostą rurą pod ścianami, przechodzisz pod łazienką, zbierając krótkie odnogi do kibla i reszty po czym trafiasz do miejsca, gdzie ten pion jest. Zrobić przepusty w ścianie fundamentowej to nie problem, naprawdę, zresztą cześć z tych ścian to pewnie działówki stojące wprost na chudziaku, więc z fundamentem nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukmar 26.04.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Dziękuję za szybką odpowiedź i łagodne traktowanie Dopiero dziś miałem chwilę czasu żeby wrócić do tematu i faktycznie trudno było pójść bardziej dookoła, może chciałem podłączyć tam jeszcze kominek Wyskrobałem coś takiego: @Jarek.P Myślisz, że na odcinku do włączenia łazienki wystarczy mi fi110 czy nie bawić się w oszczędności i dać fi160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 26.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 @krukmar, myślę że 110 może być nawet wskazane, zbyt średnica to też chyba nie dobrze. Nie mam pewności czy "drobne" gałązki (np. zlew) też wskazane łączyć z główną nitką trójnikiem 45* lub 67* (a nie 90*), zaszkodzić nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukmar 04.05.2014 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Niestety muszę wejść średnicą 160 do oczyszczalni. Czy mogę zredukować bezpośrednio przed nią czy lepiej wcześniej - między domem a oczyszczalnią mam 5 metrów przykanalika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.05.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Daj 160 na całej długości od szamba do pionu (pion już może być 110), tu jak słusznie napisałeś, nie ma co się bawić w oszczędności. Odgałęzienia zawsze pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukmar 05.05.2014 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dziękuję wszystkim za rady i opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts