Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palacze - plusy i minusy pozbycia si? na?ogu.

Bio

Recommended Posts

Trzeba sie zaprzec - najgorsze sa pierwsze dwa tygodnie. Duuuuzo pic, chodzic wszedzie tam, gdzie sie nie pali (kino, teatr, filharmonia, kosmetyczka, fryzjer, manikiur, pedikiur, biblioteka...) i wynagradzac sie za kazdy dzien bez fajki. I nie zlamac sie przy pierwszym wiekszym stresie. Zycze powodzenia z calego serca. :)

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z mojego doświadczenia wynika, że łatwiej rzucić na wczasach. Nie mamy tam naszych stałych miejsc, okazji czy towarzystwa do palenia. A jak wrócimy np. po dwóch tygodniach robi się szkoda wrócić do palenia, gdy udało sie przetrwać najgorsze.

No niestety nie działa - też się łudziłem - byłem na wczasach nie rzuciłem - wręcz przeciwnie . Champix mi pomógł - 4 stycznia minął rok jak rzuciłem i się trzymam. Niestety po roku od rzucenia palenia obserwuję jeden dość poważny skutek uboczny - mogę więcej ( 2x razy więcej ) wypić alkoholu i nie mieć kaca ! Np 0,5 l wódki wlewam w siebie i na drugi dzień nic - zero bólu głowy czy jakieś rewolucje żołądkowe !!

No właśnie!

Paliłam kilka ładnych lat ,potem rzuciłam ,nie paliłam trzy lata po czym uznałam że już panuję,nałóg niestraszny i cóż to takiego trudnego ,silna jestem że ho ho ho ho że mogę wieczorkiem na tarasie przy plotach ewentualnie jednego dla przyjemności.

Efekt;palę znowu i powiem ,że w przypadku tego nałogu jak i każdego innego

jest zasada;wszystko albo nic.Nie można palić mało, palić słabe-pali się lub nie.Koniec,kropka. :-?

Palenie ma jedną niezaprzeczalną zaletę - funkcję integrującą w pracy.

dokładnie.Jak przestałąm palić to nawet przerwy nie miałam. :roll:

Nie palę 6 lat.Od razu,bez wspomagaczy.Miałam w tym cel:chciałam mieć dziecko.I tak rok przed ciążą rzuciałam.Teraz mnie nie ciągnie,a jak widzę ile kosztują to obrzydzenie bierze.Jedno co uwielbiałam to kawka i papierosek...tak dla przyjemnośći.

Mąż rzucił.Wytrzymał rok.Potem na jakiejś imprezie kolega poczęstował.Myślał że jest na tyle silny ze po jednym nic nie bedzię...a tu jednak jest pali juz trzeci rok :roll:

W 2002 z żoną poddaliśmy się zabiegowi hipnozy w Centrum Psychoterapii Ben w Warszawie .

Wysłał nas tam psychiatra i powiedział ,że kiedyś, gdy dowiedział się o tych zabiegach przeprowadzanych przez Michaiła Połykowskiego , uśmiechał się sceptycznie .

Teraz się już nie uśmiecha ,bo wszyscy ,którzy poddali się tej hipnozie nie palą.

Pojechaliśmy z żoną do Warszawy na tą hipnozę i... nie palimy .

Wszyscy nasi znajomi wtedy śmiali się z nas ,że wierzymy w takie brednie .

Ale my nie wierzyliśmy ,byliśmy jedynie zdeterminowani .

Paliliśmy okropne ilości papierchów ,oboje ok.4 paczek, a nasze dzieci z obrzydzeniem odsuwały się od nas.

I wreszcie powiedzieliśmy dość!

Dziś ci ,co się śmiali, dalej palą ,psioczą ,że są dyskryminowani ,że fajki takie drogie.

A my od 7 lat jesteśmy wolnymi ludzmi od nałogu . :lol:

• 3 weeks później...

Hm.. Przypomniało mi się kiedyś usłyszane stwierdzenie:

"Człowiek to najdziwniejsza istota ze wszystkich na ziemii - wie, że coś jest mu bardzo szkodliwe, ale pomimo tego robi to (palenie, alkohol itp.)"

Chyba żadne stworzenie nie robi nic przeciwko sobie...

Mogę powiedzieć, że ja nigdy nie paliłem, nigdy mnie do tego nie ciągnęło i nigdy palić nie będę. Żadnych zalet tego nie ma, poza tym pomimo wszelkich zabiegów od palacza po prostu śmierdzi...

Lepiej, żeby nikt mnie nie spotkał, bo jak ktoś pali wśród tłumu na przystanku to potrafię nieźle objechać : :D