Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki zabudowy-brak współwłaścicieli podwórka

Recommended Posts

Witam. Wystąpiłem o WZ,dostałem odp. że z powodu braku możliwości ustalenia miejsca pobytu 7 osób wpisanych do KW podwórka nici z tego:o Po głębszej analizie w UM doszliśmy do wniosku iż,domki wokoło podwórka zmieniały właścicieli,ale nie zawsze wraz z udziałem do podwórka.. Pytanie - czy ktoś przechodził drogę ustalenia kuratora za nieznane(zmarłe) osoby? UM bardzo niechętnie się za to chce brać,choć to ich obowiązek?Czy czeka mnie długa przeprawa z biurokracją? Pozdrawiam i liczę na jakąś podpowiedź.:rolleyes:

Myślę że rozpatruja to pod kątem przyszłego pozwolenia na budowę-którego nie dostanę bo

..brak współwłaścicieli.Wiem że powinni wydać.

Ponawiam pytanie:rolleyes: Za chwile minie 2 msc. i urzędnicy nie mają pojęcia co i jak zrobić z tym fantem,niby szukają w USC osób-potomków itd. na pytanie dlaczego nie wniosą do sądu o ustanowienie kuratora usłyszałem że muszą wyszukać potomków osób z KW.. no masło maślane,bo jak znajdą to po co ustanawiać kuratora? Ktoś przechodził podobny problem? Pozdrawiam.

Edytowane przez cieszko
dodanie tekstu

• 2 weeks później...
Odmowa wydania WZ musi byc podparta artykułem prawnym. Zobacz przepis na który się powołali. Nie mogą odmówić wydania WZ "ustnie", na pismo muszą odpisać.

Jeszcze pisemnie nie odmówili,zaprosił mnie kierownik referatu i użalał się nad zaistniałą sprawą :mad: Czekam na odp. pisemną. Zastanawiam się ile potrwa załatwienie takiej sprawy-kurator itd.