niktspecjalny 27.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Proszę zwrócić przy tym uwagę jak jest to podane.Inspiracja gotowa. http://2.bp.blogspot.com/-YgGycy-qOwE/UGytjmzNJ0I/AAAAAAAAA5I/S_mN63tu_kc/s1600/IMGP4665.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Zupa z kalarepy zresztą bardzo zdrowa jej skromność ale jaka nie zachwiana. http://restauracjadomowa.blox.pl/resource/100_1265.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6391806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Idę zrobić coś skromnego .Może to.fajnie brzmi. http://wkuchennymoknie.blox.pl/resource/dziad6.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6391812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 To moja zupa skromna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6392431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 29.03.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 prosze zwrocic uwage jak prosto podane , a jak pieknie sie prezentuje. cycus malina cukierecze miod palce lizac, mniami. http://111.imagebam.com/download/RNCalUk02G9qDt3UTqKD6g/31736/317355694/zupa5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6394401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madalin 15.05.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Bardzo lubię zupy krem - może podacie jakieś fajne przepisy na proste smaczne zupy krem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6451429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morlino 11.06.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zupa właściwie każda jest prosta, podstawa to dobry buliona ale taki prawdziwy a nie z kostki bo to zbrodnia rodzinie serwowac coś takiego!! no i mając taka bazę juz cała reszta jest łatwa, np zupa z dyni! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6481350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 11.06.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zupa z soczewicy½ kg soczewicy czerwonej1 łyżka oliwy1 cebula, 2-3 ząbki czosnku (zależy ile kto lubi)dwa świeże pomidory lub puszka pomidorów krojonych1 papryka Majeranek Mogą też być zioła prowansalskie Pokrojoną w kostkę cebule i drobno posiekany czosnek przesmażyć na oliwie, aż cebula będzie szklista. Następnie wlać ok1,5l wrzącej wody i zagotować. Na wrzątek wrzucić soczewicę. Gotować ok. 20min, aż soczewica się rozpadnie. Dodać pokrojoną paprykę i pomidory. Gotować jeszcze z 5-10min. Dodać sól do smaku, pieprz, ew. chili (jak ktoś lubi na ostro) i zioła. I można podawać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6482324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Czy ona wygląda tak po ugotowaniu? http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/72480.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6483893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Bardzo lubię zupy krem - może podacie jakieś fajne przepisy na proste smaczne zupy krem? Szparagowa 2 pęczki szparagów. Klarowny wywar rosolowy - niezbyt esencjonalny, bo zabije smak szparagów koperek gęsta śmietana przyprawy Ze szparagów odcinasz główki (ok 4 cm). Resztę myjesz, kroisz w drobne kawałki i gotujesz w rosole. Gdy zrobią się miękkie, wyławiasz, przecierasz przez sito (lub w sokowirówce) z powrotem do zupy a twarde łyko wywalasz. Wrzucasz główki i gotujesz ok. 3 min. Doprawiasz, rozlewasz na talerze, dodajesz śmietany, posypujesz koperkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Szparagowa 2 pęczki szparagów. Klarowny wywar rosolowy - niezbyt esencjonalny, bo zabije smak szparagów koperek gęsta śmietana przyprawy Ze szparagów odcinasz główki (ok 4 cm). Resztę myjesz, kroisz w drobne kawałki i gotujesz w rosole. Gdy zrobią się miękkie, wyławiasz, przecierasz przez sito (lub w sokowirówce) z powrotem do zupy a twarde łyko wywalasz. Wrzucasz główki i gotujesz ok. 3 min. Doprawiasz, rozlewasz na talerze, dodajesz śmietany, posypujesz koperkiem. Czy można je potraktować blenderem i papkę wlać do wywaru . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nie, bo będziesz miał twarde łyko - jakbyś zyłki lub włosy miał w zupie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ugotuj krem ze szparagów. Wtedy miksujesz całość.Szparagi myjesz i odrywasz zdrewniałe końcówki (nie wyrzucasz ich). Obierasz szparagi i te końcówki wraz ze skórka do rosołu (mięsko, warzywka itp). Ze szparagów odcinasz same główki.Jak rosołek sie gotuje to smazymy na masełku cebulę i dodajemy pokrojone w plasterki szparagi. Dusimy (dolewamy nieco rosoły) na małym ogniu kilka minut. Potem przekładamy do rosołu (wyciagając z niego warzywka i mięsko) i gotujemy. Potem dokładnie min. 5 minut blendujemy.Śmietanę 0,5 l (kremówkę) mieszamy z żółkami (4 -5 szt). I wlewamy wczesniej wyłączając płomiec pod zupą. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i minimalnie cukrem. Główki szparagów gotujemy 2 minuty w osolonej i osłodzonej wodzie. Podajemy z grzankami i zielona pietruszką, ewentualnie serem startym.Ja kocham gałkę muszkatołową więc dodaję także do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nie, bo będziesz miał twarde łyko - jakbyś zyłki lub włosy miał w zupie. O kuźwa rozumiem już dlaczego przecieranie przez sito albo sokowirówka.Oj tam się zagalopowałem.Szparagi to dla mnie takie inne gotowanie jak też i soczewica.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.06.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 O kuźwa rozumiem już dlaczego przecieranie przez sito albo sokowirówka.Oj tam się zagalopowałem.Szparagi to dla mnie takie inne gotowanie jak też i soczewica.Dzięki. pisałam wyżej - wystarczy końcówki zdrewniałe oderwac (same przepołowia się w miejscu gdzie powinny). Chwytamy w jednej rece grubą końcówkę i mniej więcej w połoweie tą cieńszą. Łamie się w miejscy, gzdie zaczyna się zdrewniała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6484412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 22.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6584461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 22.09.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Ja dodaje do tego jeszcze jednego ziemniaka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6585122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.09.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Oj, dobre! Moja małżonka robi, więc nie wiem dokładnie jak ale smaczne prawie jak zupa - krem z porów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6585328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 24.09.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 a czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony przepis na krupnik? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6586571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2014 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 a czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony przepis na krupnik? Myślisz ,że to prosta zupa???Co rozumiesz przez "sprawdzony przepis??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/188791-proste-zupy/#findComment-6586827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.