niktspecjalny 27.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Proszę zwrócić przy tym uwagę jak jest to podane.Inspiracja gotowa. http://2.bp.blogspot.com/-YgGycy-qOwE/UGytjmzNJ0I/AAAAAAAAA5I/S_mN63tu_kc/s1600/IMGP4665.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Zupa z kalarepy zresztą bardzo zdrowa jej skromność ale jaka nie zachwiana. http://restauracjadomowa.blox.pl/resource/100_1265.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Idę zrobić coś skromnego .Może to.fajnie brzmi. http://wkuchennymoknie.blox.pl/resource/dziad6.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 To moja zupa skromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 29.03.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 prosze zwrocic uwage jak prosto podane , a jak pieknie sie prezentuje. cycus malina cukierecze miod palce lizac, mniami. http://111.imagebam.com/download/RNCalUk02G9qDt3UTqKD6g/31736/317355694/zupa5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madalin 15.05.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Bardzo lubię zupy krem - może podacie jakieś fajne przepisy na proste smaczne zupy krem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morlino 11.06.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zupa właściwie każda jest prosta, podstawa to dobry buliona ale taki prawdziwy a nie z kostki bo to zbrodnia rodzinie serwowac coś takiego!! no i mając taka bazę juz cała reszta jest łatwa, np zupa z dyni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 11.06.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zupa z soczewicy½ kg soczewicy czerwonej1 łyżka oliwy1 cebula, 2-3 ząbki czosnku (zależy ile kto lubi)dwa świeże pomidory lub puszka pomidorów krojonych1 papryka Majeranek Mogą też być zioła prowansalskie Pokrojoną w kostkę cebule i drobno posiekany czosnek przesmażyć na oliwie, aż cebula będzie szklista. Następnie wlać ok1,5l wrzącej wody i zagotować. Na wrzątek wrzucić soczewicę. Gotować ok. 20min, aż soczewica się rozpadnie. Dodać pokrojoną paprykę i pomidory. Gotować jeszcze z 5-10min. Dodać sól do smaku, pieprz, ew. chili (jak ktoś lubi na ostro) i zioła. I można podawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Czy ona wygląda tak po ugotowaniu? http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/72480.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Bardzo lubię zupy krem - może podacie jakieś fajne przepisy na proste smaczne zupy krem? Szparagowa 2 pęczki szparagów. Klarowny wywar rosolowy - niezbyt esencjonalny, bo zabije smak szparagów koperek gęsta śmietana przyprawy Ze szparagów odcinasz główki (ok 4 cm). Resztę myjesz, kroisz w drobne kawałki i gotujesz w rosole. Gdy zrobią się miękkie, wyławiasz, przecierasz przez sito (lub w sokowirówce) z powrotem do zupy a twarde łyko wywalasz. Wrzucasz główki i gotujesz ok. 3 min. Doprawiasz, rozlewasz na talerze, dodajesz śmietany, posypujesz koperkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Szparagowa 2 pęczki szparagów. Klarowny wywar rosolowy - niezbyt esencjonalny, bo zabije smak szparagów koperek gęsta śmietana przyprawy Ze szparagów odcinasz główki (ok 4 cm). Resztę myjesz, kroisz w drobne kawałki i gotujesz w rosole. Gdy zrobią się miękkie, wyławiasz, przecierasz przez sito (lub w sokowirówce) z powrotem do zupy a twarde łyko wywalasz. Wrzucasz główki i gotujesz ok. 3 min. Doprawiasz, rozlewasz na talerze, dodajesz śmietany, posypujesz koperkiem. Czy można je potraktować blenderem i papkę wlać do wywaru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nie, bo będziesz miał twarde łyko - jakbyś zyłki lub włosy miał w zupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.06.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ugotuj krem ze szparagów. Wtedy miksujesz całość.Szparagi myjesz i odrywasz zdrewniałe końcówki (nie wyrzucasz ich). Obierasz szparagi i te końcówki wraz ze skórka do rosołu (mięsko, warzywka itp). Ze szparagów odcinasz same główki.Jak rosołek sie gotuje to smazymy na masełku cebulę i dodajemy pokrojone w plasterki szparagi. Dusimy (dolewamy nieco rosoły) na małym ogniu kilka minut. Potem przekładamy do rosołu (wyciagając z niego warzywka i mięsko) i gotujemy. Potem dokładnie min. 5 minut blendujemy.Śmietanę 0,5 l (kremówkę) mieszamy z żółkami (4 -5 szt). I wlewamy wczesniej wyłączając płomiec pod zupą. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i minimalnie cukrem. Główki szparagów gotujemy 2 minuty w osolonej i osłodzonej wodzie. Podajemy z grzankami i zielona pietruszką, ewentualnie serem startym.Ja kocham gałkę muszkatołową więc dodaję także do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nie, bo będziesz miał twarde łyko - jakbyś zyłki lub włosy miał w zupie. O kuźwa rozumiem już dlaczego przecieranie przez sito albo sokowirówka.Oj tam się zagalopowałem.Szparagi to dla mnie takie inne gotowanie jak też i soczewica.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.06.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 O kuźwa rozumiem już dlaczego przecieranie przez sito albo sokowirówka.Oj tam się zagalopowałem.Szparagi to dla mnie takie inne gotowanie jak też i soczewica.Dzięki. pisałam wyżej - wystarczy końcówki zdrewniałe oderwac (same przepołowia się w miejscu gdzie powinny). Chwytamy w jednej rece grubą końcówkę i mniej więcej w połoweie tą cieńszą. Łamie się w miejscy, gzdie zaczyna się zdrewniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 22.09.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 22.09.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Ja dodaje do tego jeszcze jednego ziemniaka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.09.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Moja ulubiona zupa to krem brokułowy! Szybkie i przepyszne. Gotuję brokuły, marchewkę, dodaję trochę masła, miksuję i wychodzi coś niesamowitego! Oczywiście przyprawiam Podaję najcześciej z grzankami Oj, dobre! Moja małżonka robi, więc nie wiem dokładnie jak ale smaczne prawie jak zupa - krem z porów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 24.09.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 a czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony przepis na krupnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2014 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 a czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony przepis na krupnik? Myślisz ,że to prosta zupa???Co rozumiesz przez "sprawdzony przepis??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.