niktspecjalny 14.10.2014 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Zupa prosta w moim odczuciu to zawsze ta w której gotujący nie poddaje się zbytnio i nie słucha gapiów ,których mottem przewodnim jest nonszalancja.Gotuje ją prosto bez fajerwerków kulinarnych.Choć nie często zdarza mi się podołać takim wyzwaniom to wątek ten miał być inspiracją do prostoty w jej wykonaniu, przy minimalnej ilości produktów składowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 22.10.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 barszcz, rosół, krupnik, żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2014 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 barszcz, rosół, krupnik, żurek Rzeczywiście prostota wzięła górę nad inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.10.2014 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 4 szt. buraczków ćwikłowych,dwa ziemniaki,puszka białej fasoli,koncentrat pomidorowy,mały pojemnik śmietany 18 %,dwie łyżki tłuszczyku po pieczeniu boczuniu.Taka prosta ta zupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ananas w kostkę z puszki,brzoskwinia w kostkę z puszki,drelowane wiśnie(te z kompotu uwielbiamy),gruszka w kostkę konferencja.Na patelnie i obsmażamy.Do garnka, podlewamy wodą by zakryć owoce.Gotujemy rzadki kisiel i wlewamy do zupy owocowej.Ja zabielam śmietaną.Grzanki z chałki.Mamuniu pychota.Kisiel rzadki nie z torebki ten na kompocie wiśniowym i z odrobina mąki ziemniaczanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2014 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ma być cebulowa. 2 duże cebule,marchew,4szt ziemniaki,5szt parówek Ryjek,czosnek dwa ząbki.Marchew i ziemniaki w dużą kostkę.Do garnka posolić trochę majeranku i dwa ząbki czosnku pokrojone w plastry.Na patelni delikatnie przesmażone skośnie cięte parówki z cebulą w duże piórka bez soli ale z pieprzem.Zawartość patelni do wywary warzywnego,chwila gotowania by smaki się połączyły.Zabielamy śmietaną i posypujemy świeżym tymiankiem.Jest cebulowa?Może być parówkowa jak wcześniej jako składnik wpiszemy zupa parówkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 18.11.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 A co powiecie na zupy-kremy? To dosyć proste dania, które możemy przygotować w max. pół godziny. Jedną z takich zup, które uwielbiam, jest zupa krem z kalafiora z ogórkiem i łososiem z dokładnie tego przepisu - http://www.maxkuchnie.pl/przepisy/zupy/krem-z-kalafiora-ze-swiezym-ogorkiem-i-wedzonym-lososiem-795.html. W lecie wykonuję to danie bardzo często, jest sycące i jakie smaczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Prosta zupa krem z pieczarek.Pieczarki na masło,podsmażamy,do nich papryka surowa,seler naciowy kroimy i do smażenia.mała cebula.Przewaga selera.Zalewamy bulionem nie kostkach rosołowych......... rosołem,zabielamy śmietaną ja walę 30%.blender i zupka jak się patrzy.Razowe skórki od chleba fantazyjnie pokrojone i prosta zupka jest.Wklejam ją bo to popisowa mego kucharza synia.Do tej pory jest prosta zupą,nabiera rumieńców gdy jako dodatkowej wkładki używa gęsiny.Praca dyplomowa nr 2 bo sos chrzanowy to nr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.12.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 ZAMKNIĘTY do odwołania bo się moderatorowi nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 26.01.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 przepis na pyszną i prostą zupę cebulowąhttp://przepisy.ancymonki.pl/kremowa-zupa-cebulowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perse92 09.03.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ja z kolei poszukuje troche mniej znanych, tradycyjnych zup, bardziej wyszukane, że tak powiem. Dobrze jest jednak trafić na coś dzęki przypadkowi, mianowicie mam na myśli zupę imbirowo - marchewkową. Palce lizac, dzisiaj zrobiona. Przepis zaczerpnięty włąśnie od kolegi wyżej, nie żebym robila reklamę ale jest prze-py-szna i łatwa w wykonaniu. Składniki: 0,5 kg marchwiimbir ok 5 cm0,5 litra bulionu warzywnego1 mała cebula2 ząbki czosnkujogurt naturalnyoliwa do smażeniaPrzygotowanie: Cebulę oraz marchew pokrój w kostkęRozgrzej oliwę na patelniWrzuć pokrojoną cebulę, czosnek oraz starty imbirPodsmaż 2 minuty dodaj marchewSmaż chwilę a następnie zalej bulionem i gotuj do miękkościZmiksuj, dopraw do smaku solą i pieprzemPodaj z łyżką jogurtu naturalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.03.2015 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 http://images69.fotosik.pl/706/5e353f096811badcmed.jpg Tłuszcz tylko z myśliwskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 21.04.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Proszę zwrócić przy tym uwagę jak jest to podane.Inspiracja gotowa. http://2.bp.blogspot.com/-YgGycy-qOwE/UGytjmzNJ0I/AAAAAAAAA5I/S_mN63tu_kc/s1600/IMGP4665.JPG Można poprosić o przepis:) U nas w domu ja gotuję ;p Zrobię żonie niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.04.2015 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Dlaczego wybrałeś tą???.To inspiracje sieciowe bez opisu.Co cie tak poprowadziło do tej???Chodziło tu o sposób podania także prostej zupy.Klikasz prawym ,badasz element i masz prosta zupę na talerzu.Nie rozumiem cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekWachacz 21.04.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Głodny się zrobiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.04.2015 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Głodny się zrobiłem.. To se zamów zupę .W Poznaniu nie dowożą jak pizze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urania3 11.09.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Dziad to zupa mojej babci serio pamiętam z dzieciństwa, uwielbiałam ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikakrk 26.10.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 prosze zwrocic uwage jak prosto podane , a jak pieknie sie prezentuje. cycus malina cukierecze miod palce lizac, mniami. http://111.imagebam.com/download/RNCalUk02G9qDt3UTqKD6g/31736/317355694/zupa5.jpg A mogę przepis na tą zupę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2015 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 A mogę przepis na tą zupę :) To człowiek z wieloma wcielaniami na FM wielo - nickowiec z wielokrotnymi banami teraz niejaki władca przysmaków ,to specyficzny rodzaj zupy z owocami morza jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.10.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 To człowiek z wieloma wcielaniami na FM wielo - nickowiec z wielokrotnymi banami teraz niejaki władca przysmaków ,to specyficzny rodzaj zupy z owocami morza jak widać. A jak to się ma do przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.