Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagospodarowanie działki letniskowej

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam na imię Michał i jestem tutaj nowy (prawie jak na zebraniu AA ;))

Liczę na Waszą pomoc w zagospodarowaniu działki (rozmieszczenie obiektów, chodniki, zieleń itd) ponieważ sam nie mam pomysłu...

W zeszłym roku kupiłem działkę w kształcie prostokąta, w tym roku wyrównałem a w przyszłym jak już ziemia się uleży mam zamiar postawić domek letniskowy.

Główne założenia: jak najwięcej drewna (drewniany domek, drewniane ogrodzenie od strony bramy wjazdowej), żadnej kostki brukowej!, dużo drzew- najlepiej sosen (aktualnie nie znajdują się żadne drzewa na działce)

W załączniku znajduję się plan działki z wymiarami i wysokościami. Naznaczyłem tam obiekty, które wg mnie powinny znajdować się właśnie w tych miejscach.

Liczę na Waszą twórczość i chęć wykazania się talentem w wolnej chwili.

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Michał

Działka 250/12

wysokości.jpg]

Mapka.jpg

Cześć Michał :) Masz flaszkę? :p

Ziemia się niestety ulezy. Jak nasypałeś sporo to weź zagęszczarkę i jedziesz. Inaczej będzie Ci to siadało później.

Fajnie, że nie chcesz bruku. Nie po to ucieka się z betonu, zeby sobie betonować działkę.

Możesz jakieś chodniczki z płyt kamiennych sobie zrobbić z fugami ok 5cm oczywiście z trawy.

Pozdrawiam.

• 1 month później...

ja bym inaczej rozplanowała...

W tej chwili w kazdym kącie ogrodu coś jest. Zamiast pogrupować elementy tak, by z okien było widac tylko lasek sosnowy. Szambo obawiam się, że nie spelnia przepisów prawa dotyczących odległości od granic.

Poza tym założyłeś wątek w złym dziale. Ten jest od zagospodarowania działki architekturą - płoty, podjazdy. Zaś zieleń omawiania jest w dziale ogrody.

Dzięki za odp.

Ale ten lasek jest za jeszcze jedną działką, więc coś tam może powstać i zasłonić lasek. Poza tym od lasku jest północ.

Jak możesz to przenieś wątek do odpowiedniego działu. Dziękuję.

Też myślałem o oczku wodnym- fajne powietrze jest w upalne dni. Ale nie widziałem jeszcze ciekawego rozwiązania.