clasic-modern 05.04.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam wszystkich gorąco od dłuższego czasu poczytuję różne watki na forum ale dopiero dziś postanowiłam zrealizować swoją galerię W kontrze do surowego minimalizmu, panującego w naszych wnętrzach nieprzerwanie od kilku lat marzy mi się połączenie tradycji i nowoczesności w "klasyczną nowoczesność ". Chciałabym stworzyć wnętrze w którym nowoczesność połączy się z przeszłością . Fascynuje mnie angielska i francuska klasyka, piękne meble i detale w stylu art deco ale również Nowojorski styl klasyczny Szczególnie cenię sobie stare rzemiosło , szlachetne materiały które pięknie i szlachetnie się starzeją jak kamień , drewno , skóra , len , Lubię starocie ale nie koniecznie w typowych babcinych klimatach, lecz inaczej bardziej nowocześnie i po mojemu. buduję dom w zabytkowej części mojej miejscowości , gdzie większą część okolicy podlega pod konserwatora zabytkuZ okna widzę piękną zabytkową willę otoczoną starymi drzewami Mój dom ma być jak najbardziej energooszczędny -niemalże pasywny ( stąd prosta bryła )a jednocześnie wpisywać się swoim klasycznym stylem w okolicę .Ma wyglądać jak kamienica która stoi tu od kilkudziesięciu lat . Ponieważ zależy mi na funkcjonalności i dostosowaniu domu do potrzeb rodziny projekt zrobiłam sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 no to czekam na rzut domu, zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 09.04.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jestem zaciekawiona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 24.04.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 I mnie zaintrygował Twój wątek Mam nadzieję, że ciekawie się rozwinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 24.04.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jedna z forumowiczek , która ma temat bardzo podobnie brzmiący do Twojego , pogodziła klasykę z nowoczesnością w ten sposób, że na dole ma klasycznie a na górze nowocześnie :/ , ale to tylko tak , na marginesie też ciekawi mnie jak sobie poradziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 25.04.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Jak miło, nowy wątek! Wstęp intrygujący, jak dalej rozwinie się akcja? Również czekam :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts