Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

klasyczna nowoczesność - czyli jak połaczyć tradycję z nowoczesnoscią

Recommended Posts

Witam wszystkich gorąco od dłuższego czasu poczytuję różne watki na forum ale dopiero dziś postanowiłam zrealizować swoją galerię

W kontrze do surowego minimalizmu, panującego w naszych wnętrzach nieprzerwanie od kilku lat marzy mi się połączenie tradycji i nowoczesności w "klasyczną nowoczesność ". Chciałabym stworzyć wnętrze w którym nowoczesność połączy się z przeszłością .

Fascynuje mnie angielska i francuska klasyka, piękne meble i detale w stylu art deco ale również Nowojorski styl klasyczny

Szczególnie cenię sobie stare rzemiosło , szlachetne materiały które pięknie i szlachetnie się starzeją jak kamień , drewno , skóra , len ,

Lubię starocie ale nie koniecznie w typowych babcinych klimatach, lecz inaczej bardziej nowocześnie i po mojemu.

buduję dom w zabytkowej części mojej miejscowości , gdzie większą część okolicy podlega pod konserwatora zabytku

Z okna widzę piękną zabytkową willę otoczoną starymi drzewami

Mój dom ma być jak najbardziej energooszczędny -niemalże pasywny ( stąd prosta bryła )a jednocześnie wpisywać się swoim klasycznym stylem w okolicę .

Ma wyglądać jak kamienica która stoi tu od kilkudziesięciu lat .

Ponieważ zależy mi na funkcjonalności i dostosowaniu domu do potrzeb rodziny projekt zrobiłam sama .

• 3 weeks później...